Görüş Bildir
Haberler
ABD Heyetinin Ankara'ya Mesajı: 'S-400'den Vazgeçerseniz, F-35 Engeli Kalkar'

ABD Heyetinin Ankara'ya Mesajı: 'S-400'den Vazgeçerseniz, F-35 Engeli Kalkar'

Emre Ordu
27.08.2018 - 20:52 Son Güncelleme: 28.08.2018 - 08:33

Ankara'ya gelerek Dışişleri ve Milli Savunma Bakanlığı yetkilileriyle görüşen ABD Kongre Heyeti'nin, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 almaktan vazgeçmesine karşılık, Washington'un da F-35 alımının önündeki engelleri kaldırabileceği mesajı verdiği öğrenildi. 

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, ABD Kongresi'nden bir heyet, Türkiye'yi ziyaret etti. Heyet Ankara'da Dışişleri ve Mili Savunma Bakanlığı yetkilileri ile bir araya geldi. 

Görüşmenin gündeminde ikili ilişkilerin iyileştirilmesi, Rusya’dan S-400 alımı ve Kongre'nin Türkiye'ye teslimatını engellediği F-35 'ler vardı.

NTV'nin aktardığına göreABD Kongre üyeleri, S-400 alınmasından vazgeçilmesi durumunda Kongre'de alınan yaptırım kararının aşılabileceği yönünde mesaj verdi.

Heyet Türk Havacılık ve Uzay Sanayi ile Meclis'te de temaslarda bulundu

Heyet Türk Havacılık ve Uzay Sanayi ile Meclis'te de temaslarda bulundu

ABD Temsilciler Meclisi Üyeleri Michael Turner, John Garamendi, Tom Marino ve ABD Savunma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Robert Hood ile Temsilciler Meclisi personelinden oluşan heyetin, Dışişleri ve Milli Savunma bakanlıklarında temaslarda bulunduğu belirtildi.

Kongre üyelerinin ayrıca, NATO Parlamenter Asamblesi Genel Sekreteri David Hobbs ile TBMM’de temaslarda bulunduğu, F-35 Programı kapsamında Türk Havacılık ve Uzay Sanayiine (TAI) de ziyaret gerçekleştirdiği aktarıldı.

İzmir’deki NATO Kara Komutanlığını (LANDCOM) ve Adana İncirlik Üssünü dün ziyaret eden heyetin, bugünkü temaslarıyla Türkiye programını tamamlaması bekleniyor.

ABD F35'lerin teslimini geçici dondurmuştu

ABD F35'lerin teslimini geçici dondurmuştu

Türkiye’nin ortağı olduğu F-35 projesi kapsamında alacağı ilk uçaklar için haziran ayında ABD'de teslim töreni yapılmıştı. ABD Başkanı Donald Trump ise Türkiye’ye verilmesi planlanan F-35 savaş uçaklarının teslimatının geçici olarak durdurulmasına ilişkin Kongre kararını onaylamıştı.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
102
38
24
5
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

F-35'inizi alın münasip bir yerlerinize sokun. VTOL çok amaçlı avcı uçağı olarak başka tercihler de var. BAE Harrier var mesela. VTOL olmasa da Rusların Sukh... Devamını Gör

Aslan

O saydığın uçakların hiçbirisi F35 ile aynı klasman değil. F35 Çok amaçlı avcı uçağı değil, çok amaçlı bombardıman uçağı, yani hava-kara odaklı, saydıkların ... Devamını Gör

Servan Falkenhayn

s*ktir git kendini Becer Trumpet

Aslan

Amerika'nın F35'i vermeme lüksü yok, ya verecekler ya da tazminat ödeyecekler ve bunu maksimum 5 yıl içinde yapmak zorundalar. Bunu Amerikalılar da biliyor.