Görüş Bildir
Haberler
'AB-Türkiye Anlaşması İtalya Tarafından Bloke Ediliyor'

'AB-Türkiye Anlaşması İtalya Tarafından Bloke Ediliyor'

ATKN
15.01.2016 - 10:44 Son Güncelleme: 15.01.2016 - 13:07

İtalya'nın, Avrupa Birliği'nin (AB) mülteci akışını durdurması karşılığında Türkiye'ye 3 milyar euro vermesini öngören anlaşmayı engellediği öne sürülüyor. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Reuters'ın haberine göre İtalya'nın attığı bu adım ülkenin AB içerisindeki hırçın duruşunu yeniden gösterirken, İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Aralık ayında enerji, bankacılık ve göç üzerine yapılan AB zirvesinde Almanya Başbakanı Angela Merkel'i sert bir dille eleştirmişti.

Avrupa Birliği'nden iki yetkilinin açıklamalarına göre o dönemden bu yana İtalya, AB'nin Türkiye üzerinden Ortadoğu ve Asya'dan gelen mültecilerin durdurulması karşılığında fon sağlamasına yönelik anlaşmaya karşı olduğunu tekrar tekrar dile getirdiğini belirtiyor.

'İtalya'nın bunu neden engellediğini anlamıyoruz'

'İtalya'nın bunu neden engellediğini anlamıyoruz'

Avrupalı diplomatlardan biri, 'Türkiye'ye verilecek fona karşı çıkan yalnızca bir üye var. İtalya'nın bunu neden engellediğini anlamıyoruz' dedi.

Diplomatlardan biri, Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble'nin konuyu bugün Brüksel'de yapılacak olan AB maliye bakanları toplantısında dile getirmesinin beklendiğini söyledi.

AB ile Türkiye arasındaki anlaşma 3 milyar euroluk fonun 1 milyar eurosunun AB bütçesinden, 2 milyar eurosunun da AB üyesi ülkelerden gelmesini öngörüyor.

Ulusal fonların, AB'nin bütçe açıklarına dair kuralları çerçevesinde nasıl yapılabileceğine dair görüşmeler devam ediyor. İtalya, Avrupa Komisyonu ile 2016 yılında daha fazla mali genişlik alabilmek konusunda görüşmelere devam ediyor.

AB ülkeleri Kasım ayında Türkiye ile yapılan ve geçtiğimiz ay gerçekleşen AB zirvelerinde yardım planına destek verdiklerini açıklamışlardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Bu konuyu acil olarak çözmemiz lazım'

'Bu konuyu acil olarak çözmemiz lazım'

AB kaynaklarından biri, 'AB şimdi geri adım atıyormuş gibi görünüyor. Ankara ile mülteci akınını durdurmak için güvenilir bir şekilde görüşebilmek adına bu konuyu acil olarak çözmemiz lazım' dedi.

İtalyan hükümetinden haberle ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Reuters

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
66
33
22
7
3
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Uğur Okutucu

Insallah Italya hep karşı çıkmaya devam eder. Bu mülteciler Türkiyeye giriş yapmazlar. Bende avrupada yaşıyorum ama mülteciler burada kalsınlar . Bu yavşakla... Devamını Gör

Uğur Kurt

bizim sığırlar o 3 milyarı alıp yarısını çatır çatır yer yarısıyla silah alıp ülkeyi iyice kana bular mülteciler de biz de açlıktan ölürüz.

Fatih Albayrak

yahu bırakın gitsinler parayı her zaman kazanırsınız be kardeşim ülkenden değerli mi para