Görüş Bildir
Haberler
700 ODTÜ'lü Akademisyenden Akademik Özgürlüklere Sahip Çıkma Çağrısı

700 ODTÜ'lü Akademisyenden Akademik Özgürlüklere Sahip Çıkma Çağrısı

ATKN
07.01.2016 - 12:33 Son Güncelleme: 07.01.2016 - 12:38

700'e yakın Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğretim elemanı, son dönemde ODTÜ'ye yönelik itham ve müdahalelere karşı olarak kamuoyu bildirisi yayınladı. Bildiride, 'Her ne sebeple olursa olsun ODTÜ’ye üniversite dışından yapılacak müdahaleleri kabul edilemez bulduğumuzu duyuruyor, üniversiteyi tanımlayan evrensel değerleri ülkü edinen herkesi bilimsel düşünce ve araştırmaya, üniversite özerkliğine ve akademik özgürlüklere sahip çıkmaya davet ediyoruz' denildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bildiriyi imzalayan 649 öğretim elemanı ODTÜ’ye üniversite dışından müdahalelerin kabul edilemeyeceğini duyurdu.

Bildiride şu ifadeler yer aldı:

“60. yıl dönümünü kutlayan ODTÜ, Türkiye’nin tüm bölgelerinden, farklı sosyal kesimlerden ve siyasi görüşlerden öğrencisi ve 120.000’i aşkın mezunu ile ülkemizde evrensel değerlerin taşıyıcısı saygın kurumlardan biridir.

“ODTÜ, aynı zamanda, farklı görüş ve inançlara saygılı, bunların özgürce dile getirildiği ve yaşandığı, sorunlarını çoğulcu, katılımcı ve hoşgörülü yaklaşımlarla çözebilme kültürüne sahip bir üniversitedir. ODTÜ yönetimi, çalışanları, öğrencileri ve mezunlarının özverili çabalarının ürünü olan bu demokratik kültür, ülkemizin köklü üniversite geleneğinin bir parçası olarak aydınlık geleceğinin güvencesidir.

'Dışarıdan yapılacak müdahaleler kabul edilemez'

'Dışarıdan yapılacak müdahaleler kabul edilemez'

“Biz aşağıda imzası bulunan ODTÜ öğretim elemanları her ne sebeple olursa olsun ODTÜ’ye üniversite dışından yapılacak müdahaleleri kabul edilemez bulduğumuzu duyuruyor, üniversiteyi tanımlayan evrensel değerleri ülkü edinen herkesi bilimsel düşünce ve araştırmaya, üniversite özerkliğine ve akademik özgürlüklere sahip çıkmaya davet ediyoruz.”

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?
İçeriğin Devamı Aşağıda

ODTÜ yönetimi, mescit tartışmalarının ardından hükümet ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da aralarında olduğu kişiler tarafından tepkiyle karşılaşmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Gereği neyse, bunun da YÖK tarafından yapılması gerekir' açıklamasının ardından YÖK üç kişilik komisyon kurmuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
76
12
4
2
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Andy Dufresne

namaz kılmaya giden öğrencileri çivili sopalarla dövenlere tek laf etmemişler.

Pasif Kullanıcı

o kadar tarafsızsanız odtü de terör estiren pkk lı faşist lere sesiniz çıksın. tarafgil orospular