Görüş Bildir
Haberler
ODTÜ'ye İnceleme Komisyonu

ODTÜ'ye İnceleme Komisyonu

Mustafa Boztepe
31.12.2015 - 14:47 Son Güncelleme: 31.12.2015 - 16:16

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç, ODTÜ Mescit Topluluğu’yla sol görüşlü öğrenciler arasındaki gerginliği 'daha derinden araştırmak üzere üç kişilik bir komisyon kurulacağını' açıkladı. Saraç, 'Adli bir durum söz konusudur, gereği elbette yapılmalıdır' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç, sosyal medya hesabından  Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mescit Topluluğu’yla sol görüşlü öğrenciler arasındaki gerginlikle ilgili açıklama yaptı:

'Orada solcu öğrenciler yaptı bu saldırıyı deniliyor. Bu, sol kavramının evrensel tanımına da haksızlık. Odaklanmamız gereken namaz kılma gibi en tabii haklarına sahip çıkan ODTÜ'lü öğrencilerimizin bu haklarını kullanabilmeleridir. İdarenin de bu hakkın kullanımının şartlarını sağlaması icap ediyor. Ayrıca tasarruflarımız, bir başkasının ibadet de dahil en temel özgürlüklerini ihlale varıyorsa orada bir suç vardır, adli bir durum söz konusudur, gereği elbette yapılmalıdır.'

‘Üç Kişilik İnceleme Komisyonu Kurulacak’

Saraç, geçen hafta ODTÜ Rektörü ile yapılan görüşme sonucunda iki kişinin yerinde inceleme yapmak üzere görevlendirildiğini hatırlattı. İki görevlinin verdiği bilgiler sonucunda, olayları daha derinden incelemek üzere üç kişilik bir komisyon oluşturulmasına karar verdiklerini açıkladı.

‘Atılabilecek Somut Adımları Görüştük’

Saraç, ODTÜ Rektörü ile pazartesi günü yaptıkları görüşme hakkında da bilgi verdi:

'Bir ay içinde bu konuda hangi somut adımlar atılabilir, bunları görüştük ve belirledik. Bunun dışında Sayın Rektör öğrencilerin maruz kaldığı şiddetin failleri ile ilgili de gereğinin yapılması konusunda hassasiyet göstereceklerini ifade ettiler. Şiddetin görüşü sorulmamalı, şiddete mazeret aranmamalı ve üniversitelerimizde yer bulmamalı. ODTÜ gibi bir bilim kurumunun bunu başarabileceğine inanıyorum.'

Kaynak: AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
92
16
3
2
1
0
0