Görüş Bildir
Haberler
7 Soruluk Psikoloji Testine Göre Seni Kahreden Şey Ne?

7 Soruluk Psikoloji Testine Göre Seni Kahreden Şey Ne?

Yaşadığımız ve kaldıramadığımız şeyler bizim ruhsal halimizi etkileyebilir ve uzun süre bu ruh halinden kurtulamayabiliriz. Bu 7 soruluk psikoloji testine göre seni kahreden şey ne?

Eğer hazırsan;

Başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Öncelikle kendini bir yere ait hissediyor musun?

2. Pekii çok da sevmediğin biri zor durumdaysa ne yaparsın?

3. Mantıksız gelse de çok istediğin bir şey için kendini hangi cümle ile ikna edersin?

4. Çok özlediğin birini görmenin imkansız olması, sen de nasıl hisler uyandırıyor?

5. Pekii arkadaşlarına bir hatanı anlattığında nasıl tepkiler veriyorlar?

5. Pekii arkadaşlarına bir hatanı anlattığında nasıl tepkiler veriyorlar?
İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sen birine değer verdiğini nasıl hissettirirsin?

6. Sen birine değer verdiğini nasıl hissettirirsin?

7. Son olarak senin için, hayatında senden önce gelen kaç kişi var?

Seni kahreden şey hayallerinin, hayal olarak kalma düşüncesi...

Seni kahreden şey hayallerinin hayal olarak kalması. Sen şimdi bir şeyler yapıyorsan bunu geleceğin ve daha iyi günlerini görmek için yapıyorsun. Geleceğine ve geçmişine çok takılan birisin. Şu anı pek önemsemiyor ve şu an yaptığın her şeyin karşılığını almak istiyorsun. Hayalini kurduğun, bir gün gerçek olmasını istediğin ne varsa bunların sadece sözde veya hayallerinde kalma düşüncesi bile seni korkutabilir. Çünkü tutunacak tek şeyin ilerde şu ankinden bambaşka bir şekilde yaşadığın hayatın... Mantığının devre dışı kaldığı zamanlarda duyguların devreye giriyor. Hayalperest kişiliğinden aslında hislerine ne kadar önem verdiğini anlıyoruz. Seninle bir iletişim halinde olabilmek için gerçek hisler taşımak gerekiyor. Yani seninle yüzeysel bir ilişki kurulamaz. Zaten tanımadığın insanlara karşı duvarları olan biri olarak derdini paylaşamadığın, yanında kendin gibi olamadığın biriyle de gereksiz samimiyet kuramazsın. Sen gerçekleştirmek istediğin şeyleri her geçen gün çoğaltırken, bunların gerçekten olup olmayacağını fazla düşünen birisin. Bu düşünce seni kahrederken aynı zaman da stres yaşamana ve olumsuz düşünmene neden oluyor.

Seni kahreden şey herkes için her şeyi yaparken, başkalarının senin için en ufak bir şeyi yapmıyor oluşu...

Seni kahreden şey; sen herkes için her şeyi yaparken senin zor anında yanında kimsenin olmaması. Sen vefa duygusu yüksek bir insansın. Bu çıkarcılık değil belki ama birine gösterdiğin değerin, önemin aynısı görmek istersin. Çünkü insanı teşvik eden ve motivasyonun sağlayan şey değerli ve önemli olduğunu hissetmektir. Sevilen insanlar hayata daha umutla bakar. Sen de etrafındaki herkese ekstra bir özen gösteriyor ve onları kaybetmemek için elinden geleni yapıyorsun. Bunu yaparken de kendi karakterinden fazla taviz gösteriyorsun. Aynı durumda olsan sana destek olmayacak veya seni yalnız bırakacak insanlar için kendini gereksiz yere yıpratıyorsun. İnsani duyguları fazla hissettiğin için insana ve hislere değer veriyorsun. Senin herhangi biri için elinden geleni yapman duygulara verdiğin önemden kaynaklanıyor. Bunları yaparken aklına zaman zaman gelen düşünce ise 'Aynı şeyi benim için yaparlar mı?'... Ani sinirlenen ve bir anda bütün köprüleri yakabilecek birisin. Gördüğün bir davranış sonrası o kişiyle iletişimini kesmeye çalışırsın ama birkaç gün sonra onu özlediğini de fark edersin. Yani sana karşı kim nasıl davranırsa davransın, sen seviyor ve önemsiyorsan bunu her zaman hissettirir ve o kişilerden kopamazsın.

Seni kahreden şey çaresiz kalmak...

Seni kahreden şey çaresiz kalmak... Sen her şeyi başarabilecek güçte biri olduğunu düşünüyorsun ama en küçük bir kötülükte kendini dipte buluyorsun. Sevdiklerin ve hayatın için çabalarken çok şeyi feda edebilirsin. Senin için önemli olan şey çaresiz kalmamak. Her zaman bir yolu olmalı. Hayatında keşke demek istemeyen birisin. Yani bütün davranışlarının sebebi bu. Keşke dememek için mantıksızda olsa adım atmaktan korkmazsın. Birini özlediysen ona sarılarak bu duygunu giderebilirsin, birine üzüldüysen yardım edebilirsin, birini seviyorsan söyleyebilirsin... Duygularını, hislerini belli etmekten kaçmayan birisin. Problem ise bu duygularını yansıtamamak. Yani özlediğin birine özlediğini söyleyememek sana ağır gelir. Gururun her zaman ikinci plandadır. Bir şeyi yapmak istiyorsan ve bu gerçekten içinden geliyorsa sen o şeyi yaparsın. Buna kimse engel olamaz. Elinde olmadan seni engelleyen şeylerden korkuyorsun. Bazı koşulların ve hayatın akışının, seni dilediğin gibi yaşamaktan alıkoymasından korkuyorsun. Seni kahreden şey çaresizlikken aslında bir şeyler için çabalayamamaktan ve bir şeyler için çok geç olmasından korkuyorsun

Bu içerikler de ilgini çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
112
30
15
11
7
6
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
cansu ersan

Seni kahreden şey herkes için her şeyi yaparken, başkalarının senin için en ufak bir şeyi yapmıyor oluşu...

Atilla Atilla

🌹💖🌼💜

Gizem Yenikler

Seni kahreden şey hayallerinin, hayal olarak kalma düşüncesi...

İdil

Seni kahreden şey herkes için her şeyi yaparken, başkalarının senin için en ufak bir şeyi yapmıyor oluşu... sıklıkla yaşıyorum alıştım artık dert etmiyorum ... Devamını Gör