Görüş Bildir
Haberler
Gözüne İlk Çarpan Figüre Göre Takıntılarını Ortaya Çıkartıyoruz!

Gözüne İlk Çarpan Figüre Göre Takıntılarını Ortaya Çıkartıyoruz!

Sana vereceğimiz görselde, gözüne çarpan ilk figür senin takıntılarını ortaya çıkartıyor!

Eğer hazırsan;

Başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu görselde gözüne ilk çarpan figür ne?

Bu görselde gözüne ilk çarpan figür ne?

Senin takıntın hata yapma düşüncesi!

Senin takıntın hata yapma düşüncesi. Her adımını dikkatli atmaya çalışıyorsun, fakat dikkatli atsan da sonunda uzun uzun düşünüyorsun. Yaptığın şeylerden, aldığın kararlardan emin olamıyorsun. Hata yapmamak için tekrar tekrar düşünsen de sana yetmiyor. Aslında bu kadar çok düşünmek seni hata yapmaya sürüklüyor. Yanlış yapmayayım derken fazla stres altına giriyorsun. Endişelerin, kargıların seni öyle anlarda yakalıyor ve ne yapacağını bilmiyorsun. Bir şeyleri başaramama düşüncesi veya senden beklenen şeyleri gerçekleştirememe düşüncesi seni sıkıyor. İnsanların senden beklentileri altında eziliyorsun. Senin üzerinde oluşturan stres ister istemez aklına olumsuzluklar getiriyor. Bu belki yapamayacağım düşüncesi belki de yanlış yapacağım düşüncesi olabilir. Kendini ne zaman rahat ve güvende hissetsen o zaman daha sağlam ve doğru adımlar atıyorsun. Senin uzaklaşman gereken şey; sürekli senden bir şeyler bekleyen ama bu şeyleri gerçekten isteyip, istemediğini sormayan kişiler.  Takıntılarını bir kenara bırakman için önce bu insanları bir kenara bırakman gerekiyor. Hatalarınla yüzleşebilmeli ve bu hataların sonucunda da başka fırsatların ortaya çıktığını bilmelisin. Önemli olan sen yanlış yaptığında da seni ayağa kaldırıp, destek olacak insanlara sahip olmak.

Senin takıntın görmezden gelinmek!

Senin takıntın görmezden gelinmek. Olduğun bir ortamda fark edilmemek veya düşüncelerin önemsenmemesi sen de strese neden oluyor. Bu nedenle ne yeni birileriyle tanışmak ne de yeni ortama dahil olmak istiyorsun. Takıntı haline getirdiğin bu durum karşısında ya kendini çok fazla içe kapatıyor ya da çok fazla hırçınlaşıyorsun. Belirli dostluklarının dışına taşmak istemiyor ve yabancıların yanında rahatsız oluyorsun. Bir an önce oradan uzaklaşmak ve kendini daha güvende ve rahat hissedeceğin bir yere geçmek istiyorsun. Senin düşüncelerinin, fikirlerinin, isteklerinin veya hayallerinin yok sayıldığı, merak edilmediği her ortam senin mutlu olmadığın ve korktuğun bir ortamdır. Başkalarının düşüncelerini, hareketlerini çok fazla düşünüyor ve bir anlamlar çıkartmaya çalışıyorsun. Kendini önemsediğin ve bulunduğun yerdeki herkesten daha değerli olduğunu hissettiğin zaman bu stresi aşmış ve takıntını hafifletmiş olacaksın. Belki ömründe bir daha görmeyeceğin biri için hayatını sınırlandırmak ne kadar mantıklı? Düşünmen gereken şey 'Ben bu kişinin düşüncelerini ne kadar önemsiyorum? 'Benim hakkında kötü bir şey söylerse ne kadar umrumda olur?' gibi şeyler olmalı. Bunları kendine tekrarladığın zaman, görmezden gelinin sen değil başkaları olacaktır.

Senin takıntın yetersizlik hissi!

Senin takıntın yetersizlik. Herhangi bir konuda yeteri kadar iyi olamamak, yeteri kadar bilgi sahibi olmamak seni mutsuzlaştırıyor ve strese sokuyor. Bu stres sonucu da daha içe dönüyor ve dış dünyayla iletişimi kesiyorsun. Bu yetersizlik hissi bir duygudan bir işten kaynaklanabilir. Birine sevgini tam anlamıyla gösterememek veya birine karşı kızgınlığını tam anlamıyla hissettirememek seni her zaman ikilemde bırakıyor. Sevgini anlayamayan insanlar senden uzaklaşırken, kızdığını anlayamayan insanlar dibinden ayrılmıyor. Duygularını tam anlamıyla ifade edebilen biri değilsin. Bu duygular bir yana aynı zamanda bu takıntını en çok da kariyer hayatında hissediyorsun. En başından sonuna kadar aklını meşgul eden sorulardan biri; 'Yapabilir miyim?, Başarabilir miyim?' gibi sorular. Sürekli bunları düşünmek, aslında senin yetersiz hissetmene neden oluyor. Temelinde kaybetme korkusu yatan yetersizlik hissi işini kaybetmek, sevdiğin birini kaybetmek ile sonuçlanma ihtimalleri üzerine kuruluyor. Sen de aslında bir şeyi kaybetmemek için bu kadar çabalıyor ve kendine nefes alacak alan bırakmıyorsun. Herkesin başarılı olduğu konular farklıdır. Sen de kendi yolunda ilerler ve olumsuz her kelimeyi hayatından çıkartırsan bu takıntıdan biraz olsun kurtulabilirsin.

Bu içerikler de ilgini çekebilir;👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
176
53
28
18
17
17
14
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın