Görüş Bildir
Haberler
39. İstanbul Film Festivali Ulusal Film Yarışması'nda Yer Alacak Uzun Metraj Filmler Belli Oldu!

39. İstanbul Film Festivali Ulusal Film Yarışması'nda Yer Alacak Uzun Metraj Filmler Belli Oldu!

Her yıl düzenlenen 39. İstanbul Film Festivali bu yıl Kovid-19 sebebiyle ertelendi. Bu yıl filmler, 17 Temmuz ve 26 Temmuz 2020 tarihleri arasında Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi açık hava sineması aracılığıyla izleyicilerle buluşacak. Biz de bu içerikte bu yıl yarışacak olan 11 uzun metraj filmi sizler için derledik. İyi seyirler.

Not: Filmlere ait tanıtım yazıları İKSV'den alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bina (2019)

2. Plaza (2020)

2. Plaza (2020)

IMDb: Henüz puanlanmamış.

Atanamamış bir öğretmen olan Emre (29) ailesinin yönlendirmesiyle, eğitimini alıp güvenlik görevlisi olur. Önce bir bankada çalışır fakat banka Emre’den memnun kalmayınca şirket onu yıllardır atıl duran bomboş bir plazada görevlendirir. Emre İstanbul’da, 27 katlı, içinde kendisinden başka kimse olmayan bu plazada 12 saat geçirmek zorundadır. Kimsenin olmadığı bu plazada Emre, kendini hiç beklemediği olayların ve karışık bir aşkın içinde bulacaktır.

3. Nasipse Adayız (2020)

4. Körleşme (2020)

5. Ceviz Ağacı (2020)

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Aşk, Büyü vs. (2019)

6. Aşk, Büyü vs. (2019)

IMDb: 4,8

Hepimiz bir şeylere inanıyoruz. İnandığımız şeylere hayatımızı adıyoruz. Aşk, Büyü, vs., aşka ve doğaötesine duydukları inancı sorgulayan iki kadının hikâyesi. Eren ve Reyhan 16-17 yaşlarındayken Büyükada’da bir aşk yaşamışlardır. Eren zengin bir milletvekilinin kızı, Reyhan onun yazlık evindeki bekçinin kızıdır. İlişkileri ortaya çıkınca Eren’in ailesi onları zorla ayırır. Yirmi yıl sonra Eren Büyükada’ya döner. Film de burada başlar. Reyhan onu adaya getiren şeyin aşk değil, bir “büyü” olduğuna inanır. Yirmi yıl önce adalı yaşlı bir kadına bir aşk büyüsü yaptırmıştır. Eren büyüye inanmaz ama ya bir gerçeklik payı varsa, diye düşünmeden duramaz. Bu aşktan vazgeçemeyeceğine göre, ne yapıp edip bu büyüyü bozdurması gerekmektedir. İki kadın Büyükada’da eski bir aşkın, eski bir büyünün peşinde, tek günlük bir yolculuğa çıkarlar

7. Topal Şükran'ın Maceraları (2019)

7. Topal Şükran'ın Maceraları (2019)

IMDb: 5,9

On yaşında geçirdiği bir kazadan dolayı sakat kalan ve hayatı boyunca insanlarla ortak bir nokta bulmaya çalışan Şükran’ın diyalogsuz ve trajikomik hikâyesini anlatır Topal Şükran’ın Maceraları. Şükran, insanlarla bağ kurmak için ne kadar çabalasa da, özellikle karşı cins ile olan ilişkilerinde hep hüsranla karşılaşır ve sonunda hemcinslerine yönelir. Ancak burada da onun karşısına çıkan tek şey hüsran olacaktır ve Şükran tekrar yere düşecektir. Şükran’ın insanlarla iletişime girme çaresizliğinin, izleyici olarak bizim çaresizliğimizden pek de bir farkı yoktur.

8. Uzak Ülke (2020)

8. Uzak Ülke (2020)

IMDb: Henüz puanlanmamış.

Karadeniz Sahili 1925.

On iki yaşındaki Trabzon Rum’u Paris, babasının annesi için yonttuğu hediyeyi almak üzere kamptan kaçar. Geri döndüğünde mübadillerin gönderilmiş ve kampın boşaltılmış olduğunu görür. Yeni rejim Binbaşı Osman’ı hain ilan etmiş, tutuklayıp mübadillerden boşaltılmış olan kampa kapatmıştır. Köklerin ve bağlılığın sorgulandığı bu alacakaranlık, yeni gemi gelene kadar ikisine de vatan olacaktır.

9. Şair (2020)

9. Şair (2020)

IMDb: Henüz puanlanmamış.

Ahmet Dirimlioğlu, psikoloji temalı romanlar yazan bir yazardır. Yeni romanını sessiz ve huzurlu bir ortamda yazabilmek adına İstanbul’un Taşdelen semtinde, tam ormanın içinde bir ev satın almıştır. Ama işler istediği gibi gitmez, altı ay geçmesine rağmen bir türlü romanına başlayamaz. Bir gece arabasıyla ormanın içindeki çeşmeden su doldurmaya gider. Dönüşte teybin ayarları ile uğraştığı dikkatsiz bir anında bir şeye çarpar. Etrafı araştırır, ama kazaya sebep olan şeyle ilgili hiçbir şey göremez. Ahmet, doğum gününün olduğu iş yükü bir hayli yoğun bir haftada gerçekleşen bu kazanın etkisini bir türlü üzerinden atamaz. Yazma sürecinden dolayı karışık olan zihni, yaşadığı mahallenin keşmekeşi ve mahallelinin kazadan haberdarmışçasına tavırları yüzünden daha da bulanıklaşacaktır.

10. Bilmemek (2019)

10. Bilmemek (2019)

IMDb: Henüz puanlanmamış.

Selma ve Sinan, birbirinden kopmuş mutsuz bir çift. Tek bağları 17 yaşındaki oğulları, su topu oyuncusu Umut. Umut’un hayatı, eş cinsel olduğuna dair çıkan bir dedikoduyla sarsılır. Dedikodu hızla zorbalığa dönüşür. Umut takımdakilerin yargılayıcı sorularını yanıtlamayı reddeder. Onun bu kararlı tavrı hakkındaki yargıları keskinleştirir ve takımdan dışlanır. Linç dayanılmaz bir hale geldiğinde, Umut ortadan kaybolur. Selma ve Sinan oğullarını ararken, kendi kayboluşlarıyla yüzleşirler. Gündelik hayattaki cevapsız sorular, daha büyük sorular karşısında anlamsızlaşır. Selma ve Sinan, kaybettiklerini bulmak için nereye varacağını bilmedikleri bir arayışa başlarlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Soluk (2019)

39. İstanbul Film Festivali Ulusal Uzun ve Kısa Metraj Yarışması'nda her bir film 30 saat gösterimde kalacak ve sonrasında kapatılacaktır. Detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
5
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın