article/comments
article/share
Haberler
35 Yıldır Biriktirdiği Kolonya Şişeleri İçin 10 Milyon Liralık Teklifi Reddetti

35 Yıldır Biriktirdiği Kolonya Şişeleri İçin 10 Milyon Liralık Teklifi Reddetti

google-g-white cross-white onedio-o-white
Onedio’yu Google’da tercih edilen kaynak olarak ekleyin plus-blue

Malatya’da yaşayan İsmet Aladağ, 35 yılda oluşturduğu yaklaşık 10 bin parçalık kolonya koleksiyonu için yapılan 10 milyon TL’lik teklifi reddetti. Aladağ, koleksiyonunun kendi adıyla korunarak gelecek nesillere aktarılmasını isterken koleksiyonculuktan maddi bir beklentisi olmadığını vurguluyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

35 yıldır biriktiriyor

35 yıldır biriktiriyor

Malatya’da yaşayan ve uzun yıllardır esnaflık yapan İsmet Aladağ, 1990 yılından bu yana Türkiye’nin dört bir yanından topladığı kolonyalarla devasa bir koleksiyon sahibi oldu. 35 yıldır büyük bir titizlikle biriktirilen ve yaklaşık 10 bin parçadan oluşan kolonya koleksiyonu yüzlerce farklı koku çeşidini ve artık üretilmeyen nadir şişeleri barındırıyor. Aladağ, iş yerindeki iki odayı tamamen bu tutkusuna ayırmış durumda.

10 milyonluk teklifi reddetti

10 milyonluk teklifi reddetti

Koleksiyonun ünü yayıldıkça, meraklılarından ve yatırımcılardan da yüksek meblağlı teklifler gelmeye başladı. Son olarak 10 milyon TL'lik bir satın alma teklifi aldığını belirten Aladağ, bu cazip teklifi hiç düşünmeden geri çevirdi. Bu işi maddi bir kazanç için değil, tamamen kişisel bir tutku ve ömür adanmış bir hobi olarak gördüğünü vurguladı.

Ancak İsmet Aladağ'ın bir hedefi var. Kolonya şişelerinin tek bir çatı altında korunmasını hedefleyen Malatyalı esnaf ömrünün bir parçası olarak gördüğü koleksiyonun dağılmasını istemeyiyor. Şişelerin bir müze ya da üniversite bünyesinde, kendi adıyla 'İsmet Aladağ Kolonya Koleksiyonu' olarak gelecek nesillere aktarılmasını istediğini belirtiyor.

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunuyum. Öğretmenlik, çevirmenlik gibi görevlerde bulundum. Bu esnada pek çok mizah mecrasında yazılarım yayımlandı. Türkiye’de sosyal medyanın popülerleşmesinin ardından yaşanan her olayın hem şahidi oldum hem de bu mecraların aktarıcısı olmaya çalıştım. 2015 yılından beri Onedio’da yaratıcı içerikler ve sosyal medya gündemi üzerine çalışıyorum.
Tüm içerikleri
right-dark
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
1
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın