Görüş Bildir
Haberler
25 Yaşına Gelip Yetişkin Bir Birey Olmadan Önce Hayatınıza Yön Verebilmenize Yardımcı Olacak Birbirinden Etkileyici 25 Film

25 Yaşına Gelip Yetişkin Bir Birey Olmadan Önce Hayatınıza Yön Verebilmenize Yardımcı Olacak Birbirinden Etkileyici 25 Film

Aylin Çakar
09.10.2020 - 17:24 Son Güncelleme: 10.10.2020 - 09:09

Daha önce duymadığınız birbirinden başarılı filmler!

Açıklamalar beyazperde'den alınmıştır.

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/candacelowry...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Almost Famous (Şöhrete İlk Adım) - 2000:

1. Almost Famous (Şöhrete İlk Adım) - 2000:

IMDb: 7.9

Ergenlik çağında bir genç olan William'ın hayattaki tek tutkusu müziktir! Bu nedenle okulunu da pek umursamayan William, bu durumdan ötürü ailesiyle sürekli çatışmaktadır. Sevdiği müzik grupları üzerine amatör yazılar yazan William, zamanla tanınmaya ve küçük yaşına rağmen önemli mevkilere adım atmaya başlar. Hayallerinde bile göremeyeceği şey artık kapıdadır. Büyük hayranı olduğu Stillwater isimli müzik grubunun yeni turnesine katılması için seçilmiştir! William, grupla birlikte çıktığı yolculukta bu çok sevdiği figürlere ve müzik piyasasına dair önemli gerçeklere tanık olacaktır. Dört dalda Oscar ödülüne aday gösterilen ve En İyi Senaryo dalında ödülü kucaklayan Cameron Crowe yapıtı, dönemin müzik anlayışı ve yaşantısını son derece başarılı bir şekilde işlerken 'şöhret' ve 'insan' arasındaki bağ üzerine önemli şeyler söylüyor.

2. Trainspotting - 1996:

2. Trainspotting - 1996:

IMDb: 8.1

Trainspotting, 20’li yaşlardaki Mark Renton ve arkadaş grubunun uyuşturucu müptelalığını konu ediyor. Renton hayatta uyuşturucu dışında hiçbir amacı olmayan bir gençtir. Arkadaş grubu da Renton’dan farklı değildir. Tek amaçları daha fazla uyuşturucu almak, partilere katılmak ve gittikleri yerlerde sorun yaratmaktır. Renton her bağımlı gibi uyuşturucuyu bırakmaya defalarca denese de başaramamıştır ve bir gün tekrar bırakmayı dener. Ancak başarılı olamayan adam aksine, bir altın vuruş deneyimiyle de karşı karşıya kalmıştır. Hastaneye kaldırılan Renton, artık daha başka biri olma yolundadır. Yer altı edebiyatının en önemli yazarlarından biri olan Irvine Welsh’in ünlü romanı Trainspotting’ten sinemaya uyarlanan film ünlü yönetmen Danny Boyle tarafından yönetilmiş, başrollerindeki Ewan McGregor güçlü performansıyla göz doldurmuştur.

3. Hoop Dreams - 1994:

3. Hoop Dreams - 1994:

IMDb: 8.3

Steve James'in yönettiği belgesel film, yoksul ailelerden gelen William Gates ve Arthur Agee isimli iki Afrika kökenli iki Amerikan öğrencinin hayatını ele alıyor. Beyaz öğrencilerin çoğunlukta olduğu Westchester bölgesindeki St. Joseph Lisesi'nde okuyan iki genç, basketbol dalında bir hayli başarılı olan bu okulda bu sporla ilgili ellerinden geleni yapmaktadırlar. Yaşadıkları yer itibarıyla okula ulaşımları bir hayli güçtür ancak buna rağmen zorlu antrenmanlarda ter dökmekten vazgeçmezler. Film bu hikayenin ekseninde Amerika'daki ırk, sosyal sınıf ve eğitim gibi temel yaşam problemlerini ele alıyor.

4. The Breakfast Club (Kahvaltı Kulübü) - 1985

4. The Breakfast Club (Kahvaltı Kulübü) - 1985

IMDb: 7.8

1985 yılına ait bir gençlik klasiği ile karşı karşıyayız. Filmde bir nerd 'inek öğrenci modeli', atletik bir sportmen, bir freak 'ucube anarşist', bir entelektüel ve bir 'sarışın' aralarında keşfedecekleri ortaklığa doğru yol alacaklardır. Amerikan lise hayatından bu beş benzemez, cezalı oldukları cumartesi gününü okul kütüphanesinde geçirmek gibi bir işkenceye maruz kalmışlardır. Bir yandan da at gözlüklü lise müdürünün tacizi altında inlemektedirler. Yetişkin aklı ve ergen yüreğini tek potada eritmeyi bilen John Hughes, hiç şüphesiz bir kuşağa, 80’li yılların en iyi gençlik filmlerini armağan etti. 'Sixteen Candles', 'Pretty in Pink' bir yana, Kahvaltı Kulübü’nün üstadın en iyi işi olduğunu teslim etmek lazım. Gerçek bir kült film 'Kahvaltı Kulübü'...

5. Laurence Anyways - 2012:

5. Laurence Anyways - 2012:

IMDb: 7.7

Cinsiyetini değiştirmeye karar vermiş bir adam ve bir kadın arasında yaşanan imkansız aşkın hikayesini anlatıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. (500) Days of Summer (Aşkın (500) günü) - 2009:

6. (500) Days of Summer (Aşkın (500) günü) - 2009:

IMDb: 7.7

Alışılmamış türde bir romantik komedi olan film, aşkın gerçek olduğuna inanmayan bir kadın ve ona aşık olan bir adamın hikayesini anlatıyor. Tom Hansen, hayatından tamamen çıktığına emin olduğu zaman Summer Finn ile tanıştığı ilk günü hatırlar. Tom, kıza ilk gördüğü anda aşık olur. Hayatının geri kalan kısmını bu kızla birlikte geçirmesi gerektiğini biliyordur. Ne var ki Summer ne aşka ne ilişkilere inanmamaktadır. Buna rağmen aralarında arkadaşlıktan öte farklı bir ilişki başlar. Birlikte geçirecekleri günler sıra dışı, eğlenceli ve komik bir hikayeye tanıklık edecektir. İlk defa Sundance Film Festivali’nde gösterilen film, hem eleştirmenlerden hem de seyirciden tam not aldı.

7. Persepolis - 2007:

7. Persepolis - 2007:

IMDb: 8.0

Yıl 1970 İran. Marjane Statrapi, gencecik gözlerle izlemektedir İran rejiminde olan bitenleri. Bugüne kadar yazılıp çizilen onca şeyin ardından bir kez de küçük bir kızın penceresinden bakmanın farklı tadı yansıyor perdeye. Marjane’in ailesi Şah iktidarının düşüşü karşısında çok mutludurlar. Ekonomik ve toplumsal yaşam standartları açısından artık yeni umutlar filizlenmiştir. Onca zor zamanlardan sonra artık demokratik bir yönetim anlayışına kavuşacaklarını düşünen İranlılar hayal kırıklığı yaşayacaklardır. Şimdi de mollaların zamanıdır. Bu karanlık dönemleri Marjane’in penceresinden anlatan Persepolis çizgi roman başyapıtı olarak nitelendiriliyor.

8. The Outsiders (Sokaktakiler) - 1983:

8. The Outsiders (Sokaktakiler) - 1983:

IMDb: 7.1

Kıyıda köşede kalmış bir kasabada bir arada yaşayan bir grup genç, gerek sosyal gerekse ekonomik anlamda ikiye bölünmüştür. Daha alt sınıfa ait olan Greasers, ekonomik anlamda pek de parlak ailelerde yetişmeyen ve gelecek adına beklentileri olmayan gençlerden oluşurken; Socs adlı grup zengin ailelere sahip olan hayata dair pek de kaygısı olmayan gençlerden oluşmaktadır. İki çete arasında süregelen rekabet Greasers'lı iki gencin, Socs'lu iki genç kız ile flört etmesiyle fişeklenir. Ponnyboy ve Johnny'nin bu hareketi karşılıksız kalmaz ve aralarında bir kavga çıkar. Kavga sonucunda Socs'un ileri gelen isimlerinden Bob Sheldon öldürülür....Francis Ford Coppola’nın içerik anlamında da epey kuvvetli olan filmi, bünyesinde barındırdığı genç aktörlerin kısa süre sonra ünlenmesini sağlamıştır.

9. North by Northwest (Gizli Teşkilat) - 1959:

9. North by Northwest (Gizli Teşkilat) - 1959:

IMDb: 8.3

Gizli Teşkilat, yanlış zamanda yanlış yerde bulunan bir adamın yanlış anlaşılmalarla örülü hikayesini anlatır. Prestijli reklamcı Roger Tornhill, bir yanlış anlaşılma sonucunda George Kaplan isimli bir casus zannedilir ve iki casus tarafından kaçırılıp sorguya çekilir. Kendisini kaçıranlara ortada bir yanlış anlaşılma olduğunu izah etmeye çalışsa da casusları inandıramaz. Bir uçurumun kenarına bırakılır, buradan kurtulmayı başardıktan sonra casus Kaplan gizeminin peşine düşer. Ancak bir talihsizlik daha baş gösterir ve artık işlemediği bir cinayetin faili konumundadır, böylece polis ve gizli teşkilatlarla arasında nefes kesen bir kovalamaca başlar.

10. All the Real Girls - 2003:

10. All the Real Girls - 2003:

IMDb: 6.8

Paul, çevresine kadınlarla kurduğu ilişkilerdeki başarılarıyla nam salmış bir adamdır. Sosyal hayatında çok başarılıdır ve aşk sadece tanıştığı yeni bir kadının kendisine sunduğu arzu dünyasıdır. Noel ise Paul'un en yakın arkadaşının güzeller güzeli, hoşsohbet kız kardeşidir. İkili birbirlerini daha iyi tanıdıkça, içerisinde yaşadıkları dünyayı daha da iyi yorumlayabilmeye başlayacaklardır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. All About Eve (Perde Açılıyor) - 1950:

11. All About Eve (Perde Açılıyor) - 1950:

IMDb: 8.2

All About Eve'de sarhoş ve kaba bir tiyatro yıldızı olan Margo Channing’in inişli çıkışlı hayatında güvendiği ve güvenmediği insanlar vardır. Margo’nun hırsı ve yetenekleri, onun yıllanmış kariyerinin en parlak noktalarıdır. Bir gün Eve Harrington ile tanıştığında her şeyin ne denli hızlı bir şekilde değişeceğini fark etmez. Kısa sürede Margo’nun gözüne giren ve alçakgönüllülüğüyle puan toplayan Eve, Margo’nun olduğu kişi olabilmek için elinden geleni ardına koymayacaktır. Joseph L. Mankiewicz’in kariyerindeki en önemli eserlerden biri olan All About Eve, 1950 yılında tam 14 dalda Oscar’a aday olmuş ve bu ödüllerin 6 tanesini kazanmıştı.

12. La vita è bella (Hayat Güzeldir) - 1997:

12. La vita è bella (Hayat Güzeldir) - 1997:

IMDb: 8.6

Hayat Güzeldir'de, başkahramanımız hayat dolu Guido’nun güzeller güzeli öğretmen Dora’ya vurulur ve tüm engellere rağmen evlenirler. Ardından bir de çocuk sahibi olan çiftin hayatlarındaki tüm pürüzler ortadan kalktığında savaş patlak verir. Yahudi oldukları için toplama kampına götürüldüklerinde Guido, oğluna esir kampının ve savaşın bir oyun olarak söyleyecek; oğlu, oyunu başarıyla tamamlarsa ödül olarak çok istediği bir oyuncak tankı hediye edecektir. İkinci Dünya Savaşı’nın sivillerin üzerindeki yıkıcı etkisini beyaz perdeye en iyi uyarlayan filmlerden biri olan Hayat Güzeldir, tüm olumsuzluklara rağmen her daim bir umut ışığı olduğunu adında olduğu gibi, içeriğinde de barındırıyor. Gösterime girdiği dönem büyük ses getiren film Akademi’nin de büyük ilgisine nail olup, En İyi Yabancı Film, En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Müzik olmak üzere üç dalda Oscar ödülü kazanmıştı.

13. Requiem for a Dream (Bir Rüya İçin Ağıt) - 2000:

13. Requiem for a Dream (Bir Rüya İçin Ağıt) - 2000:

IMDb: 8.3

Bir Rüya İçin Ağıt, Hubert Selby’nin romanından uyarlanmıştır. Uyuşturucu bağımlısı bir genç, televizyon bağımlısı annesi ve aralarında günden güne yükselen bir uçurum... Uyuşturucu batağı içerisindeki Harry’nin hayattaki tek amacı daha fazla uyuşturucuyken; umutsuz annesini hayata bağlayan tek şey en sevdiği yarışma programıdır. Bir gün bu yarışmaya katılmaya hak kazandığında tek derdi, ödül olan kırmızı elbiseye girebilmek olacaktır. Yaşlı ve mutsuz kadın zayıflama hapları kullanmaya başlar... Bu trajik hikaye, ‘Black Swan’, ‘The Wrestler’, ‘Pi’ ve The Fountain gibi kült filmlere imza atmış Darren Aronofsky tarafından yönetilmiş; özellikle de Clint Mansell tarafından yapılan müzikleriyle hafızalara kazınmıştır.

14. Heathers - 1989:

14. Heathers - 1989:

IMDb: 7.2

Veronica ve üçünün de adı Heather olan kız arkadaşları ile okulun en popülerleri arasındadır. Ancak genç kadın bu üç kızdan iyice sıkılmış durumdadır. Mecburen kızlara tahammül eden Veronica bu sırada ası J.D olan bir genç ile tanışır. Asi ve sosyal anlamda sorunlu bir genç olan J.D, Veronica'nın dikkatini çeker. Birlikte vakit geçirmeye başlayan Veronica ve J.D, üç kızdan intikam almak için korkunç bir plan yapar.

15. The Diving Bell and the Butterfly (Kelebek ve Dalgıç) - 2007:

15. The Diving Bell and the Butterfly (Kelebek ve Dalgıç) - 2007:

IMDb: 8.0

43 yaşındaki Jean-Dominique Bauby, üç hafta süren koma halinden sonra gözlerini açmıştır. Bu mucizevi uyanış doktorlar tarafından şaşkınlıkla karşılanır çünkü Bauby fiziksel olarak hiçbir eylemi yerine getiremiyorken, beyin bölgesinde hiçbir sorun çıkmaz ve izleyici bu andan itibaren Bauby'nin iç sesiyle olaylara tanıklık etmeye başlar. Tek kontrol edebildiği organı sol göz kapağı olan adam bir mucizeye daha imza atarak insanlarla göz hareketiyle anlaşmaya, dahası hayat hikayesini anlatacağı kitabını yazmaya başlar. Ünlü Fransız magazin dergisi Elle'de yazarlık ve editörlük yapan Jean-Dominique Bauby'nin gerçek hayatını anlattığı otobiyografik kitabından uyarlanan film Akademi Ödülleri de dahil yılın önemli ödül törenlerinde hak ettiği yeri bulmuştur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. The Tree of Life (Hayat Ağacı) - 2011:

16. The Tree of Life (Hayat Ağacı) - 2011:

IMDb: 6.8

1950’li yıllarda, Orta Batılı bir aileyi merkezine alan film ailenin en büyük oğlu Jack’in, çocukluk masumiyetinin kaybolmasından başlayarak buruk bir yetişkinlik evresine geçişini konu alıyor. Tam bu geçiş sürecinde de babası (Brad Pitt) ile yaşadığı çalkantılı baba-oğul ilişkisi, öykünün merkezine oturuyor. Jack'in olgunluk hali (Sean Penn) artık modern çağda yolunu yitirmiş bir bireydir. Kaderin varlığını ve çıkmazlarını sorgularken, diğer yandan yaşamın anlamını bulmaya çalışır...Terrence Malick'in 2011 Cannes Film Festivali'nde eleştirmenleri ikiye bölen son filmi Hayat Ağacı, yönetmenin baştan aşağıya imzasını taşıyan bir yapıt. Başrollerde Brad Pitt, Sean Penn ve Jessica Chastain yer alırken, filmin teknik ekibi de özellikle göze çarpıyor. 4 kez Oscar adayı olan görüntü yönetmeni Emmanuel Lubezki, başka bir Brad Pitt filmi olan Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayesi'ndeki kostüm çalışmasıyla Oscar adaylığı olan Jacqueline West ve yaptığı film müzikleriyle 3 ayrı filmle (The Curious Case Of Benjamın Button, The Queen ve The King’s Speech) Oscar adaylığı olan Alexandre Desplat yapım ekibinde göz çarpan isimler...

17. Mean Girls (Kötü Kızlar) - 2004:

17. Mean Girls (Kötü Kızlar) - 2004:

IMDb: 7.0

Afrika’da doğup büyüyen Cady’nin anne ve babası zoologtur. Bu vesile ile büyümek yolunda ilerlerken hayata dair şu ilkeyi temel alarak şekillenmiştir: Doğada güçlü olan hayatta kalır! Yalnız yaşı on beş olduğunda ve liseye başlayınca kafasındaki o orman kanunlarının pek de sandığı gibi olmadığını görür. Hele ki işin içine aşk girdiğinde ezbere bildiği her şeyi unutup baştan başlaması gerekecektir. Cady, ne yazık ki okulun en gözde kızının eski erkek arkadaşına gönlünü kaptırmıştır. İşler haliyle sapa sarmaya hazır biçimde onu beklemektedir.

18. The Princess Bride (Prenses gelin) - 1987:

18. The Princess Bride (Prenses gelin) - 1987:

IMDb: 8.1

Prenses Gelin Buttercup isimli masal kahramanının hikayesine odaklanır. Florin isimli hayali bir ülkenin çiftliğinde yaşayan Buttercup ile çiftlik çalışanlarından biri arasında masumane bir aşk doğmuştur. Buttercup'a duyduğu aşk için yaşadığı yeri terk eden Westley iyi bir geleceğe sahip olup evlenebilmeleri için bir gemiye atlar. Fakat yolculuk sırasında korsanların saldırısına uğrayan gemi iki aşığı birbirinden ayırır. Westley'nin öldüğünü düşünen Buttercup derin bir hüzne ve umutsuzluğa kapılır. Çaresizce bir prensle evlendirilen Buttercup yakın zamanda kaderin çeşitli hamleleriyle karşılaşacak, hayatı beklemediği bir şekilde değişecektir.

19. Punch-Drunk Love - 2002:

19. Punch-Drunk Love - 2002:

IMDb: 7.3

Barry Egan, 7 tane çekilmez kız kardeşiyle yaşayan ve hayatındaki bütün boşlukları işiyle doldurmaya çalışan kendi halinde bir genç adamdır. Kadınlar konusunda doğuştan yeteneksiz olan Egan, günün birinde bir kadınla tanışır. Aralarında yavaş yavaş bir şeyler filizlenmeye başlar... 

Manolya ile takdirimizi fazlasıyla kazanan Paul Thomas Anderson’dan bir romantik komedi. Üstelik başrolünde Adam Sandler oynuyor. Fakat filmin alışık olduğumuz türde bir romantik komedi olmadığını açıkça söyleyebiliriz. Karakterler konusunda ders niteliği taşıdığı söylenen film, son derece şaşırtıcı ve nefis müziklere sahip.

20. Starship Troopers (Yıldız Gemisi Askerleri) - 1997:

20. Starship Troopers (Yıldız Gemisi Askerleri) - 1997:

IMDb: 7.2

Gelecekte insanoğlu büyük bir tehlikeyle yüz yüze gelmiştir. Başka bir gezegenden gelen Katil-Böcekler dünyayı bir uçuruma sürüklemek üzeredirler. Son bir umut olarak toplanılan askerler, Katil-Böceklerin gezegenine giderek sorunu kökten çözmenin planlarını yapmaktadırlar. Henüz liseden yeni mezun bir genç olan Johnny Rico, insanlığın geleceğini belirleyecek olan bu savaşta kendini göstermek için hazırlıklara başlamıştır.

Sinemanın en ayrıksı yönetmenlerinden biri olarak addedilen Paul Verhoeven’in fantastik-kültü, 90’lı yılların en eğlenceli filmlerinden biri olarak işaret ediliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. The Iron Giant (Demir Dev) - 1999:

21. The Iron Giant (Demir Dev) - 1999:

IMDb: 8.0

1958 yılında dev bir robot, Amerika’nın Maine eyaletinin küçük bir kasabasına düşer ve çevre halkını dehşete düşürür. Bir gün Hogarth adında 9 yaşında bir çocukla arkadaş olur ve bu arkadaşlık ona insaniyet ve cömertlik kavramlarını kazandırır.

22. The Way Way Back (Geri Dönüş Yolu) - 2013:

22. The Way Way Back (Geri Dönüş Yolu) - 2013:

IMDb: 7.4

14 yaşındaki Duncan, utangaç bir çocuktur. Duncan’ın annesinin erkek arkadaşı Trent, yaz tatilini hep birlikte geçirmeyi teklif eder ve onları sahildeki evine davet eder. Trent, bu tatilin Duncan’a iyi geleceğini ve birçok kızla tanışacağını düşünür. Fakat işler Duncan için iyi gitmez. Trent’in kızı Steph onunla vakit geçirmek istemez, Duncan’ın utangaç tavırları ise onun başkalarıyla tanışmanı engeller. Bir su parkında çalışmaya başlayan Duncan, parkın müdürü Owen ile yakın arkadaş olur. Bu arkadaşlık Duncan’a çok iyi gelir ve Owen sayesinde yeni bir yaşama sahip olur.

23. The Big Lebowski (Büyük Lebowski) - 1998:

23. The Big Lebowski (Büyük Lebowski) - 1998:

IMDb: 8.1

Büyük Lebowski, muhtemelen Coenlerin kendine has filmografilerinin içerisinde bile ayrı bir yere ve öneme sahip olarak değerlendiriliyor. Bir karışıklık bazen umulmadık olaylara sebep olabilir. Kaldı ki işin içinde para varsa olaya dahil olacak bir sürü insan da çıkar. Jeff Lebowski böyle bir meselenin orta yerinde kalır. Kendisi bir milyoner ile karıştırılır. Milyonerin karısına ait borçlar ödenmemiştir ve bundan sebep kahramanımız gangsterlerden dayak yer ve çok değerli halısı zarar görür. Lebowski, ortadaki bu yanlış anlaşılmayı çözmek zorundadır. Adaşı olan milyonerin malikânesine giderek konuşmak ister.

24. Extremely Loud & Incredibly Close (Çok Gürültülü ve Çok Yakın) - 2011:

24. Extremely Loud & Incredibly Close (Çok Gürültülü ve Çok Yakın) - 2011:

IMDb: 6.9

Oskar (Thomas Horn) dokuz yaşlarında, zeki, meraklı ve keşfetme düşkünü bir çocuktur. Babası (Tom Hanks),11 Eylül saldırısında hayatını kaybedince, Oskar depresyonun eşiğindeki annesi (Sandra Bullock) gibi mutsuzluğa ve karamsarlığa kapılmaktansa, babasının New York şehrinde kendisi için bıraktığı bir iz, gizemli bir ip ucu aramaya başlar. Elinde sadece dolaptan çıkan bir anahtar ve keşfetme azmi vardır. Babasını kaybetmiş olmasının acısını, hiç bilmediği hayatları yeniden öğrenerek başka bir boyuta taşır... Okuyucu, Saatler gibi oldukça başarılı uyarlamaların yönetmeni olarak tanıdığımız yapımcı ve yönetmen Stephen Daldry'nin imza attığı yapımın senaryosunu ise 1994'te Forrest Gump filminin senaryosu ile uyarlama dalında Oscar alan Eric Roth, yazar Jonathan Safran Foer'ın aynı adlı romanından uyarladı. Başrolleri ise Tom Hanks, Sandra Bullock ve küçük oyuncu Thomas Horn paylaşıyor...

25. Sınav - 2006:

25. Sınav - 2006:

IMDb: 6.5

Günümüzün en tartışmalı sınav sistemlerinden biri olan ÖSS için hazırlanan binlerce öğrenciden birkaçı olan Gamze, Uluç, Kaan, Mert ve Sinan isimli beş genç ailelerini ve çevrelerini başarısızlığa uğratacakları korkusuyla bir çıkış yolu aramaktadırlar. Notlarını normal yollardan yükseltemeyeceğini anlayan gençler lise başarı puanlarını yükseltmek için sınav sorularını çalmaya karar verirler. Bu sayede bu dertten kurtulan öğrenciler sıra ÖSS'ye geldiğinde aynı başarıyı gösterebilecekler midir?

Sizin tavsiye edeceğiniz filmler var mı? Yorumlarda buluşalım...

İlginizi çekebilecek diğer içeriklere buradan ulaşabilirsiniz 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
36
7
3
3
3
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ceylan YİĞİT

İlk kez bir film önerisi içeriğinden hiçbirini izlememişim.. 🤔

Dean Winchester

North by Northwest kesinlikle izlemeniz gereken bir film.