Görüş Bildir
Haberler
Son 15 Yılda Büyük Umutlarla Vizyona Girmesine Rağmen Gişede Çakılan 15 Film

Son 15 Yılda Büyük Umutlarla Vizyona Girmesine Rağmen Gişede Çakılan 15 Film

Hollywood'da ne deli paralar dönüyor... 😱

Not: Film açıklamaları Beyazperde'den alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Live by Night (2016)

1. Live by Night (2016)

1920'lilerin suç gezen Boston kentinde Joe Coughlin adında bir adam nam salmıştır. İçki yasağı halen devam etmekte ama illegal yollardan kırılmaktadır. Dürüst ve namuslu bir hayatı geride bırakan Joe kendisine kötü şöhreti gangster yaşamını seçer. Küçük yaştaki hırsızlık kariyerini geride bırakan adam artık şehrin en korkutucu gangsterlerine hizmet etmektedir. Joe gangster olmanın ününü ve ganimetlerini sevmektedir fakat 'karanlık taraftaki' hayatın da ödenmesi gereken bir bedeli vardır. Üstelik Joe'nun babası şehir polisidir...

2. Ben-Hur (2016)

2. Ben-Hur (2016)

Ben-Hur Yahudi varlıklı bir prens, aristokrat, tüccardır. Üvey kardeşi Romalı Messala ise görüşmedikleri yıllar boyunca yüksek kademeli bir Roma hakimi olmuştur. Kudüs’ten uzak kaldığı uzun yıllardan sonra buraya dönen Messala, artık Roma ordusunun komutanı olmuştur. Yahudilerin özgürlüğü için canı pahasına mücadele eden Ben-Hur’dan, çocukluk arkadaşı Messala tarafından, Romalıları eleştiren Yahudileri teşhis etmesi istenir ancak Ben-Hur kabul etmez. Messela onu kürek mahkumu olarak sürgüne gönderir. Bunun üzerine arkadaşı Zengin hayatına veda eden prens bu olay üzerine intikam yemini edecektir. Bu andan sonra hayatı büyük bir maceranın içinde kaybolur...

3. Tomorrowland (2015)

3. Tomorrowland (2015)

Yarının Dünyası, izleyiciye sadece rüyalarda görülebilecek türden yeni boyutların içinde, aralıksız maceradan oluşan heyecanlı bir yolculuk vaat ediyor. Ortak bir kaderle birbirlerine bağlı olan, hayal kırıklıklarından yorgun düşmüş, bir zamanların dahi çocuğu Frank ve zeki, bilime meraklı Casey 'Yarının Dünyası' olarak bilinen, zaman ve uzayda esrarengiz bir şekilde var olan yerin, sırlarını ortaya çıkarmak üzere tehlikeli bir yolculuğa çıkarlar. Filmin başrollerinde George Clooney, Britt Robertson, Hugh Laurie, Kathryn Hahn, Judy Greer gibi ünlü oyuncular var.

4. Legends of Oz: Dorothy's Return (2013)

4. Legends of Oz: Dorothy's Return (2013)

Dorothy Gale, evi Kansas'a geri döndüğünde şehrin devasa bir hortumla yerle bir olduğunu fark eder. Birkaç gün önce Oz'un fantastik dünyasına tanık oldukları bu yer, bir hayli zarar görmüştür; burada yaşayan insanlar, eşyalarını toplayıp başka bölgelere taşınmaya başlamıştır. Dorothy ise Oz'un büyülü evrenine bir şekilde geri dönme yolunu bulur ve tehlikede olan Oz'un yardıma ihtiyacı olduğunu öğrenir. Zira The Jester, Oz'u ele geçirmeye ve insanları cansız kuklalara dönüştürmeye çalışmaktadır. Dorothy ortadan kaybolan arkadaşlarını ararken Tin Man ve Lion gibi yeni karakterlerle karşılaşır ve hepsi için zorlu bir görev başlar...

5. Sinbad: Legend of the Seven Seas (2003)

5. Sinbad: Legend of the Seven Seas (2003)

Yedi Denizler’in efsanevi denizcisi Sinbad geri döndü. Macera arayan gözü pek Sinbad, arkadaşı zor durumda kalınca, zorlu görevi üstlenmek için bir dakika bile beklemiyor.

Bir hazine değerinde olan Barış Kitabı çalınmıştır. Kıymetli kitabın bulunmaması durumunda, yakın arkadaşı Proteus ölecektir. Yeni yolculuğu, Sinbad efsanesine yeni yeni karakterler kazandırır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Alamo (2004)

6. Alamo (2004)

Büyük bir mücadelenin alt yapısını oluşturan hikayenin iki yanı olduğunu gayet güzel bir biçimde izleyiciye sunan bir film. 1800'lü yıllarda Meksika’ya karşı Teksas’ın bağımsızlığını savunan 200 kişinin Alamo Kalesi’nde verdikleri mücadele, Amerika’nın kısa tarihi içerisinde önemli yer tutar. Meksika’nın başkanı ve başkomutanı da olan General Antonio Lopez de Santa Anna yönetimindeki, binlerce kişiden oluşan orduya karşı direnen bir avuç insanın başında, onlara ilham veren ve omuz omuza çarpışan üç isim öne çıkar. Genç ve idealist Albay Travis, tutkulu ve vahşi James Bowie ve elbette adını herkesin bildiği efsanevi David Crockett!

7. Sahara (2005)

7. Sahara (2005)

Dirk Pitt, Ulusal Sualtı Araştırmaları Kurumu’nun özel projeler yöneticisi olarak ve onun şakacı dostu Al Giordino ile birlikte, Batı Afrika’nın çöllerinde bir yerlerde kaybolan gizli bir hazineyi aramaktadırlar. Bu sırada Birleşmiş Milletler’de görevli güzel bir bilim kadını Dr. Eva Rojas, acımasız bir diktatör tarafından ele geçirilmiştir. Eva, gizli hazinenin dünyayı tehdit edecek çok daha büyük bir sorunla bağlantılı olduğuna inanmaktadır. Etrafa yayılmakta olan biyolojik salgının önü kesilmezse denizlere yayılarak tüm gezegeni büyük bir tehdit altına alacaktır. Film aksiyon romanlarının çok satar yazarı Clive Cussler’ın romanından uyarlanmıştır.

8. Poseidon (2006)

8. Poseidon (2006)

Yılbaşı arifesidir ve 2000 den fazla yolcu ve mürettebat, dev gemi Poseidon ile Kuzey Atlantik’te seyir halindedir. Balo salonunda eğlenceli dakikalar yaşamakta olan insanlar az sonra başlarına gelecek olan felaketten yana bihaberdirler. Ansızın 30 metreyi aşan dev bir dalga ile Poseidon alabora olur. Gemi içinde çöken kolonlar, yangınlar dehşet bir kargaşaya neden olur. Hayatta kalanlar ise kurtuluş yolu aramaktadırlar. Kusursuz Fırtına’nın yönetmeni Wolfgang Petersen, bir kez daha felaket filmi meraklılarına iyi şeyler vaat ediyor. 1972 yapımı Poseidon Macerası’nın yeniden yapımı olarak nitelendirilebilecek olan film, azmin, kararlılığın ve inancın gücünden dem vuruyor.

9. Evan Almighty (2007)

9. Evan Almighty (2007)

Evan, mesleği gazeteciliği bir kenara bırakarak ilgiyle siyaset yoluna girmiştir. Bu konudaki ilgisi o kadar nettir ki tüm yaşamını değiştirmeye bile razı gelmiştir. Buffalo’dan taşınıp Virginia’ya taşınarak bambaşka bir çevre edinmiştir. Her şey kendi seçtiği yönde bir akıştayken bir gün bir ziyaretçisi ile burun buruna gelir. O andan itibaren de hayatı ummadığı ölçüde değişecektir. Ziyaretçisi, insan suretinde karşısında dikilen Tanrı’dır. Evan’dan, Nuh’un gemisinin bir benzerini yapmasını ister. Bu isteği kabul eden Evan’ın her şeyi değişirken ailesi, olan bitene ve onun tuhaf tavırlarına anlam verebilmek için uğraşır. Bir devam filmi olarak aynı derece keyif verici görünüyor.

10. The Lone Ranger (2013)

10. The Lone Ranger (2013)

Butch Cavendish, Vahşi Batı eyaletlerinde nam salmış azılı bir hayduttur ve çetesiyle işlediği cinayetler, yıllardır sürdürdüğü zulüm nedeniyle idama mahkum olmuştur. Tren yolu açılış töreninde halka 'armağan' olarak asılmasına karar verilmiştir, fakat onu kasabaya taşıyan tren vagonundan kaçmayı başarır. Peşine takılan bölge süvarilerini ise pusuya düşüren Cavendish'in önünde şimdi kimse kalmamıştır. Kendisini adalete adamış, gizemli maskeli bir süvari ve yüzü 'savaş' boyasıyla kaplı Kızılderili Tonto dışında... 

İlk kez 1930'lu yıllarda ABD'de bir radyo programında ortaya çıkan Maskeli Süvari karakteri daha sonra televizyon dizisi ve sinema filmleriyle ete kemiğe bürünmüştü. Bu son Maskeli Süvari filmde Kızılderili ruhani savaşçı Tonto'yu Johnny Depp canlandırırken, hukuk adamlığından süvariliğe geçiş yapan John Reid'ı ise Armie Hammer canlandırıyor. Birbirlerine zıt iki karakterin, yolsuzluk ve açgözlülükle savaşmak için bir araya geldiği macerayı ise Karayip Korsanları serisine imza atan Gore Verbinski üstleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. John Carter (2012)

11. John Carter (2012)

Bilinmeyen bir şekilde gözünü Mars gezegeninde açan John Carter, burada kendisini gezegen sakinlerinin arasında gitgide büyüyen bir savaşın ortasında bulur. Tarafların arasında Tars Tarkas ve çekici prenses Dejah Thoris de vardır. Carter yok olmanın eşiğindeki bu gezegende Barsoom’ın ve halkının kurtuluşunun kendi ellerinde olduğunu anlayacaktır...

12. Mars Needs Moms (2011)

12. Mars Needs Moms (2011)

Mars Needs Moms, aynı isimli Berkeley Breathed kitabından uyarlanan animasyon- bilim kurgu- macera türünde bir filmdir. Dokuz yaşındaki Milo adlı bir erkek çocuğunun annesinin Marslılar tarafından kaçırılması sonucu, annesini üzdüğü zamanlar için pişmanlık duyması üzerinden ilerleyen macera, Milo’nun annesini kurtarmak için bir uzay gemisine binmesiyle ve başına türlü dertlerin gelmesiyle devam eder. Walt Disney Pictures imzalı film, Simon Wells tarafından yönetildi.

13. Speed Racer (2008)

13. Speed Racer (2008)

Film, genç bir adam olan hız yarışçısı Speed Racer’ın ağabeyinin yaşamına mal olan The Crucible adlı cross-country rallisini kazanmayı hedef alışını anlatmaktadır. Speed, yarış konusunda doğuştan gelen bir yetenek ile tutkuya sahiptir. O, pistlerde fırtına gibi esen korkusuz bir adamdır. Dillere destan yaşamış ve yarışmış olan ağabeyi Rex Racer ise en büyük idolüdür. Hedefi uğrunda aslında vaktiyle rakibi olan Racer X ile işbirliği yapar. Ölüme meydana okuyarak bu ralliyi kazanmak için her şeyini vermeye hazırdır. Film, Wachowski kardeşlerin bir kez daha iddialı ve sıra dışı emeğini taşıyor.

14. How Do You Know (2010)

14. How Do You Know (2010)

Lisa Jorgenson, 27 yaşında genç ve başarılı bir koşucudur. Fakat çocukluğundan beri hayatında koşu olan Lisa, artık hayatına yeni bir yön vermenin arayışındadır. Yaşamının bu en zor döneminde kendini beğenmiş beyzbol oyuncusu Matty ile tanışır. Rudd ise başarılı bir iş adamıyken, mali bir suçtan dolayı hapse girmekle karşı karşıya kalır. Bir yandan suçsuzluğunu ispatlamaya çalışırken, diğer yandan da babasıyla ilişkisini düzeltmeye çalışmaktadır. Rudd ve Lisa'nın karşılaşmaları, ikisinin hayatında bir dönüm noktası olacak mıdır?

15. Land of the Lost (2009)

15. Land of the Lost (2009)

Uzay ile zamanın alternatif bir evren içinde alt üst olduğu bir kasırgada sürüklenen Dr. Rick Marshall'ın tutucu ve dar kafalı Will Stanton ile başı derttedir. Dr. Rick Marshall bu son serüveninde, uzay-zaman kasırgasının içinde araştırma asistanı Holly Cantrell ile tehlikeden tehlikeye atılırlar. Bu tuhaf üçlü, Chaka adında bir eski çağ insanıyla arkadaş olur. Chaka dinazor ve diğer fantastik yaratıkların bulunduğu bu dünyada onlara yol gösterecek tek kişidir. Acaba bu üçlü bizim dünyamıza geri dönebilecek ve Dr. Rick Marshall bu keşfiyle sıfırdan bir kahramana dönüşebilecek midir?

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
4
3
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın