Görüş Bildir
Haberler
2023 Yılında Ziyaret Edebileceğiniz 10 Avrupa Şehrinde Kaçırmamanız Gereken Etkinlikler

2023 Yılında Ziyaret Edebileceğiniz 10 Avrupa Şehrinde Kaçırmamanız Gereken Etkinlikler

Wigglytuff
03.02.2023 - 07:25

Bu yıl tatil için nereye gideceğinize karar vermekte zorlanıyorsanız, sizin için ülkelerin ünlü duraklarını ve neden ünlü olduklarını araştırdık. İçeriğimizde eşsiz güzelliklerine inanamayacağınız, birçok ünlü tarafından güzel eleştiriler alan duraklara yer verdik. Dikkat! Rotanızı zaten oluşturduysanız, bu yerleri görünce değişebilir bizden söylemesi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hallstatt, Avusturya

1. Hallstatt, Avusturya

Orta Avrupa' da yer alan Alp Dağları İtalya, İsviçre, Avusturya, Fransa ve Almanya' nın sınırlarının bulunduğu sıradağlardır. Doğal yaşamı seven ve betondan uzak bir hayat isteyenler için bu sene, Alp'ler iyi fikir olabilir. 

Alp Dağları' nda bulunan ve mutlaka görmeniz gerektiğini düşündüğümüz Hallstatt, Avrupa' nın hala ikamet edilen en eski şehirlerinden. Hatta tarihi Bronz Çağı' na kadar dayanmaktadır. Hallstatt Gölü' nün hemen kıyısında bulunan bu kasaba, 1977 yılında UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınmış.

2. Fuseta, Portekiz

2. Fuseta, Portekiz

Kumlu bir adanın hasretini çekiyorsanız, sadece Hint Okyanusu'nda karşılaşabileceğiniz turkuaz denizi ve beyaz kumları ile büyüleyici görünen Fuseta’ya gitmenizi öneririz. Fuseta, 20 kilometre uzağındaki kasaba Faro’ya göre daha az kişinin keşfettiği bir balıkçı kasabası.

Algarve’deki en iyi sahillere, Ria Formosa’daki en güzel mağaralara ve adalara erişimi olan Fuseta’yı bu yıl, rotanıza eklemelisiniz. Üstelik küçük bir balıkçı kasabası olmasının artıları bitmiyor. Burada bir su taksisi kiralayarak Praia da Barra Velha ve Praia do Homem Nu sahillerine de geçebilirsiniz.

3. Cinque Terre, İtalya

3. Cinque Terre, İtalya

Instagram kullanan herkesin karşısına en az 1 kere bu bölgeden bir görsel çıktığına adımız gibi eminiz! İtalya’nın Ligurya Bölgesinde yer alan Cinque Terre;  Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola ve Riomaggiore adlı toplam beş kasabadan oluşuyor. Her kasaba da küçük olduğundan, her biri için yaklaşık 2-3 saat ayırmanız yeterli olacaktır.

Göz alıcı doğal güzellikleri, denizi, kayalıklara inşa edilen evleri, lezzetli deniz mahsullüleriyle beklentinizi karşılayacağından eminiz. Üstelik UNESCO Dünya Mirasları Listesi'nde yer aldığını söylemeden geçmeyelim.

4. Kranj, Slovenya

4. Kranj, Slovenya

Slovenya' nın en güvenli şehirlerinden biri olan Kranj' a bayılacaksınız. Günün her vakti dışarda dolaşabileceğiniz bu şehir, sizlere huzur vaad ediyor. Sakinliğiyle dillere destan olmuş bu şehirde, Korka Nehri ve çevresi ilginizi çekecek. Şehrin üzerinde bulunan bu nehir, doğal güzelliği ile gören herkesi büyülüyor.

5. Margate, İngiltere

5. Margate, İngiltere

İngiltere dediğimizde aklımıza başta Londra olmak üzere belli şehirler ve tabii ki kraliyet ailesi geliyor. Ancak bizim önerimiz, tamamen farklı bir bölgeden geliyor. Margate, bu yıl Sam Mendes' in 1980 yıllarını konu alan filmi Empire of Light sayesinde tekrar gündeme gelecek. Yapılan hazırlıklar sayesinde şehirde belli rotalarda bulunan etkinliklere katılabileceksiniz. Nisan ayında başlayacak bu serüven için biletlerinizi hazırlayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Affric Highlands, İskoçya

6. Affric Highlands, İskoçya

Loch Ness ve Kintail arasındaki 500.000 dönümlük arazi üzerindeki 30 yıllık girişim olan Affric Highlands' ın 10.000 dönümlük Dünyanın İlk Yeniden Yabanileştirme Merkezi ilkbaharda açılacak. 2023 yılında farklı deneyimler arayanlar için harika bir seçenek olacağına inandığımız bu etkinlik, insanların ormanları deneyimlemesi için farklı olanaklar sunuyor. Merkez'de atölye çalışmaları ve söyleşilerin yanı sıra, konaklama yerlerinin de bulunacağını söylemeden geçmeyelim.

7. Spetses Adası, Yunanistan

7. Spetses Adası, Yunanistan

The Lost Daughter ve Glass Onion gibi iki büyük gişeli Hollywood filmine ev sahipliği yapan Spetses Adası filmlerin vizyona girmesiyle bu yıl iyice popüler olacağını biz şimdiden söyleyelim. Adanın geçmiş yaşama sahip dokusu, mimari yapısı sizi oldukça mutlu edecek. Nerde kalacağınız hakkında şüpheniz olmasın, tabii ki bir sürü butik otele sahip bir yunan adası olduğundan rahatça konaklayabilirsiniz.

8. Imotski Gölü, Hırvatistan

8. Imotski Gölü, Hırvatistan

Doğa severlere harika bir önerimiz var. 2023 yılında UNESCO'da listelere girmeye aday olan bu saklı bölgeyi, bizce hazır çok keşfedilmeden uygun fiyata ziyaret etmelisiniz. Gölleriyle meşhur olan Imotski şehrinin 11 tane gölünden en büyük olanı Mavi Göl. Benzersiz güzelliğiyle sizleri büyüleyeceğinden eminiz. Göllerde yüzmenin yanında tepelerde yürüyüş yapmak, nehirlerde kano ile gezmek ve kamp yapmak yapabileceklerinizden sadece birkaçı.

9. Hauts-de-France, Fransa

9. Hauts-de-France, Fransa

Güzel yemek için yapılan seyahatlere tabii ki listemizde her zaman yer var çünkü yemek turizmi bizce de çok güzel bir neden. 2023 yılının Avrupa Gastoronomi Bölgesi, Kuzey Fransa seçildi. Bu seçimde bölgenin birçok güzelliği göz önünde tutuldu: butik bira atölyeleri, peynir tadımı yapabileceğiniz ufak işletmeler, gurmelerin yıllardır uğrak noktası olan Montreuil-Sur-Mer bölgesi, Michelin yıldızlı bir restoran ile eşsiz deneyimler ve daha fazlası hepsi Fransa'nın kuzeyinde bu yıl keşfetmek için sizleri bekliyor.

10. Kopenhag, Danimarka

10. Kopenhag, Danimarka

Kopenhag zaten Avrupa başkentleri arasında oldukça popüler ve ziyaret edilen bir konum ancak bu yıl popüler olmasının bir başka nedeni daha olacak. Karşınızda 2023 yılının UNESCO tarafından seçilmiş mimarlık başkenti. Tüm yıl sürecek etkinlikler 24 Mart'ta Danimarka Mimarlık Merkezi tarafından yapılacak. Kaçırmamanız gereken iki etkinlik var bunlardan ilki, normalde halka açık olmayan bir bölgeyi ve mimari yapılarını görmek için fırsat yakalamak; diğeri ise Architecture Run etkinliği sayesinde müzelerden, tarihi yapılardan oluşan yolu deneyimlemek. Ayrıca bu etkinlik yıl içerisinde farklı aylarda tekrarlanacak. Kopenhag'a farklı bir gözle bakmak istiyorsanız bu yıl harika bir seçenek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın