Görüş Bildir
Haberler
2022'nin En İyi Gerilim Filmleri! Sene Boyunca Tüylerimizi Diken Diken Yapan Filmler

2022'nin En İyi Gerilim Filmleri! Sene Boyunca Tüylerimizi Diken Diken Yapan Filmler

Korku filmleri kadar gerilim filmleri de izleyiciyi germe konusunda epey iddialı. 2022 yılına bakınca gerilim filmleri konusunda çok iyi işlerin çıktığına dikkat çekebiliyoruz. Onedio olarak 2023'ün gelmesine günler kala 2022'nin en iyi gerilim filmlerini derledik!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Black Phone

1. The Black Phone

Özet: Bir çocuk katili tarafından kaçırılıp ses geçirmez bir bodruma kapatıldıktan sonra 13 yaşındaki bir erkek çocuk, katilin önceki kurbanlarından bağlantısı kesilmiş bir telefondan aramalar almaya başlar.

Oyuncular: Ethan Hawke, Mason Thames

Yönetmen: Scott Derrickson

2. The Good Nurse

2. The Good Nurse

Özet: Hastaneye yeni gelen bir erkek hemşirenin ilgilendiği her hasta birer birer ölünce, hemşire arkadaşı ondan şüphelenmeye başlar. Ölümleri araştırırken, kendi ailesini de tehdit altında bulur.

Oyuncular: Eddie Redmayne, Jessica Chastain

Yönetmen: Tobias Lindholm

3. Stars at Noon

3. Stars at Noon

Özet: Günümüz Nikaragua'sında mahsur kalan genç bir Amerikalı gazeteci, en iyi kaçış şansı gibi görünen esrarengiz bir İngiliz'e aşık olur. Kısa süre sonra, kendisinden daha büyük bir tehlikede olabileceğini fark eder.

Oyuncular: Margaret Qualley, Joe Alwyn

Yönetmen: Claire Denis

4. Where the Crawdads Sing

4. Where the Crawdads Sing

Özet: Derin Güney'in bataklıklarında büyümüş bir kadın, bir zamanlar birlikte olduğu bir adamın öldürülmesinde zanlı olur. Şimdi bir katil olarak aranan kadın, bu durumdan kurtulmak zorundadır.

Oyuncular: Daisy Edgar-Jones, Taylor John Smith

Yönetmen: Olivia Newman

5. The Menu

5. The Menu

Özet: Genç bir çift, şefin şok edici sürprizlerle zengin bir menü hazırladığı seçkin bir restoranda yemek yemek için ücra bir adaya gider. Tabii onları bekledikleri gibi bir yemek beklemez!

Oyuncular: Ralph Fiennes, Anya Taylor-Jones

Yönetmen: Mark Mylod

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Men

6. Men

Özet: Genç bir kadın, eski kocasının ölümünün ardından İngiliz kırsalına tek başına tatile gider. Burada içerisinde bulunduğu üzüntülü durumdan kurtulmaya çalışan Harper için işler bambaşka yöne ilerler.

Oyuncular: Jessie Buckley, Rory Kinnear

Yönetmen: Alex Garland

7. Crimes of the Future

7. Crimes of the Future

Özet: İnsanlar, yeni dönüşümler ve mutasyonlarla sentetik bir ortama uyum sağlar. Ünlü performans sanatçısı Saul Tenser, ortağı Caprice ile birlikte avangart performanslarda organlarının başkalaşımını herkesin önünde sergilemeye karar verir.

Oyuncular: Viggo Mortensen, Lea Seydoux

Yönetmen: David Cronenberg

8. The Batman

8. The Batman

Özet: Sadist bir seri katil, Gotham'daki önemli siyasi figürleri öldürmeye başlayınca Batman, şehrin gizli yolsuzluğunu araştırmak ve ailesinin bu işe karışmasını sorgulamak zorunda kalır.

Oyuncular: Robert Pattinson, Zoe Kravitz

Yönetmen: Matt Reeves

9. Bodies Bodies Bodies

9. Bodies Bodies Bodies

Özet: 20'li yaşlarındaki bir grup zengin, ücra bir aile malikanesinde bir kasırga partisi planlar. Fakat partinin çok ama çok ters gitmesiyle birlikte bir parti oyunu ölümcül bir hal alır.

Oyuncular: Amandla Stenberg, Maria Bakalova

Yönetmen: Halina Reyn

10. Ambulance

10. Ambulance

Özet: İki soyguncu, soygunları ters gittikten sonra bir ambulans çalar. Şimdi bu ambulansla sorunsuzca kaçacaklarını düşünseler de başları daha büyük belaya girecektir.

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Yahya Abdul- Mateen II

Yönetmen: Michael Bay

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. The Outfit

11. The Outfit

Özet: İşinde uzman bir terzi, önemli bir gecede hayatta kalabilmek için tehlikeli bir gangster grubunu zekasıyla alt etmelidir. Bir gangster ailesinin takım elbiselerini dikmek zorunda kalan terzi, bu geceden sağ çıkmalıdır.

Oyuncular: Mark Rylance, Zoey Deutch

Yönetmen: Graham Moore

12. The Northman

12. The Northman

Özet: Genç bir Viking prensi, babasının öldürülmesinin intikamını alma arayışındadır. Genç Prens Amleth, amcası babasını acımasızca öldürüldüğünde ve annesini de kaçırdığında artık intikam için yola çıkmıştır.

Oyuncular: Alexander Skarsgard, Nicole Kidman

Yönetmen: Robert Eggers

13. Nope

13. Nope

Özet: Kaliforniya iç kesimlerinde ıssız bir vadinin sakinleri, esrarengiz ve tüyler ürpertici bir keşfe tanıklık ederler. Sakin kasabalarında garip olayların meydana gelmesi, bu insanları gizemi çözmeye iter.

Oyuncular: Daniel Kaluuya, Keke Palmer

Yönetmen: Jordan Peele

14. Don't Worry Darling

14. Don't Worry Darling

Özet: 1950'lerde kocasıyla birlikte ütopik deneysel bir toplulukta yaşayan bir ev hanımı, göz alıcı şirketinin rahatsız edici sırlar saklıyor olabileceğinden endişelenmeye başlar.

Oyuncular: Harry Styles, Florance Pugh

Yönetmen: Olivia Wilde

15. The Gray Man

15. The Gray Man

Özet: Gerçek kimliği kimsenin bilmediği CIA'in en yetenekli ajanı yanlışlıkla karanlık teşkilat sırlarını ortaya çıkardığında, psikopat eski bir meslektaş onun başına bir ödül koyar ve uluslararası suikastçılar tarafından küresel bir insan avı başlatır.

Oyuncular: Ryan Gosling, Chris Evans

Yönetmen: Anthony Russo, Joe Russo

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Spiderhead

16. Spiderhead

Özet: Yakın gelecekte hükümlülere, cezalarını kısaltmak için gönüllü tıbbi özneler olma şansı sunuluyor. Aşk duyguları uyandırabilen yeni bir ilaç için böyle bir denek, duygularının gerçekliğini sorgulamaya başlar.

Oyuncular: Chris Hemsworth, Miles Teller

Yönetmen: Joseph Kosinski

17. Emergency

17. Emergency

Özet: Efsanevi bir parti gecesine hazır olan üç üniversite öğrencisi, beklenmedik bir durumla karşılaştıklarında polisi aramakla aramamak arasında gidip gelmektedir.

Oyuncular: Donald Elise Watkins, Sebastian Chacon

Yönetmen: Carey Williams

18. Emily the Criminal

18. Emily the Criminal

Özet: Borca ​​batan Emily, kendisini Los Angeles'ın yeraltı suç dünyasına çeken ve sonunda ölümcül sonuçlara yol açan bir kredi kartı dolandırıcılığına bulaşır.

Oyuncular: Aubrey Plaza, Theo Rossi

Yönetmen: John Patton Ford

19. Fresh

19. Fresh

Özet: Film, bir markette son derece çekici bir erkek olan Steve ile tanışan ve şansını deneyip ona numarasını veren Noa'yı takip ediyor.

Oyuncular: Daisy Edgar-Jones, Sebastian Stan

Yönetmen: Mimi Cave

20. Bullet Train

20. Bullet Train

Özet: Hızla hareket eden bir hızlı trendeki beş suikastçı, görevlerinin ortak bir yanı olduğunu keşfeder. Şimdi beraber çalışıp çalışmamak konusunda düşünmeleri lazım.

Oyuncular: Brad Pitt, Joey King

Yönetmen: David Leitch

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Thirteen Lives

21. Thirteen Lives

Özet: Tayland'da bir grup genç erkek ve futbol koçlarının sular altında kalan bir yeraltı mağaraları sisteminde mahsur kaldığı bir kurtarma görevi toplanır.

Oyuncular: Viggo Mortensen, Colin Farrell

Yönetmen: Ron Howard

22. Poker Face

22. Poker Face

Özet: Bir teknoloji milyarderi, arkadaşlar arasında yüksek bahisli bir poker oyununa ev sahipliği yapar, ancak akşam, uzun süredir saklanan sırların ortaya çıkması, ayrıntılı bir intikam planının ortaya çıkması ve hırsızların içeri girmesiyle bir dönüş alır.

Oyuncular: Russell Crowe, Liam Hemsworth

Yönetmen: Russell Crowe

23. Death on the Nile

23. Death on the Nile

Özet: Nil'de tatildeyken Hercule Poirot, genç bir varisin cinayetini araştırmak zorundadır. Agatha Christie'nin ünlü romanından uyarlanan bu kitap, bizi zamanda yolculuğa çıkarıyor.

Oyuncular: Tom Bateman, Annette Bening

Yönetmen: Kenneth Branagh

24. Watcher

24. Watcher

Özet: Genç bir Amerikalı kadın, kocasıyla birlikte Bükreş'e taşınır ve onu sokağın karşısındaki apartmandan izleyen bir yabancının, kadınların başını kesen yerel bir seri katil olabileceğinden şüphelenmeye başlar.

Oyuncular: Maika Monroe, Karl Glusman

Yönetmen: Chloe Okuno

25. Luckiest Girl Alive

25. Luckiest Girl Alive

Özet: New York'ta her şeyi kontrol altına almış gibi görünen bir kadın, hayatını alt üst eden bir travma ile karşı karşıyadır. Hayatının o kadar da mükemmel olmadığını yavaş yavaş fark eder.

Oyuncular: Mila Kunis, Chiara Aurelia

Yönetmen: Mike Barker

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
4
3
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın