Görüş Bildir
Haberler
2019'da Gidilmesi Gereken Müzik Festivalleri

2019'da Gidilmesi Gereken Müzik Festivalleri

06.11.2018 - 00:15

Wacken Open Air | 1-3 Ağustos

Wacken Open Air bu yıl 29. kez her zaman olduğu gibi Hamburg’un Wacken kasabasında gerçekleşiyor. Bir Metalcinin Yolculuğu belgeselinin ardından her yıl sold out olan festival bu sene de metal müzik severlerin mabedi ve tapınağı olacak. Oraya gidenlere metal hacısı dendiğini de hatırlatalım. Geçtiğimiz yıl organizatörlerin hamlesiyle festivalde tüketilen bira miktarının fazlalığı doğrultusunda artık biralar yer altından bir boru hattı ile alandaki noktalara dağıtılıyor.

Sabaton (20th Anniversary Show), Parkway Drive, Wizards & Demons, Powerwolf, Airbourne, Rose Tattoo, Within Temptation, Meshuggah, Krokus, Dark Funeral, Avatar gibi gruplar sahne alacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rock am Ring / Rock im Park | 7-9 Haziran

1985’ten beri düzenlenen Rock am Ring ve Rock im Park bu yılda efsane bir festival kadrosuna konukluk edecek. Toplamda 160.000 kişinin katıldığı festivallerden Rock am Ring Almanya’nın Nürburgring, Rock im Park ise Almanya’nın Nuremberg şehirlerinde Bavaria bölgesinde gerçekleşiyor.

Alternatif rock, heavy metal, punk rock ve elektronik türlerinden yüzlerce grubu izleme şansınızın bulunacağı festivaldeki sahne alacak isimler yakında açıklanacak.

Sziget Festivali | 7-13 Ağustos

Avrupa’nın en büyük kültür ve müzik festivallerinden olan Sziget her sene 400.000’den fazla insanı ağırlıyor. Sziget Fesztivál=Ada Festivali demektir. Macaristan’ın Tuna Nehri üzerinde düzenlenen festival her sene binden fazla performansa sahne oluyor. The Independent tarafından 2011 ve 2014 yıllarında Avrupa’nın en iyi festivallerinden biri olarak seçildiğini hatırlatalım. 1993’ten beri devam festivalde rock, pop, reggae, hiphop, indie, world, electronic türlerinde birçok grubu izleyebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Roskilde Festival | 26 Haziran - 6 Temmuz

1971’den beri düzenlenen tarihi festivallerden Roskilde, Danimarka’da düzenleniyor. Mogens Sandfær ve Jesper Switzer Møller tarafından düzenlenen festival bu senede iddialı bir şekilde geliyor. Rock, pop, electronic, reggae, hiphop, world türlerinde müzisyenlerin geldiği festivalde 5 büyük sahne bulunuyor.

Mad Cool Festival | 11 - 13 Temmuz

Avrupa’nın Coachella festivali olarak takma ad verilen Mad Cool, güneşin kavurduğu Madrid sokaklarını serinletiyor. Caja Mágica adlı spor kompleksinde düzenlenen etkinliğin ilk versiyonu 2016 yılında düzenlendi. Henüz genç bir festival olmasına rağmen sahne alan 150’den fazla grup ve 100.000’den fazla ziyaretçisiyle şimdiden ön sıralara göz kırpmış görünüyor.

With Full Force Festival | 28-30 Haziran

Almanya’nın Heavy metal ve Hardcore Punk karışımı önemli festivallerinden olan With Full Force bu yıl 25. yılını kutluyor. 1994’ten beri Leipzig’in Löbnitz civarlarında düzenlenen festival lokasyonunu geçtiğimiz sene Ferropolis olarak değiştirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

La Route du Rock | 16-19 Ağustos

La Route du Rock, Fransa’nın Brittany bölgesinde 2006’dan beri düzenlenen alternatif müzik festivallerinden biridir. Ağustos ayının ortalarında düzenlenen festival 10 binden fazla müzik severi buluşturuyor.

Primavera Sound Barcelona | 30 Mayıs - 2 June

Barcelona’nın sıcaktan terleten günlerine girdiğimiz mayıs ayının sonlarında düzenlenen Primavera Sound 2001’den beri düzenleniyor. Alternative, pop, rock ve electronic müzik türlerinde geniş bir kadroya sahip festivale 190.000’den fazla insan katılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Summer Breeze Festival | 14-17 Ağustos

Summer Breeze, Almanya’nın Bavaria eyaletinde 1997’den beri düzenlenen heavy metal festivallerinden biridir. Ağustos ayının ortalarında düzenlenen festival Dinkelsbühl’de 40 binden fazla müzik severi buluşturuyor.

Tomorrowland Winter Festival | 9 - 16 Mart

Listemize birde elektronik festivali ekleyelim diyerek Tomorrowland Festivalini uygun bulduk. Belçika Boom’da 2005 senesinden beri düzenleniyor. En iyi elektronik dans müzik festivallerinden biri olarak gösteriliyor. 9 bin kişiyle başlayan ziyaretçi sayısı geçtiğimiz yıl 400 bine kadar geldi. Ayrıca bu yıl festival hem kış hem de yaz aylarında düzenleniyor.

Download Festival İngiltere | 14 - 16 Haziran 2019

Download Festival, her yıl 1980-1996 yılları arasında Monsters of Rock’a ve 2002’de Ozzfest’e ev sahipliği yapan İngiltere, Donington Park’ta düzenlenen üç günlük bir müzik festivalidir. 2003 yılından beri düzenlenen festivalde yüzlerce grup sahne alırken 100.000’leri aşan bir ziyaretçi geliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

ZaxidFest Festival | 16-18 Ağustos

2009 yılında Lviv şehrinde Rodatychi kasabasında başlayan ve devam eden festival Ukrayna’nın en büyük açık hava festivali olarak geçiyor. Festivalin konumu Polonya’daki “Magic Valley” alana 60 km yakınlıkta olduğunu da belirtelim. Her yıl ağustos aylarının sonlarına doğru düzenlenen 3 günlük festivalde 4 sahnede rock, metal, alternatif ve çeşitli türlerden müzik grupları sahne alıyor.

Iceland Airwaves Music Festival | Kasım

İzlanda’yı sevenler ve oraya gitmek isteyenler için en güzel zaman dilimlerinden biri bu festivalin bulunduğu tarihtir diyoruz. 1999 yılından beri düzenlenen festival Reykjavík’te düzenleniyor. Indie, rock, electronic ve daha birçok türde müzik dinleyip kuzey ışıklarına da göz atmak istiyorsanız bu festival önerimizdir. Festivalde 100'den fazla müzik grubu sahne alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Inmusic Festival | 21-28 Haziran

2006’da Zagreb şehrinde başlayan festival Hırvatistan’ın en büyük uluslararası açık hava festivali olarak geçiyor. Her yıl haziran aylarının sonlarına doğru düzenlenen 3 günlük festivalde rock, world, electronic, reggae, folk, hip hop, dance gibi çeşitli türlerden müzik grupları sahne alıyor.

Kaynak : sertsesli.com

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın