Görüş Bildir
Haberler
2018 Yılında Vizyona Girmiş En Başarısız 20 Türk Filmi

2018 Yılında Vizyona Girmiş En Başarısız 20 Türk Filmi

Anıl Başsaray
19.12.2018 - 11:59 Son Güncelleme: 19.12.2018 - 12:51

2018, son yıllarda en çok filmin vizyona girdiği yıl olarak öne çıktı. Arif vs 216 ile Müslüm filmlerinin ön plana çıktığı bir yıllık serüvende birçok Türk filmi beğenileri toplamayı başardı. Ancak hepsi onlar kadar şanslı değildi. Otoritelerin ve seyircilerin beğenmediği 10'ar filmi sizler için hazırladık. 

Not: Seyirci sayılarına göre hazırlanan sıralamada 2018'in ilk 11 ayında vizyona girmiş olan ve en az 100 salonda gösterilmiş filmler baz alınmıştır. Filmlerin konuları beyazperde.com dan alınmıştır. 

Kaynak: 1, 2

İçeriğin Devamı Aşağıda

Seyirci Sayılarına Göre En Başarısız 10 Film

10- Zifiri Azap (Seyirci Sayısı: 16.542)

10- Zifiri Azap (Seyirci Sayısı: 16.542)

Konu: Hakan, zengin olmanın hayali ile yaşayan hırslı bir adamdır. Kısa yoldan para bulmanın derdine düşen Hakan, bunun için her şeyi yapmayı göze alır. Para kazanma hırsı yüzünden adeta gözü dönmüş olan Hakan farkında olmadan arkadaşlarını da etkiler. Hakan, arkadaşlarını da yanına alarak define bulmak için bilmedikleri bir sona doğru yola koyulur. Çıktıkları bu yolculuk onların hayatının alt üst eder. Boyabat Kalesi’ne varan yolculukları ölümün soğuk yüzü ile karşı karşıya kalmalarına neden olur. Aklın sınırlarını zorlayan yolculukları bin yılı aşkın süredir toprağın altında bekleyen tılsımlı bir gömüye varır. Ancak bu lanetli keşif Hakan’ın umduğu gibi onu zengin edip hayatını kurtarmayacak, hayatını kara ve korkunç bir kabusa çevirecektir.

Eylül ayında vizyona giren 'Zifiri Azap', beyaz perdede kendisine 7 hafta yer bulabildi ve 16.542 kişi tarafından izlendi.

9- Kızım ve Ben (Seyirci Sayısı: 15.597)

9- Kızım ve Ben (Seyirci Sayısı: 15.597)

Konu: Doruk, zengin bir ailenin tek çocuğudur. Serap'a aşık olur ve evlenirler. Fakat kızları Zeynep'in doğumundan bir süre sonra bunalıma giren Serap evi terk eder. Özel harekat polisi olan Doruk, bir yandan zorlu görevini başarıyla yerine getirmeye çalışırken, bir yandan da kızı Zeynep'e hem annelik hem de babalık yapar. Kızıyla aralarında çok güzel bir bağ oluşmuşken evi terk edip giden Serap tekrar çıkagelir ve her şey değişir. Baba ve kızın hayatında zorlu bir dönem başlamıştır.

Nisan ayında vizyona giren ve Cemal Hünal'ın baş rolünde bulunduğu film,  beyaz perdede kendisine 5 hafta yer bulabildi. 16.542 kişi tarafından izlendi.

8- T.İ.M (Seyirci Sayısı: 14.347)

8- T.İ.M (Seyirci Sayısı: 14.347)

Konu: Serdar Yıldırım, özel kuvvetlerde yüzbaşı olarak görev yapmaktadır. Hain bir pusuya düşürüldüklerinde 16 askerini kaybeden yüzbaşı, telsizleri kapatarak izinsiz bir operasyon düzenler. Bu yaptığı onun görevden alınmasına neden olur. Bu sırada Serdar Yıldırım’a gizli bir görevde çalışması için bir görev teklif edilir. Asker ve polislerden oluşan özel bir timin başına geçmeyi kabul eden Serdar, tim ile birlikte şehit olan silah arkadaşları, aileleri ve ülkeleri için çetin bir mücadeleye girer. 

Haziran ayında vizyona giren film, beyaz perdede kendisine 5 hafta yer bulabildi ve 14.347 kişi tarafından izlendi.

7- Dünya Hali (Seyirci Sayısı: 13.007)

7- Dünya Hali (Seyirci Sayısı: 13.007)

Konu: Serdar uzun süredir Gizem adındaki genç bir kadından hoşlanmaktadır. Fakat Gizem’in ne bu aşktan ne de Serdar’ın varlığından haberi vardır. Gizem'le tanışmaya bir türlü cesaret edemeyen Serdar, ev arkadaşları Batu ve Masal ile girdiği iddiayı kaybedince Gizem'le tanışıp onun kalbini çalmak zorunda kalır. Gizem ile nasıl iletişim kuracağını bilemeyen Serdar’ın ayağına büyük bir fırsat gelir. 'Ah Güzel İstanbul' dergisinde çalışan Gizem, aşık olma korkusu olan 'filofobi' hakkında bir çalışma yapmaktadır. Konu ile ilgili röportaj yapması gereken Gizem karşısında kendisini 'filofobik' olarak tanıtan Serdar’ı bulur. Serdar bir yandan Gizem’in gönlünü kazanmaya çalışırken bir yandan da Gizem'e aşık olan dergi patronu Arda ve onu evlendirmeye çalışan annesi Halime'yle baş etmeye çalışır. 

Kasım ayında vizyona giren ve başrollerini Murat Dalkılıç ile Melis Sezen'in paylaştığı film, beyaz perdede kendisine 2 hafta yer bulabildi. 13.007 kişi tarafından izlendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6- Sorma Neden (Seyirci Sayısı: 12.113)

6- Sorma Neden (Seyirci Sayısı: 12.113)

Konu: Yağmur ile Kayhan evlilik hazırlığındadır. Fakat çevrelerinden kimse bu düğünün gerçekleşmesini istemez. Kaynana ve görümceler Yağmur’u beğenmez ama Kayhan’a söz geçiremezler. Aşkını kalbine gömmeyi başaramamış gelinin eski sevgilisi ise bir umutla çıka gelir. Kimsenin istemediği düğün gecesinde herkesi şok eden bir şey olur. Damat ortadan kaybolmuştur. Kayıp damadı bulmaya çalışan polisler, Kayhan’ın arkadaşları, borçluları, yaşadığı mahallenin esnafı ve ailesini sorguya çeker. Polislerin sorguda öğrendiklerinden sonra işler iyice karışır. Bu macera ve gizem dolu düğünde kaybolan damat bulunabilecek midir?

Eylül ayında vizyona giren film, beyaz perdede kendisine 5 hafta yer bulabildi ve 12.113 kişi tarafından izlendi.

5- Bende Kal (Seyirci Sayısı: 12.050)

5- Bende Kal (Seyirci Sayısı: 12.050)

Konu: Babadan kalma berber dükkanını işleten Fikret, her tıraş sonrasında müşterilerine yaptığı masaj ile nam salmıştır. Fikret'in hayatı, Taner'in ona zorla masaj aleti satmasıyla kabusa döner. Fikret ve Taner dükkana gelen ünlü mafya babası Altan'ın ölümüne sebep olurlar. Peşlerine mafyanın düşmesini engellemek için cesedi ortadan kaldırmaya çalışan ikili koltukçu Rıza'dan yardım isterler. Cesedi antika bir koltuğun içine gizleyip ortadan kaldırmayı planlarlar. Fakat amaçlarına ulaşamadan mafya tarafından yakalanırlar ve her şeyi itiraf ederler. Bunun üzerine koltuğu geri almak için dükkana dönerler ancak, koltuk düzenbaz muhtar adayı Düzgün Söğüş ile Adana'ya doğru yola çıkmıştır. Mafyanın adamları Altan'ın içinde bulunduğu koltuğu bulup geri getirmeleri için üçlüye 2 gün süre verir. Adana'ya doğru yola çıkan Fikret, Taner ve Rıza kendilerini bambaşka bir maceranın içinde bulurlar. 

Temmuz ayında vizyona giren film, beyaz perdede kendisine 6 hafta yer bulabildi ve 12.050 kişi tarafından izlendi.

4- Bebek Geliyorum Demez (Seyirci Sayısı: 11.947)

4- Bebek Geliyorum Demez (Seyirci Sayısı: 11.947)

Konu: Kocası Alper ile mutlu bir hayatı olan Beste’nin en büyük hayali yazar olmaktır. Hayallerinin peşinden koşmaya karar veren genç kadın kurumsal hayattan kurtularak ilk adımı atar. Tam da bu sırada beklenmedik bir durum ile karşı karşıya kalır. Hamile olduğunu öğrenen Beste’nin hayatı tamamen değişir. Bu güzel sürpriz sadece onun ve kocası Alper’in hayatını değiştirmekle kalmaz, takıntılı ailelerinin ve birbirinden garip arkadaşlarının hayatını da derinden etkiler. Mide bulantıları, uyku basmaları ve birbirinden komik olaylar eşliğinde bir hamilelik geçiren Beste, bebeği ile birlikte hayallerine de kavuşabilecek mi? 

Ekim ayında vizyona giren film, beyaz perdede kendisine 2 hafta yer bulabildi ve 11.947 kişi tarafından izlendi.

3- Tut Yüreğimden Anne (Seyirci Sayısı: 10.000)

3- Tut Yüreğimden Anne (Seyirci Sayısı: 10.000)

Konu: Sibel hayatını otistik kızı Hazan, eşi Okan ve büyük oğlu Yaman’a adayan bir kadındır. O, ailesi için her şeyi göze almaya hazır olsa da kocası ve oğlunun Hazan’ı kabullenmediklerini fark eder. Temelleri çatırdamakta olan ailesini bir arada tutmaya çalışan Sibel, bu zor günlerinde ölümcül bir hastalığa yakalandığını öğrenir. Olması gereken riskli bir ameliyat vardır. Ölümle yaşam arasında ince bir çizgide bulunan Sibel, ameliyat olmadan önce ne olursa olsun ailesini bir araya getirmeye karar verir. Bu süreçte ailesi ile ilgili bilmediği gerçeklerle yüzleşmek zorunda kalır.

Mart ayında vizyona giren film, beyaz perdede kendisine 9 hafta yer bulabilmesine rağmen 10 bin kişi tarafından izlendi.

2- Öğrenci Kafası: Soygun (Seyirci Sayısı: 9.245)

2- Öğrenci Kafası: Soygun (Seyirci Sayısı: 9.245)

Konu: Aynı evde yaşayan Toprak, Cüneyt, Semir ve Uğur’un karşı dairelerinde de kız arkadaşları Pınar, Tuğçe ve Melek kalır. Ekip daha rahat görüşebilmek için aynı apartmanda yaşayan ev sahipleri Süheyla’ya çaktırmadan iki daire arasındaki duvarı yıkar. Günlerini birlikte eğlenerek geçiren grup okul bitirme projeleri için çekecekleri bilim-kurgu filmi için oldukça heyecanlıdır. Fakat sponsorları filme destek olmaktan vazgeçince tüm planları bozulur. Filmi çekmek için para bulmaları gereken gençlerin akıllarında yeni bir fikir vardır, soygun yapmak. Zorunlu olarak yazdıkları senaryoda mükemmel bir soygun planı olduğunu fark eden grup bundan esinlenerek filmi çekmek için soygun yapmaya karar verir. Zor da olsa ekibin tüm üyeleri ikna olur ve kampüsteki bankayı soymak için eksiksiz bir yaparlar. Fakat soygun zamanı geldiğinde hiç tahmin etmedikleri bir sürprizle karşılaşırlar.

Mayıs ayında vizyona giren film, beyaz perdede kendisine 3 hafta yer bulabildi ve 9.245 kişi tarafından izlendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1- Vallahi Hortladı (Seyirci Sayısı: 6.235)

1- Vallahi Hortladı (Seyirci Sayısı: 6.235)

Konu: Nam-Sis adında, milattan önce 2600'lü yıllarda yaşayan ve bin yılda bir hortlayan bir kraldır. NamSis ve karısının sonsuza kadar dünyada yaşamasının tek yolu vardır; o da 14 tane özgür ruha sahip olması gerekir. Kral, karısı ve kendisini kurtarmak için 14 kişinin peşine düşmeye karar verir. NamSis'in peşine düştüğü 14 kişi, kendilerini kralın azabından kurtarması için yıllardır her şeye tövbe etmiş, insanlara şifa dağıtan Nuri hocadan yardım ister ve NamSis'i mezarına geri göndermeye çalışır. Nuri hoca bu 14 kişinin hayatını kurtarabilecek midir?

Nisan ayında vizyona giren film, beyaz perdede kendisine 3 hafta yer bulabildi ve sadece 6.235 kişi tarafından izlendi.

IMDb Puanlarına Göre En Başarısız 10 Film

10 - Deliha 2 (IMDb Puanı: 4,2)

10 - Deliha 2 (IMDb Puanı: 4,2)

Temiz kalpli ama bir o kadar da deli dolu olan ve sürekli başına dert açan Zeliha aşk hayatını bir kenara bırakıp artık kariyer yapmanın yolunu arar. Hayallerinde aşçı olmak vardır. Gittiği birçok iş görüşmesinden hayal kırıklığı ile dönen Zeliha için her şey kötüye gidiyormuş gibi görünmektedir. Ancak Zeliha’nın şansı bir gün sonunda döner ve çok şık bir restoranda işe kabul edilir. Artık Zeliha da iş dünyasına adımını atmıştır. Büyük umutlarla çalışmaya başlayan Zeliha, hayalini kurduğu şeylere ulaşabilecek midir?

9- Çakallarla Dans 5 (IMDb Puanı: 4,1)

9- Çakallarla Dans 5 (IMDb Puanı: 4,1)

Konu:  Hakim karşısına geçen çakallar grubu birbirlerine 100 metre uzak kalma şartıyla tahliye olur. Fakat bu durum ekip için hiç de kolay değildir. Bu sırada Kayınço Gökhan’ın hayatı aldığı haberle bambaşka bir hal alır. Gökhan, yıllar önce yaşadığı tek gecelik bir ilişkiden çocuğu olduğunu öğrenir. Üstelik kızı Leyla, zengin ve züppe bir çocuk olan Sinan ile birliktedir. Gökhan henüz bir kızı olduğuna alışamamışken bir de Sinan’ı öğrenince deliye döner. Böyle bir çocuğun kızı ile olmasını gururuna yediremeyen Gökhan, Sinan’la Leyla’yı ayırmaya karar verir. Bunu tek başına yapamayacağını anlayan Gökhan, çakallar grubundan yardım ister. Yasağı delip bir araya gelen ekip Kayınço’nun kızını kurtarmak için eğlenceli bir maceraya atılır.

8- Tut Yüreğimden Anne (IMDb Puanı: 4,1)

8- Tut Yüreğimden Anne (IMDb Puanı: 4,1)

Konu: Sibel hayatını otistik kızı Hazan, eşi Okan ve büyük oğlu Yaman’a adayan bir kadındır. O, ailesi için her şeyi göze almaya hazır olsa da kocası ve oğlunun Hazan’ı kabullenmediklerini fark eder. Temelleri çatırdamakta olan ailesini bir arada tutmaya çalışan Sibel, bu zor günlerinde ölümcül bir hastalığa yakalandığını öğrenir. Olması gereken riskli bir ameliyat vardır. Ölümle yaşam arasında ince bir çizgide bulunan Sibel, ameliyat olmadan önce ne olursa olsun ailesini bir araya getirmeye karar verir. Bu süreçte ailesi ile ilgili bilmediği gerçeklerle yüzleşmek zorunda kalır.

İki listeye de girmeyi başaran tek film Tut Yüreğimden Anne oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7- Antep Fıstığı (IMDb Puanı: 3,5)

7- Antep Fıstığı (IMDb Puanı: 3,5)

Konu: Almanya’da doğup büyümüş olan Simge’nin dedesi, oğlu Gaziantepli birisi ile evlenmediği için tüm bağlarını koparmıştır. Anne ve babasını bir kaza sonucu kaybeden Simge ise Almanya’da bir başınadır. Yıllarca tek yaşayan genç kadının hayatı, hasta olan dedesinin tüm malını Gaziantepli biri ile evlenme şartı ile Simge’ye bırakmaya karar verdiği duyunca değişiverir. İçinde büyük bir korkuyla hiç bilmediği bir şehre gelen Simge’yi dedesinin hizmetlisi Ümmühan’ın oğlu Hayri ve ailesi misafir eder. Zamanla şehri sevmeye başlayan Simge’ye ilk görüşte aşık olan Hayri, Simge’nin başına gelen türlü aksiliklerden onu kurtarınca, Simge de kahramanına aşık olur. Fakat Hayri’nin annesi Ümmühan'ın Gaziantep kültürünü bilmeyen bir gelin istememesi, Simge'nin bu yeni kültürü bir an önce öğrenmesini gerektirecektir...

6- Alem-i Cin (IMDb Puanı: 3,4)

6- Alem-i Cin (IMDb Puanı: 3,4)

Konu: Genç bir kadın olan Yeliz, 25. doğum gününden sonra kabus görmeye başlar. Başlarda durumu pek önemsemese de kabus görmeye devam ettikçe korkuya kapılır. Durumu daha da ciddileşmeye başladığında gördüğü kabuslarla ilgili araştırmaya yapmaya başlayan Yeliz, ailesiyle ilgili gizli kalmış korkutucu gerçekleri öğrenir. Ne yapacağını bilemeyen ve gittikçe daha büyük kabusların içine çekilen Yeliz, eski bir aile dostundan yardım ister. Fakat büyük bir sorun vardır; Yeliz’in düşmanı bu dünyadan değildir. Yeliz’in bu kabuslardan kurtulması için insanın aklını zorlayan cinler ailemi ile tanışması gerekecektir.

5- Baba Bi' Buçuk (IMDb Puanı: 3,2)

5- Baba Bi' Buçuk (IMDb Puanı: 3,2)

Konu: Ünlü mafya babası Seyfi herkesin korkulu rüyasıdır. Herkese korku salan Seyfi’nin rakipleri, onun ölümünü dört gözle beklemektedir. Seyfi’nin oğlunun olmaması ise rakiplerini ayrı bir beklentiye sokar. Rakipler, Seyfi’nin ölümünün ardından geride bırakacağı imparatorluğu aralarında bölüştürmeyi planlamaktadırlar. Ancak hiç beklenmeyen bir gelişme onların tüm planını suya düşürür. Seyfi, bu zamana kadar varlığından haberdar olmadığı bir oğlu olduğunu öğrenir. Oğlunun kendisi gibi güçlü olduğunu düşleyen Seyfi, yerini ona bırakmayı planlar. Ancak oğlu pek de babası gibi değildir. Seyfi, yaşadığı şokun ardından, kendisine bırakacağı imparatorluğa sahip çıkacak niteliklere sahip olmayan oğluna mafya olmanın gerekliliklerini öğrenmeye başlar.

4- Çiftlik Bank: Tosun Firarda (IMDb Puanı: 2,9)

4- Çiftlik Bank: Tosun Firarda (IMDb Puanı: 2,9)

Konu: Geçirdikleri kaza sonrasında aynı hastanede tedavi olan Cenk ve Tosun kısa sürede yakın arkadaş olur. 6 ay boyunca hastanede birbirlerine destek olan ikili taburcu olduktan sonra birlikte yaşamaya karar verir. Saf biri olan Cenk evde sürekli cep telefonundan çiftlik oyunu oynamaktadır. Oyunu merak eden Tosun oyunu inceleyince aklına bir fikir gelir. Tosun, bu oyunu ücretli bir hale getirmeyi düşünür ve bunun için de Cenk’i kullanacaktır. Cenk’e bir bilgisayar çaldırarak işe başlayan Tosun’un planı kısa sürede tutar. İnsanlar oyuna oldukça ilgi göstermiştir ve bu sayede ikili yüklü miktarda para kazanır. Tosun işleri daha da ilerletmeyi kafasına koymuştur. Gerçek bir çiftlik açınca daha inandırıcı olacağını ve bu sayede daha çok para kazanacağını düşünen Tosun, Cenk ile birlikte 'Çift'lik Bank'ı kurar. İkili bu sayede birçok insanı dolandıracaktır.

3- Göktaşı (IMDb Puanı: 2,5)

3- Göktaşı (IMDb Puanı: 2,5)

Konu: 'Göktaşı'nda, yağmur duasına çıkan Trakyalılar umduklarından bambaşka bir şeyle karşılaşırlar. Trakya’da Günebakan köyünde yaşayanların en büyük derdi kuraklıktır. Kuralıktan kurtulmanın yollarını arayan köy halkı, yağmur duasına çıkmaya karar verir. Dualar edilir edilmez tüm gözler semaya çevrilir. Herkesin gözü yağacak yağmurdadır. Fakat onlar beklediklerinden bambaşka bir şeyle karşılaşırlar. Gökten yağmur yerine gök taşı parçaları düşer. Herkes şok içerisindedir. Amerikalı, Alman ve Rus ajanlar inceleme yapmak için köye akın etmeye başlar ve incelemek için köylülerden aldıkları gök taşları için ciddi ücret öder. Köyün muhtarı İsmet ise bu işten yararlanmaya kararlıdır ve çeşitli kurnazlıklarla halkın sattıklarından bağış toplar. Halk bir yandan ajanlara yüksek fiyatlarla gök taşlarını satmaya çalışırken bir yandan da muhtarın yaptığı kurnazlıklarla uğraşır. Bu sırada muhtarın şarkıcı olma hayalleri kuran oğlu Bahadır, köye haber yapmaya gelen muhabir Ceylan’a gönlünü kaptırır. Günebakan köyü bu zamana kadar böyle bir curcuna yaşamamıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2- Kayhan (IMDb Puanı: 2)

2- Kayhan (IMDb Puanı: 2)

Konu: Kayhan çevresinde temiz kalpliliği ve masumiyeti ile tanınan biridir. Dostlukların adamı olan Kayhan, yıllar önce mezun olduğu okulun pilav günü etkinliğine gitmek için sabırsızlanmaktadır. Eski arkadaşlarını görecek olmanın heyecanı içinde bekleyen genç adam, o büyük gün geldiğinde kötü bir sürprizle karşılaşır. Pilav gününde kendisine verilen 98 mezunları yıllığını gören Kayhan tam anlamıyla yıkılır. Yıllığı okudukça dost bildiği herkesin kendisinden nefret ettiğini anlar. Kayhan, öğrendikleri karşısında yaşadığı şoku üzerinden atınca kendisinden nefret eden herkesten intikam almaya karar verir.

1- Bordo Bereliler Afrin (IMDb Puanı: 2)

1- Bordo Bereliler Afrin (IMDb Puanı: 2)

Konu: Filmde Afrin'de başlayıp İnegöl'de son bulan bir operasyon konu ediliyor.

Bonus: Size göre en başarısız 10 film hangisi?

Bonus: Size göre en başarısız 10 film hangisi?
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
131
71
18
4
4
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
burak hazel

abi film falan yapmayın gerek yok ya

WantonNovelSMYRNA

Çoğu sığ kurgu bile denmeyecek kadar absürd senaryolar. Film olsun diye film yapıyorlar. Anime kahramanlarının çizgi dizileri bile daha çok izleniyor ((:

Toreador

En azindan bazi sacma filmlerin izlenmedigini gormek guzel, kotu tarafi bu filmler yuzunden iyi Turk filmleri de arada kayniyor gidiyor.