Görüş Bildir
Haberler
2017 Yılının Vatandaş İçin Çok Zor Geçtiğini Kanıtlayan 13 Fiyat Artışı

etiket 2017 Yılının Vatandaş İçin Çok Zor Geçtiğini Kanıtlayan 13 Fiyat Artışı

Ülkemiz metal yorgunluğu, belediye başkanlarının istifası, cam filmi, futbolda yabancı sınırı gibi gündemlerle meşgulken arka planda gelen zamlar, fiyat artışları (kimine göre güncelleme), ekstra vergiler sadece dar gelirliyi değil orta sınıfı da kötü anlamda etkiliyor. Geçen yılların aksine bu acı gerçeklerle daha da fazla yüzleşiyoruz. 2017 yılında cebimizi neler delmiş hep birlikte görelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kaban

1. Kaban

Kim istemez ki sıcak ve rahat bir kabanla kışa girmeyi? Herkes ister ama bu yıl kaban alacaksanız geçe seneye oranla %35 gibi bir fark ödemeniz lazım. Biz demiyoruz TÜİK diyor.

2. Kabak

2. Kabak

Hafif, sağlıklı, lezzetli ama geçtiğimiz aylara oranla bir tık pahalı. Yine TÜİK verilerine göre kabağa da %30 civarında zam gelmiş.

3. Sivri Biber

3. Sivri Biber

Uzun zamandır yoktu. Birileri demiş öldü. 2017 itibariyle eski zam şampiyonu geri döndü. Sivri biber de %25 oranında artan başka bir sebzemiz.

4. Botlar ve çizmeler

4. Botlar ve çizmeler

Demet Akalın'a çok söylenenler oldu '33 bin liraya bot alınır mı?' diye. Ancak öğreniyoruz ki Demo yatırım yapmış. Bot ve çizme fiyatları da geçtiğimiz aylara göre %25 daha pahalı.

5. Salatalık

5. Salatalık

'Ay pazara gittim de X liraya Y poşet dolmadı.' sözlerini duyuyorsanız zamları daha iyi hissediyorsunuz demektir. Salatalık da geçtiğimiz aylara göre yüzde 23 daha pahalı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Domates

6. Domates

Ruslar aldı, Ruslar geri gönderdi. Aslında Ruslar almak istiyordu da Putin menemenlik domates istiyormuş vs derken alttan alttan domates de arttı. Şu an kilosu 5 liradan başlıyor.

7. Zeytinyağı

7. Zeytinyağı

Zeytinyağı da birkaç yıl içinde fiyatını ikiye katlayarak rekor üstüne rekor kırdı. Zamanında kenara birkaç teneke atsaydınız zeytinyağının Bitcoin gibi değerlendiğini görürdünüz.

8. Tereyağı

8. Tereyağı

Yakın zamanda kilosunu 25-30 lira arasında bulabildiğimiz tereyağı da 40 lira bandında seyrediyor.

9. Akaryakıt

9. Akaryakıt

Benzine, mazota zam geldi mi bu görseli koymak haberciliğin şanındandır. Biz de koyalım dedik. Geçen yıl bu zamanlar 4.70 olan benzin şu an 5.50 bandında ve daha da artacak. 'Ben zaten hep 50 liralık alıyorum.' tayfa da bu fiyatlarla alınan benzinle istasyondan evine gidemeyecek.

10. LPG

10. LPG

Tüplü ve öfkeli araç sahipleri her geçen gün artıyor. Ekonomik olması sebebiyle tercih edilen LPG de bir yılda 70 kuruşa yakın zam gördü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Dolar kuru

11. Dolar kuru

2016 yılına 2.90 bandında giren Amerikan Doları da şu an 3.85-3.90 arası dolanıyor. Yani Dolar bazında gelirimiz yaklaşık %25 azaldı.

12. Euro kuru

13. Araç fiyatları

13. Araç fiyatları

Hükümetimizin araç sahiplerine özel uçak sahibi gözüyle baktığına takılmayın. Araba dediğin günümüzde çok gerekli bir ihtiyaç. Mesela geçtiğimiz yıl 50 bin TL gibi fiyatlardan başlayan bir Renault Clio şu an 62 binden başlıyor. Daha üst segment otomobillerde fiyat farkı çok daha yüksek. Haliyle bu durum ikinci eli de daha pahalı yapıyor.

Velhasıl kelam ekonomimiz coşmuş diyorlar ama kime coştuğunu da öğrensek güzel olacak.

Velhasıl kelam ekonomimiz coşmuş diyorlar ama kime coştuğunu da öğrensek güzel olacak.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1098
230
95
56
48
43
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mert Çelik

planlarını bu dünya üzerine kurup kibirinden öbür tarafı hiç düşünmeyen sözde ALLAH korkusu olup dinimize çok bağlı görünen AMA halkını devamlı sömüren bide ... Devamını Gör

Kavinsky

2017 yılı ön sevişmeydi.

Onur

2002 yılında iktidara geldiklerinde dolar 1,5 liraydı. Tabi o yıllarda ekonomik kriz vardı. Her şey çok fenaydı. Tam bir distopyaydı. Ardından o geldi. Ülke... Devamını Gör