Görüş Bildir
Haberler
2004 Yılının Muhteşem Bir Yıl Olduğunun Kanıtı 5 Film, 5 Dizi, 5 Kitap ve 5 Albüm

2004 Yılının Muhteşem Bir Yıl Olduğunun Kanıtı 5 Film, 5 Dizi, 5 Kitap ve 5 Albüm

Aburoski
27.12.2020 - 10:00

2004 yılının televizyon, müzik ve edebiyat dünyası açısından nasıl geçtiğini merak ettik ve 2004'e ait film, dizi, kitap ve albümleri sizin için didikledik ve bazılarını seçtik. 

Keyifli okumalar!

Film ve dizi konuları beyazperde.com sitesinden alınmıştır.

Bir önceki içeriğimizde 2002 yılındaki film, dizi, kitap ve albümlerden bahsettik. 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Terminal

1. Terminal

IMDb 7,4

Krakozhia isimli bir ülkenin vatandaşı olan Viktor Navorski, JFK hava limanına giriş yaptığı an pasaportunun geçersiz olması nedeniyle Amerika'ya girme hakkını kaybeder. Ülkesine geri dönmek zorunda kalan talihsiz adam bu esnada havaalanında televizyonda yayınlanan haber bültenindeki bir habere takılır. Ülkesi Krakozhia'da sivil savaş çıkmıştır ve ABD artık ülkesini resmi olarak tanımamaktadır. Bu nedenle ABD karasularına giremeyen adam, aynı sebepten ötürü kendi ülkesine de dönememektedir. Pasaport ve kimliği geçersiz olan Viktor'un yapabileceği tek şey dilini bile bilmediği bu ülkenin havaalanında yaşamayı öğrenmek olacaktır.

2. Not Defteri

2. Not Defteri

IMDb 7,8

Yaşlılar için yapılmış bir bakımevinde yaşayan ve çevresindekiler tarafından 'Duke' diye çağırılan ihtiyar adam sararmış defterinde yazılı olan bir aşk hikayesini okumaya başlar. Hikaye 1940 yılında başlar. Güney Carolina'da yer alan Seabrook Adası'na Allie Hamilton isimli 17 yaşında bir genç kız gelir. Ailesiyle birlikte tatile gelen Allie, burada yaşayan Noah isimli bir gençle yakınlaşmaya başlar. Aralarındaki sınıfsal ve ekonomik farklılıklara rağmen birbirlerine duydukları hissi engellemez, doyasıya yaşamaya başlarlar. Ancak onları bekleyen ayrılık 2. Dünya Savaşı'nın kızışmasıyla birlikte gelmek üzeredir.

Ryan Gosling ve Rachel McAdams gibi son dönemin yetenekli oyuncularını başrolünde izlediğimiz film savaş ve dramı bir araya getiren filmlerden.

3. Duvara Karşı

3. Duvara Karşı

IMDb 7,9

Psikolojik açıdan zor zamanlar geçirip de intihara teşebbüs eden 40 yaşındaki Cahit, hem alkol hem de uyuşturucu bağımlısıdır. Kendisi ile ilgilenen psikiyatrist ona, hayata yeniden tutunabileceği bir dünya görüşünü empoze edebilmiştir. O noktadan sonra da Cahit, yeni bir hayata başlamaya hazırdır. Öte yanda Sibel de ailesinde yaşadığı baskılar sonucunda aynı şekilde intihara teşebbüs eden genç ve güzel bir kadındır. Bir an o da kendisine başka bir seçenek yaratmaya karar verir ve Cahit’ten kendisi ile evlenmesini ister. Bu iki insan bir kez daha hayatlarına şans vermek yolunda illa ki kaderin saklı tuttuğu aşk ile sınanacaklardır.

4. İçimdeki Deniz

4. İçimdeki Deniz

IMDb 8,0

Ötenazi meselesini en derinlikli işleyen yapımlardan biri olan İçimdeki Deniz'de gösterdiği performans ile Javier Bardem destan yazıyor. Filmde, Ramon Sampedro’nun 30 yıldır yatağa bağlı yaşamı, dokunaklı bir dille sinemaya aktarılmış. 30 yıldır bir yatakta geçen trajik bir hayat... Gençliğinde geçirdiği bir kazadan sonra hayatla tek ilişkisi deniz manzaralı penceresidir.

Hayatına iki kadın girer: Avukat Julia ve köylü kızı Rosa. Bu iki kadından biri, boynundan aşağısı felçli adama hayatın anlamını tattırır ve onun 'kurtuluşunu' sağlar.

5. Yazı Tura

5. Yazı Tura

IMDb 7,6

3 ayrı görsel ve kültürel atmosferde geçen, birbirine dolanmış iki ayrı hikayenin harmanı bu filmde, Göremeli futbolcu Şeytan Rıdvan ile İstanbullu Hayalet Cevher’in tek ortak yanı vardır; birlikte yaptıkları askerlik. Güneydoğu’da birlikte çatışmış, kader arkadaşlığı yapmışlardır. Rıdvan’ın da, Cevher’in de sivil hayat için farklı hayalleri vardır. Farklı toplumsal değerlerle büyümüş bu iki Türkiyeli insan hayatın içine dönerler dönmesine, ama artık aynı insanlar değildir onlar: Mayın tarlasında bacağını kaybetmiş olan Rıdvan, Göreme’deki futbol sahasına ancak boynu bükük çıkacaktır. İstanbul’daki karmaşaya artık sağ kulağı olmadan gelen Cevher’i ise yine büyük bir üzüntü beklemektedir. Depremde göçük altında kalan babasının acı anısı. Usta oyuncu Uğur Yücel’in yazdığı ve yönettiği bir film. 35mm yerine dijital çekilmiş. Zaten klasik bir sinema diline de sahip olmayan bir yapım. Yücel, izleyenleri rahatsız etmekten, filmden sonra da rahatsız etmeye devam etmekten çekinmediğini söylüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

DİZİLER

1. Çemberimde Gül Oya

1. Çemberimde Gül Oya

1970'lerden 12 Eylül 1980 darbesine uzanan bir hikayenin merkezinde olan Yurdanur ile Mehmet farklı siyasi görüşlere sahip fakat birbirlerine aşık iki gençtir. Yurdanur, Mehmet için bütün ailesini karşısına alarak onunla evlenir.

Geçmişle günümüzü harmanlayarak aktaran hikaye, akışında yer alan bazı gizemleriyle seyirciyi ekrana bağlarken, bir aşkın çevresinde yaşanan dönemin politik olaylarının başarılı bir tarihi dokuyla aktarılmasıyla da kısa ömrüne rağmen, Türk dizi tarihinin en başarılı yapımlarından biri olarak görülmektedir.

2. Avrupa Yakası

2. Avrupa Yakası

Kardeş olan Volkan ile Aslı anne ve babası ile birlikte Nişantaşı’nda yaşamaktadır. Sütçüoğlu ailesinde huzur içinde bir yaşam sürmeyi amaçlayan evin annesi İffet ve evin babası Tahsin’e karşı Volkan ile Aslı sürekli didişir. Sütçüoğlu ailesi ve çevresindekiler ile Aslı’nın çalıştığı Avrupa Yakası isimli moda derginde çalışanların maceralarının anlatıldığı dizinin senaryosunu Gülse Birsel kaleme alıyor. Maceralar, aşklar ve entrikaların konu edildiği dizinin oyuncu kadrosunda ise Gülse Birsel, Ata Demirer, Gazenfer Özcan, Hümeyra Akbay, Levent Üzümcü, Engin Günaydın gibi isimler yer alıyor.

3. Lost

3. Lost

Oceanic Havayolları’nın Sidney-Los Angeles seferini yapan 815 sefer sayılı uçağı, okyanus üzerinden geçerken, manyetik bir alana kapılarak büyük bir adaya düşer. Fakat önceleri sıradan, tropik bir ada gibi görünen bu kara parçasının, kazazedelerin her birinin hayatını farklı biçimde değiştireceğinden habersizdirler.

Adada sandıklarından daha fazla zaman mahsur kalan Oceanic Havayolları yolcuları her gün yeni bir sürprizle karşılaştıkları bu gizemli adada hayatta kalabilmek ve ne olursa olsun bir yolunu bulup adadan kurtulmak ya da anakaraya haber ulaştırmak için mücadeleye girerler. Öte yandan hem ormanın derinliklerinden gelen 'Diğer ada sakinleri', kara bir duman, silahlı bir Fransız kadın, üniformalı iskeletler, terkedilmiş ambarlar adadan kurtulmak isteyenleri bekleyen cevaplanmamış sorular...

4. Şeytan Ayrıntıda Gizlidir

4. Şeytan Ayrıntıda Gizlidir

Şeytan Ayrıntıda Gizlidir; Ahmet Ümit'in 2002'de yayınlanan öykü kitabından 2004 yılında TRT için televizyona uyarlanmıştır. Başrollerini Çetin Tekindor ve Nejat İşler'in paylaştığı 13 bölümlük dizinin yönetmenliğini Cevdet Mercan yapmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. House

5. House

O, biraz gıcık... Fazlasıyla huysuz ve aksi. Ayrıca bencilliğe övünen bir ağrı kesici bağımlısı. Ama işinin ehli bir doktor, tanı koymayı ustası, hatta bir deha. O, Gregory House.

Sağ bacağındaki aksaklık nedeniyle, koltuk değneği kullanması bile karizmasını zedelemiyor, bilakis puanını artırıyor.

Çok zeki, çözemeyeceği hasta vakası hemen hemen yok gibi. Ama bir yandan hastaları iyi ederken, diğer yandan ekibinde beraber çalıştığı uzman doktorların psikolojilerini allak bullak etmekten de hiç çekinmiyor. Öyle ki onların özel hayatlarına karışacak kadar da küstah. Ama sayılı gönül ilişkisinde de çuvallamaktan öteye geçemiyor.

Gregory House medikal drama tarihinin gelmiş geçmiş en imrenilen karakteri olma unvanını kimselere kaptırmıyor...

KİTAPLAR

1. İçimizde Bir Yer - Ahmet Altan

1. İçimizde Bir Yer - Ahmet Altan

2. Uzaktan Aşk - Amin Maalouf

2. Uzaktan Aşk - Amin Maalouf

3. Gece Sesleri - Ayşe Kulin

3. Gece Sesleri - Ayşe Kulin
İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Da Vinci Şifresi - Dan Brown

4. Da Vinci Şifresi - Dan Brown

5. Kayıp Romanlar - Vedat Türkali

5. Kayıp Romanlar - Vedat Türkali

ALBÜMLER

1. 2004 İstanbul - Demir Demirkan

1. 2004 İstanbul - Demir Demirkan

2. Confessions - Usher

2. Confessions - Usher
İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Melek - Candan Erçetin

3. Melek - Candan Erçetin

4. Abattoir Blues/The Lyre of Orpheus - Nick Cave & The Bad Seeds

4. Abattoir Blues/The Lyre of Orpheus - Nick Cave & The Bad Seeds

5. Yan Yana Fotoğraf Çektirelim - Nazan Öncel

5. Yan Yana Fotoğraf Çektirelim  - Nazan Öncel
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
35
7
7
4
4
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Bak işte böyle içeriklerle gel bize içimiz sıcacık oldu 👍

Gizem Yenikler

Güzel içerik.