Görüş Bildir
Bugün Türkiye Gündemindeki En Önemli 10 Olay
AYM, çocuklara yönelik cinsel istismar suçunu işleyenlerin en az 16 yıl hapisle cezalandırılmasını öngören TCK maddesini iptal etti. İHD Başkanı Türkdoğan, “AYM’nin kararı, ‘Tecavüzcün ile evlen’ zihniyetinin hukuksal altyapısını oluşturmuştur” dedi
Akkuyu Nükleer Santrali ile İlgili 5 Soru
Türkiye’nin bir Rus uçağını düşürdüğü 24 Kasım tarihinden bu yana iki ülke arasındaki ilişkiler gergin bir seyir izliyor. Gözler özellikle enerji sektöründe. İşte Akkuyu Nükleer Santrali'nin durumuyla ilgili 5 soru...
Madrid'de 10 Bin Noel Baba Koştu
İspanya'nın başkenti Madrid'de binlerce kişi Noel Baba kıyafetleriyle koştu. Noel Baba koşusunun gelirleri bu yıl MS hastalığı ile mücadele fonu için ayrıldı.
Vahşi Yaşamda Sıradan Bir Gün: Kartal ile Dağ Keçisinin Ölümcül Kapışması
Kameraman ve yönetmen Otmar Penker'ın kaydettiği görüntülerde bir dağ keçisi, bir kartalın saldırısına maruz kalıyor. Yırtıcı kuş pençelerini avına geçirdikten sonra iki vahşi hayvan arasında ölümcül süreç başlıyor. Dağdan yuvarlanan iki hayvanda hayatta kalmak için mücadele ediyorlar. Sonunda biri galip geliyor. Bu video 'Brothers of Wind' filminden kısa bir alıntı. Filmin çıkış tarihi bahar 2016 olarak planlanıyor.
İklim Değişikliğinin Tehdit Ettiği 10 Tür
Kuraklıklar, seller, sıcak hava dalgaları gibi hava olaylarının şiddet ve sıklığını arttıracak iklim değişikliği, dünyada yaşayan tüm türlerin geleceğini tehdit ediyor. WWF tarafından hazırlanan ‘İklim Değişikliğinin Türler Üzerindeki Etkisi’ adlı rapor, bu etkileri göstermek için iklim değişikliğinin etkilediği 10 önemli türü mercek altına alıyor.
Reklam
Teknoloji Devlerinden Yapay Zekaya 1 Milyar Dolar
Uluslararası teknoloji devleri, 'insanlığın yararına' açık kaynaklı yapay zeka araştırmaları yapacak, kar amacı gütmeyen openAI girişimine toplam bir milyar dolar verme taahhüdünde bulundu.
Adana'da Piyasa Değeri 2 Milyon Lira Olan 10 Bin Şişe Sahte İçki Ele Geçirildi
Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, yılbaşına sayılı günler kala kent merkezinde sahte içki imal eden 3 adrese eş zamanlı operasyon yaptı. 2 kişinin gözaltına alındığı operasyonda, metil alkolden yapılmış piyasa değeri yaklaşık 2 milyon lira olan 10 bin dolu şişe, 12 ton sahte içki ile 25 bin adet sahte bandrol, kapak ve etiket ele geçirildi.
Reklam
Stephen Colbert, Gollum Davasında Erdoğan'ı Tiye Aldı
etiket
Aydınlı doktor Bilgin Çiftçi'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Yüzüklerin Efendisi filminin karakterine benzetmesine ilişkin açılan dava ABD'nin en ünlü politik komedyenlerinden Stephen Colbert'in programına kadar gitti. 'Amerika'yla ilgili en sevdiğim şey iktidar sahipleriyle dala geçme hakkımın anayasa ile korunması.' diyerek konuşmasına başlayan Colbert 'Türkiye'de bir adam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Yüzüklerin Efendisi'ndeki Gollum'a benzediği için iki yıl hapis cezası alma tehdidiyle karşı karşıya.Yanlış anlaşılmaları engellemek için belirteyim Erdoğan Yüzüklerin Efendisi'nden bir isim değil. Kulağa Erdoğan, Aragorn'un babası olabilirmiş gibi geliyor ama öyle bir şey yok. Aragorn'un babası Arathorn!' dedi. Her şeyin Dr. Bilgin Çiftçi'nin malum fotoğrafı Facebook'ta paylaşmasıyla başladığını söyleyen Colbert, görünüşe göre Türkiye'de devletin başındaki insanlara hakaret etmek cezai bir suçmuş. Mesela Türkiye'de yaşasam muhtemelen şunu diyemem: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bıyığı burnunu bir iş makinesi kepçesi gibi gösteriyor. Doktor Çiftçi'nin muhteşem bir savunma fikri olduğunu da söyleyen Colbert ancak davaya bakan yargıçların anlayacağından şüphe ettiğini de söyledi.Bilirkişi atanmasına da göndermede bulunan Colbert, yargıcın bundan haberim yok sadece bazı bölümleri izlediğim demesine, ben bile Türkçe'de 'filmi izlemedim' demenin başka yolu olduğunu biliyorum dedi.Videonun sonunda mahkeme ile ilgili bir canlandırmaya da yer veren Colbert 'Kanıtlar onun Gollum olmadığını, yüzüğü ele geçirdikten sonra dönüşen Smeagol olduğu söylüyor' ifadelerini kullandı.
2015'te Onedio'da İzlenen En Çarpıcı 15 Sosyal Deney Videosu
Hırsızlık, kadına şiddet, çevreye karşı duyarlılık gibi toplumsal konularda bizi bizlere en çarpıcı şekilde gösterip kendimize çeki düzen vermemizi her defasında bizlere öğretene o videolar... Sosyal deney videoları... Her zaman sizlerle paylaşmaya çalıştığımız deneylerin Onedio'da yer alan en çarpıcı 15'ini sizler için derledik.
Sinirli Biri Olsa da Bunu Kimselere Belli Etmeyenlerin İyi Bildiği 17 Durum
etiket
Sinirli olmanın etrafa zarar vermekle ölçüleceğini sananlar senin sinirli biri olmadığını düşünürler. Oysa sinirini kimselere belli etmesen de çoğu zaman herkesten daha sinirli olduğun zamanlar olur, sadece etliye sütlüye dokunmadan her şeyi içinde yaşarsın. Böyle biri olman ara sıra sıkıntı yaratabilse de emin olun, en güzeli böyle birisi olabilmek!
Reklam
2015 Yılında Google Play'de Türkler Arasında En Popüler Olan 30 Oyun ve Uygulama
Google Play 2015'in en popüler oyun ve uygulamalarını açıkladı. Ülkeye göre farklılık gösteren listedeki uygulama ve oyunlar; indirme sayısı, aldıkları puanlar ve yıl içinde yaptıkları çıkışa göre şekillendi. Türkiye'de 2015'in en popüler uygulama ve oyunları şu şekilde. Tam liste için uygulamalar ve oyunlarNot: Oyunlar kişisel zevklere göre değiştiğinden kullanıcı yorumları eklenmemiştir.
Şöhretlerini Japon Mutfağının Vazgeçilmez Lezzeti Ramene Borçlu Olan 17 Ünlü
etiket
Instagram'daki Celebrities In Ramen hesabı her gün yayınladığı ilginç çalışmalarla dikkat çekiyor. Hesabın sahibi, Japon mutfağının vazgeçilmez lezzeti olan ramen yemeği fotoğraflarının içine yakından tanınan ünlüleri tuz biber niyetine ekliyor. İnsana 'bu da yapılacak iş mi?' dedirten absürt hesabın günden güne takipçisi artıyor ve hesabın amacının rameni tanıtma olduğunu düşündüğümüz çalışma başarıya ulaşacak gibi görünüyor. İşte o ilginç paylaşımlardan birkaçı.
Reklam
Whatsapp Duvar Kağıtları! Cep Telefonunuzun Çehresini Değiştirecek, Birbirinden Güzel 111 Arka Plan Önerisi
etiket
Duvar kağıtları teknolojik hayatımızın önemli yerinde duran, en renkli objeler öyle değil mi? Çoğumuz, bilgisayarımızı, telefonlarımızı ve tabletlerimizi rengrarenk arka planlarla süsleyip onlara değişik hava katıyoruz. Şu sıralar duvar kağıtlarını da daha çok Whatsapp duvar kağıtları olarak kullanıyoruz. 2018 yılında güncellene içeriğimizle en çok indirilenler arasındaki, Star Wars, doğa fotoğrafları, illasturasyonlar ve sevimli hayvanların olduğu rengarenk arka plan koleksiyonunu sizler için bir araya getirdik. HD duvar kağıdı galerimiz oldukça zengin. Aynı zamanda telefon ekran resimleri veya arka plan resmi olarak da kullanabilirsiniz. Not: telefonunuzdan, tabletinizden veya bilgisayarınızdan maddelerin yanındaki sarı indirme butonuna ya da fotoğrafların üstüne tıklayarak onları indirebilirsiniz.
Reklam
Anadolu Partisi Kapanıyor
Emine Ülker Tarhan'ın Genel Başkanı olduğu Anadolu Partisi'nin kapanma kararı aldığı öğrenildi. 2014 yılı Ekim ayında CHP Ankara Milletvekili ve YARSAV eski Başkanı Emine Ülker Tarhan'ın partisinden istifa ederek kurduğu Anadolu Partisi, geride bıraktığı 1 yılın sonunda kapanıyor.1 Kasım seçimlerine katılmayan partide tartışmalar kurulduğu günden bu yana hiç bitmedi.
Reklam