Görüş Bildir
Banksy'den Suriyeli Bir Sığınmacığının Oğlu: Steve Jobs...
Dünyaca ünlü İngiliz sokak sanatçısı Banksy, Suriyeli sığınmacıların Fransa ve İngiltere arasında adeta sıkıştığı Calais kampına Apple'ın kurucusu Steve Jobs'ı çizdi ve şu başlıkla paylaştı: Suriyeli bir sığınmacığının oğlu Steve Jobs...  Mültecilerin imkân verilmesi halinde neler başarabileceğini göstermek istediğini vurgulayan sanatçı açıklamasında Steve Jobs'ın da Suriyeli bir sığınmacının çocuğu olduğunu ve dünyanın en kârlı şirketi olan Apple'ın her yıl 7 milyar dolar vergi ödediğini söyledi. 
Bugün Mutlaka Okumanız Gereken 10 Köşe Yazısı
Aziz Sancar 2015 Nobel Kimya Ödülü'nü 10 Aralık akşamı Stockholm’de düzenlenen ödül töreniyle (diğer iki meslektaşıyla paylaşarak) İsveç Kralı 16’ıncı Gustaf’ın elinden aldı.Sonra da 'Bu ödül Ata’mız sayesinde alınmıştır” dedi; “Ödülü 19 Mayıs’ta Türkiye’ye gelerek Anıtkabir’de Atatürk’e bırakacağım.”Bunu neden mi söylemiş? Çünkü Mardin’in Savur İlçesi'nden sekiz çocuklu okuma-yazması olmayan “ama eğitimin önemini bilen” bir ebeveynin yedinci çocuğu olarak kendisine sağlanan eğitim olanaklarını Atatürk Türkiyesi'ne bağlıyor.Ailesinden general de çıkmış HDP milletvekili de.Ona “Arap kökenli” olup olmadığını soran BBC muhabirine “Türküm, o kadar” cevabını vermiş.Üniversiteden sonra fikir hürriyetinin, akademik hürriyetin daha geniş olduğu diyarlara göç etmiş, ABD’ye yerleşmiş, bir “Turkish-American” yani Amerikalı Türk olmuş.
Reklam
Güneş, Rekabette Denizli'nin Önünde
Spor Toto Süper Lig'de 14 Aralık Pazartesi günü oynanacak Beşiktaş-Galatasarayderbisi Türk futbolunun deneyimli iki teknik adamını da karşı karşıya getirecek.
Reklam
Mülteci Çocuğun Vasiyeti: 'Ey Ölüm Meleği! Acele Et ve Ruhumu Al ki Cennette Yemek Yiyeyim'
Dünya en büyük mülteci krizlerinden birini yaşarken, Suriye’den ayrılmayan binlerce sivil, silah seslerinin arasında bir yandan da açlıkla mücadele ederek hayatta kalma mücadelesi veriyor. Yüzlerce çocuğun açlıktan ve bombalardan hayatını kaybettiği bu insanlık dramında, Suriyeli çocuklar, yaşadıkları büyük acıları yazıya ve resimlere dökerek, feryatlarını dünyaya duyurmaya çalışıyor.
Mahkeme: İETT'nin Aldığı Kart Bedeli Kanunsuz
Metrodan tramvaya, otobüsten metrobüse kadar tüm toplu taşıma araçlarında geçerli olan İstanbulkart'tan alınan 10 liralık bedel yargıdan döndü. İstanbul 1. Tüketici Mahkemesi, boş kart için vatandaştan alınan ücretin yasaya aykırı olduğuna hükmetti. Parasını iade almak isteyenler, tüketici sorunları hakem heyetine müracaat edebilecek.
Reklam
3 Boyutlu Yazıcılar ile Sahip Olabileceğimiz 10 Şey
3 boyutlu yazıcı teknolojisi gün geçtikçe daha ileri boyutlara ulaşıyor. Dolayısıyla hakkında pek çok proje düşünülüyor ve bir çoğu da uygulamaya geçiriliyor. Tıp alanından oyuncak alanına, mimariden sanata her dalda kullanılan 3 boyutlu yazıcılarla sahip olabileceğimiz 10 şeyi bu videoda Yerli Filozof kanalı bizler için derledi.
İklim Değişikliğini Önleyecek Paris Anlaşması Kabul Edildi
Fransa'nın başkenti Paris'te yaklaşık 200'e yakın ülkenin katılımıyla iki haftadır devam eden iklim konferansında, taslak sonuç bildirisi üzerinde uzlaşma sağlandığı açıklandı. COP21’de hedef 2 dereceden daha az bir sıcaklık artışı... Anlaşma, 21. BM İklim Değişikliği Taraflar Konferansı'na katılan ülkeler tarafından kabul edildi.
Reklam
Berlin Duvarı'nın Yıkılmasından Bu Yana Terk Edilmiş Binaları Gezen Esrarengiz Fotoğrafçı
etiket
Fotoğraf sanatçısı Christian Richter, Doğu Almanya'da büyümüş. Çocukluğu burada bulunan terk edilmiş binaları fotoğraflayarak geçmiş: 'Berlin Duvarı yıkıldığında 14 yaşımdaydım. Bizim için büyük bir değişiklikti. Ne olacağını bilemiyorduk. Birçokları batıya taşındı ama ben kaldım. İşte terk edilmiş binalara girmeye o zaman başladım.'Yaklaşık 10 yıldır da, Almanya, Fransa, Belçika, İtalya ve Polonya'da binden fazla terk edilmiş binayı fotoğraflamış, Ancak girdiği binaların nerde oldukları bir meslek sırrı! Kimsenin bu binalara zarar vermesini istemediği için fotoğraflarını çektiği yerlerin neresi olduğunu açıklamıyor.Takip etmek isteyenleri böyle alalım: http://richterchristian.com/ ve christian richter (@richterchristian) • Instagram photos and videos
Atıf Yılmaz'ın Bir Sinema Efsanesi Olduğunu Kanıtlayan 21 Film
55 yıllık sinema kariyerinde yapımcı, senarist ve yönetmen olarak unutulmaz filmlere imza atan Atıf Yılmaz'ın bugün Türk sinema tarihinde kült filmler arasına giren eserleri, yönetmen koltuğunda görev aldıklarıdır. Sanat hayatına 20 ödül ve 119 film sığdıran, birçok yönetmen yetiştiren, Yeşilçam'ın en ünlü aktör/aktrisleriyle çalışan Yılmaz'ın unutulmaz sinema filmlerinden bir kaçını hatırlamakta fayda var.Özetlerin çoğu Beyazperde'dendir.
Reklam
80'lik Ninenin Akıllı Telefonla İmtihanı
Aydın’ın Yenipazar ilçesinde gelişen teknolojiye ayak uydurmaya çalışan Hafize Nine, günlük gazete okuma alışkanlığını iPhone üzerinden sürdürmeyi deniyor. 80’lik nine sayfa değiştirirken parmağını da diliyle ıslıyor. Gazete haberlerini her gün düzenli bir şekilde okuyan 80 yaşındaki Hafize Devecioğlu torununun iPhone 6s telefonunu eline alarak Facebook’a girip sayfaya düşen haberleri okuyor ve fotoğraflara bakıyor.İHA
Reklam