Görüş Bildir
Haberler
Gizli Suriye Toplantısını Orgeneral Yaşar Güler’in Çantasına Yerleştirilen ‘Böcek' ile Kaydetmişler

Gizli Suriye Toplantısını Orgeneral Yaşar Güler’in Çantasına Yerleştirilen ‘Böcek' ile Kaydetmişler

FreiGeist
02.09.2016 - 10:00

15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle tutuklu olan bazı subayların, aynı zamanda Dışişleri Bakanlığı'ndaki gizli Suriye toplantısını yasa dışı olarak kayda almak suçlamasıyla da soruşturuldukları belirtiliyor. Bugün basına yansıyan bilgiye göre toplantı, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in evrak çantasına kendisinden habersiz yerleştirilen ve  “böcek” tabir edilen elektronik dinleme cihazıyla kaydedilmiş. 13 Mart 2014'te gerçekleştirilen Suriye konulu toplantı, 26 Mart'ta sosyal medya üzerinden sızdırılmıştı.  Güler'in özel kalem müdürü darbe girişiminde yer almıştı... 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, 29 Temmuz 2016'da Jandarma Genel Komutanlığı'na atandı. 

Hürriyet Gazetesi'nden Murat Yetkin'in isminin açıklanmasını istemeyen güvenlik kaynağına dayandırdığı haberine göre 13 Mart 2014'te Dışişleri Bakanlığı'nda gerçekleştirilen toplantı, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in evrak çantasına kendisinden habersiz yerleştirilmiş “böcek” tabir edilen elektronik cihazla dinlenildi.   

Dışişleri Bakanlığı'nda 13 Mart 2014 Perşembe günü yapılan toplantıya dönemin Dışişleri Bakanı Davutoğlu başkanlık etmişti. MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu toplantıya katılan isimlerdi.

"Cihazı oraya yerleştirmek ve daha sonra çıkarmak şüphesiyle soruşturulanlar Genelkurmay Başkanı Akar ve Güler’in özel kalem müdürlüğünde görevli askeri personel"

"Cihazı oraya yerleştirmek ve daha sonra çıkarmak şüphesiyle soruşturulanlar Genelkurmay Başkanı Akar ve Güler’in özel kalem müdürlüğünde görevli askeri personel"

Konuyla ilgili soruşturulanların Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile Yaşar Güler’in özel kalem müdürlüğünde görevli askeri personel olduğunu belirten Yetkin, bu personelin aynı zamanda darbe girişiminde Akar ve Güler’i kaçırmakla suçlandığını yazdı.

Habere göre yapılan soruşturmada, sinyal karıştırıcılar ile korunan toplantı odasının ancak böcek tabir edilen cihazlarla dinlenebileceğini tespit edildi ve soruşturma sonrasında şöyle bir seyir izledi:

'Davutoğlu’nun makamının modellemesi yapılarak ses haritası çıkarıldı. Bunun sonucunda kayıtta Güler’in sesinin daha net duyulduğu ve yüksekte değil, yer hizasına yakın bulunduğu, dolayısıyla ya masa ya da sehpa altında, oturma grubu üzerinde, ya da yerde duran bir çantada olabileceği saptandı. İkinci grup bilgi, 15 Temmuz soruşturmalarının daha başında Orgeneral Akar’ın yaveri Yarbay Levent Türkkan’ın verdiği bilgilerle ortaya çıktı.

Türkkan’ın hem Genelkurmay Başkanı, hem İkinci Başkanın makam odalarının düzenli olarak kayda alındığı beyanı üzerine iki soruşturmanın bilgileri birleştirilmiş. Şimdi savcı ve uzmanların soruşturmayı, o cihazın tam olarak kim tarafından, kimin talimat ve yardımıyla yerleştirildiği, sonra kime teslim edildiği üzerinde yoğunlaştırdıkları bilgisini veriyor. Ve tabi başka nereleri, kimleri dinlemekte, o bilgileri nereye ulaştırdıkları üzerinde.'

Yetkin Suriye toplantısının sızdırılmasından sonra kaleme aldığı 28 Mart 2014 tarihli yazıda da şu ifadeleri kullanmıştı:

'Belli ki dünyada herkesin elinde bulunmayan bir teknoloji kullanılmış.

Peki bunu kim yaptı? Başbakan'ın Diyarbakır’da ima ettiği gibi Gülenciler mi? ABD mi, Rusya mı, Çin mi, İran mı, Almanya mı?

Kaydın yapılması ayrı suç ama yayımlanmasındaki zamanlama acaba 30 Mart seçimleri değil de seçimlerden hemen sonra İsrail’le varılma ihtimali beliren anlaşmayı etkilemek mi?

Yapanların amacı Erdoğan hükümetini seçim ortamında Suriye konusunda daha da zora düşürmek mi?

Birbirinden önemli bu soruların tamamı ikinci plandadır.

En önemlisi, bunun buz gibi bir casusluk faaliyeti olmasıdır.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
40
7
7
5
4
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
itsasin

olmadı 3-5 roket atar ülkeyi savaşa sokarız diyen mitin başını bu ülke yargılayamıyor.zaten devlet ancak halkını soysun öldürsün kendi boklarına susar.halktı... Devamını Gör