Görüş Bildir
Haberler
Bush Ailesini Hackleyen İnternet Korsanına Hapis Cezası

Bush Ailesini Hackleyen İnternet Korsanına Hapis Cezası

Eski ABD başkanları baba ve oğul Bush’un ailesi de dahil olmak üzere yaklaşık 100 kişinin özel hesaplarını hackleyen ve ‘Guccifer’ adıyla bilinen Romanyalı internet korsanı Marcel Lazar, ABD'de 52 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Romanya’nın Arad kentinden gelen Lazar, eski ABD Başkanı George H. W. Bush’un kızı ve eski ABD Başkanı George W. Bush’un kardeşi Dorothy Bush Koch’un elektronik posta hesabına girerek aileyle ilgili birçok fotoğrafı internette paylaşmıştı.

Hillary Clinton’ın başına dert açtı

Hillary Clinton’ın başına dert açtı

Eski Dışişleri Bakanı Colin Powell’ın da Facebook hesabına giren Lazar, Mart 2013’te ABD başkan adayı Hillary Clinton’ın ‘sırdaşı’ Sidney Blumenthal’ın elektronik posta adresini de hacklemişti. Blumenthal’in elektronik postalarının yayınlanması, eski Dışişleri Bakanı Clinton’ın başına büyük dertler açan ‘e-mail skandalının’ ilk adımı olmuştu. Lazar, Clinton’ın elektronik postalarını hackleyenin kendisi olduğunu söylese de, FBI Direktörü James Comey bunun yalan olduğunu savunmuştu.

Romanya'ya geri gönderilecek

Romanya'ya geri gönderilecek
İçeriğin Devamı Aşağıda

Virginia eyaletinde görülen davada yargılanan Lazar hakkında savcılar, suç nedeniyle ortaya çıkan zararın ‘hesap edilemeyecek kadar büyük’ olduğu gerekçesiyle 41,5 yıla kadar hapis cezası talep ediyordu. Yargıç James Cacheris, kimlik bilgileri hırsızlığı ve yetkisiz olarak kişisel bilgisayarlara erişim suçlarını kabul eden eden Lazar'a 52 ay hapis cezası verildiğini bildirdi.

Lazar’ın, ABD’dekine benzer bir siber suçtan cezasını çekmek için Romanya’ya geri gönderileceği belirtildi. Romanya’da 7 sene hapis cezasına çarptırılan Lazar’ın süresini tamamlamasının ardından ABD’ye gönderilebileceği ifade ediliyor.

Sputnik

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
47
23
17
17
11
6
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
isyankar

Amerika'da olunca normal aynısı burada olsa '' OWWWWWWWWWW '' :) %48'i almaları lazımdı o zaman hacklemek bir yana adamın ne ölmüş annesi kaldı ne karısı ne ... Devamını Gör

MethodMan

Her insan kendi kendini hackler insanın zafiyeti kendisidir ilgi odagı ve merak hep sizi ele veriyor facebook hacklemek zor degil tek satırlık komutun kurban... Devamını Gör

Aslan Bey

Kesinlikle Haklısın :D +1