Görüş Bildir
Haberler
İçişleri Bakanlığı 22 İlde Yasakladı: Artık Sokakta Düğün Yapılmayacak

etiket İçişleri Bakanlığı 22 İlde Yasakladı: Artık Sokakta Düğün Yapılmayacak

Onedio Medya
02.09.2016 - 14:31

Gaziantep'te, 20 Ağustos günü sokakta yapılan kına gecesine yönelik yapılan ve 56 kişinin yaşamını yitirdiği canlı bomba saldırısının ardından İçişleri Bakanlığı kararıyla 22 ilde sokaklarda yapılacak düğün, nişan ve kına gecesi etkinlikleri yasaklandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

DHA'nın aktardığı bilgiye göre İçişleri Bakanlığı kararıyla geçen 25 Ağustos günü sokak ve mahalle aralarında yapılan düğün, nişan ve kına gecesi etkinlikleri yasaklandı. 

Bakanlığın bu kararı daha sonra İller İdaresi Genel Müdürlüğü aracılığıyla tüm il valilikleri ile ilçe kaymakamlıklarına tebliğ edildi. 

Valilik ve Kaymakamlıklar da alınan bu kararı kamuoyuna yerel medya, anons sistemi ve muhtarlar aracılığıyla duyurmaya başladı.

Tüm etkinlikler kapalı alanda yapılacak

Tüm etkinlikler kapalı alanda yapılacak

Bakanlık kararıyla bundan sonra güvenlik riski oluşturduğu için düğün, nişan ve kına geceleri sokak aralarında değil, kapalı mekanlarda yapılacak.

Karara uymayanlar para cezası ödeyecek

Karara uymayanlar para cezası ödeyecek

Düğün, nişan ve kına gecesi yapacak kişilerin önceden güvenlik güçlerine bilgi vermesi de zorunlu hale getirilirken, karara uymayanlar hakkında Kabahatler Kanunu kapsamında idari para cezası uygulanacak. 

Kapalı mekanlarda yapılacak etkinliklerde de olası terör saldırılarının önlenmesi amacıyla polis ve jandarmanın önlem alacağı kaydedildi.

20 Ağustos’ta Gaziantep'te kına gecesine saldırı olmuş, 56 kişi can vermişti

20 Ağustos’ta Gaziantep'te kına gecesine saldırı olmuş, 56 kişi can vermişti
İçeriğin Devamı Aşağıda

20 Ağustos’ta Gaziantep’in Beybahçe Mahallesi’nde sokakta yapılan bir kına gecesinde IŞİD tarafından saldırı düzenlenmiş, çoğu çocuk 56 kişi yaşamını yitirmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
693
161
72
58
32
24
20
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Roronoa Zoro

Bu kararı eleştirenler mazoşist olmalı, sabah başlayıp gecenin bir yarısına kadar aptalca ağıtlarla düğün yapmak bize mahsus. Sanki cenaze yolluyoruz. Hasta... Devamını Gör

Ercan

düğün denen şeyin komple kendisine karşıyım zaten iyi olmuş ama keşke kesin çözüm bulabilseler..

özgürcocuk

Gürültü kirliliği zaten şu sokak ortasında yapılan şeyler. İyi olmuş :)