Görüş Bildir
Haberler
Üniversiteden Yeni Mezun Olanların Yaz Sonunda Karşılaşacağı 19 Zorluk

etiket Üniversiteden Yeni Mezun Olanların Yaz Sonunda Karşılaşacağı 19 Zorluk

Onur Şahin
28.08.2015 - 19:19 Son Güncelleme: 02.09.2016 - 12:31

Üniversiteyi acısıyla tatlısıyla bir şekilde bitirdin. Diplomayı eline aldığında inanılmaz mutluydun. Düşünsene neredeyse 16-17 senedir okullarda sürdürdüğün hayat sonunda bitti. Şimdi yeni bir hayata geçiş yapacaksın. Ama bu hayat nasıl bir hayat? 

Tebrikler Türkiye'deki yeni mezunların buluştuğu kara deliğe hoş geldin...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hayatında ilk defa okula geri dönmeyeceğinin gerçeğiyle karşı karşıya kalırsın. Yaz neredeyse bitmiştir ama sen ne yapacağını bilmiyorsundur.

2. Herkes yeni evine yerleşirken sen çocukluktan kalma odanda yaşamak zorundasındır artık.

3. Facebook ve Instagram'da hala okula devam eden arkadaşlarının fotoğraflarını gördüğünde o ekranı yumruklamak istersin.

4. Artık ev arkadaşların annen ve babandır. Ancak bu sefer ev arkadaşlarınla tartışma nedenin, günü geçen elektrik faturası ya da biriken bulaşıklar olmayacaktır.

Artık sürekli iş bulman ve evlenmen için seni darlayıp duracaklardır.😪

5. Üniversitedeki o havalı tişörtlerin artık yer bezi olarak kullanılmaya başlanır. Çünkü iş hayatına geçeceğin için daha resmi kıyafetler giymek zorunda kalırsın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Herkes okul alışverişi yaparken, senin yaptığın tek alışveriş ise köşedeki markete bir koşu gidip ekmek alıp dönmek olur.

7. Dört yıldır görüşmediğin lise arkadaşlarınla tekrar görüşmeye başlarsın. Ama hepinizin hayatı farklı bir şekilde evrilmiştir. Bu görüşmelerin sayısı iki ya da üçü geçmez.

8. Çok yalnız kalıp, inanılmaz sıkılacağın bir sürü boş vaktin vardır artık. Kampüste yalnız oturup sıkıldığın zamanları mumla ararsın.

9. Bir noktadan sonra, okulda dönen saçma dedikoduları bile özlemeye başlarsın.

10. Spor yapmak için ise artık herkes gibi ücret ödemek zorunda kalırsın. Okulun o ücretsiz spor salonundan yararlandığın zamanlar geride kalmıştır artık.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Başkaları için sosyal medyada önemli olan, Instagram hesaplarına yeni fotoğraf yüklemek iken, senin için en önemlisi LinkedIn hesabını güncel tutmaktır.

12. Üniversitede geçirdiğin dört yıldan sonra, gerçek hayata bu kadar hazırlıksız olduğuna inanamazsın.

13. Bir de erkek olarak dünyaya geldiysen eğer, askerlik önünde duran en büyük engeldir. Tecil ettirsen mi yoksa dişini sıkıp, gözünü karartıp gidip yapsan mı bilemezsin...

İş ilanlarındaki 'Erkek adaylar için askerlik ile ilişiği kalmamış.' ibaresi de zaten sistemin işleyişini sana gösterir.

14. Artık eskisi gibi, kendi yemeğini kendin yapmak zorunda kalmasan da yemek seçme şansın da yoktur.

Annenin ne yemek yaparsa yapsın o tabaktaki bitmek zorundadır. 😱

15. Herkes dersler başlamadan önceki partilerde eğlenirken, sen en kaliteli zamanını annenle dizi izleyerek geçirmek zorunda kalırsın.

'Ben üniversiteye gittim geldim ama, evde yine ağa dizisi izleniyor Allah'ım! Dizi isimleri değişiyor işledikleri konu değişmiyor yaa.' 😞

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Parasızlığın ne demek olduğunu iliklerine kadar hissedersin. Metrobüse binecek parayı denkleştirmek bile bazen çok zor olabilir.

Üniversitedeyken çulsuz hissediyordun bir de değil mi? 😁

17. Bir de aldığın kredileri geri ödemen gerekiyordur tabii. Ödemenin başlayacağı gün yaklaştığı için gerim gerim gerilirsin.

18. Artık eve giriş çıkış saatlerine dikkat etmek zorunda kalırsın. Gecenin bir yarısı dışarıya çıkarken babandan izin alman gerekebilir.

'Bu saatte kimle dışarıya çıkacaksınız, erkekler de olacak mı? sorusu is coming...' 😒

19. Neye baksan su gibi geçen o güzelim dört seneyi hatırlarsın. Bir film izlesen ya da dışarıda yağan yağmura gözün dalsa, güzel bir anın gelir muhakkak aklına...

O güzel yıllar o güzel atlara binip gittiler. Demirin tuncuna, hayatın p.çine kaldık. 😢

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
690
311
140
60
41
32
14