Görüş Bildir
Edebiyatın Serseri Tayfası: Beat Kuşağı'nın 10 Yazar ve Şairi Hakkında Kısa Bilgiler
Beat Kuşağı...50-60'lı yılların kafası kıyak gençleri. Sadece, ''Bir avuç yazar, şair.''Temeli Amerika'nın büyük buhran zamanlarına denk gelen bu edebiyat akımının lokomotifleri, alışılagelmişin aksine suç, cinsellik, uyuşturucu, alkol vb. ''tehlikeli'' konuları kitaplarında işlemiş ve hayatları boyunca ''yolda'' kariyer yapmış yazar ve şairlerdir. Bu sebeple çoğu dönemde ''sansür'', yani ''fikir katli'' engeline takılmış birçok eser, yayın evi veya devlet tarafından dönemin toplum yapısı veya ahlak kurallarını tehdit ettiği için geri çevrilmiştir.Yaşam tarzlarını ve eserlerini biçimlendiren ''Yol'' teması ''Büyük Buhran'' zamanında Amerikayı iş bulmak amacıyla baştan başa dolaşan işçilerin yaptıkları uzun ve maksatsız yolculuklardan gelir.Bulundukları dönem ve sonrasında Bob Dylan, The Doors, Kurt Cobain, Johnny Depp, The Rolling Stones, David Bowie, Jimmy Page, Patti Smith, Pink Floyd, Leonardo DiCaprio ve daha niceleri gibi bir çok kişiye ve gruba ilham kaynağı olmuş, etkilemişlerdir.'Yolculuğumuzun başında yağmur çiseliyordu ve esrarengiz bir hava vardı. Büyük bir sis destanına tanık olacaktık anlaşılan. 'Hey!' diye bağırdı Dean. 'Gidiyoruz işte!' direksiyona abanıp gazladı; havasını bulmuştu, herkes farkındaydı. Hepimiz keyiflendik, karmaşayı ve anlamsızlığı arkada bıraktığımızın, zamanla ilgili tek ve yüce işlevimizi yerine getirmekte olduğumuzun farkındaydık: Hareket etmek. Ve hareket ettik!''  - Jack KerouacHepsini sığdıramasak da 10 isimle Beat Kuşağının yazar ve şairleri.
Facebook 2015 Yılı Özetinizi Görün
Facebook her sene olduğu gibi yıl sonu özetini görmenizi sağlıyor. 2015’te paylaşımını yaptığınız fotoğrafların toplandığı bu özete siz de göz atabilirsiniz.
Cemal, Tatari ve Yücel'in Kitapları İdefix'ten de Kaldırıldı
Gaziantep 3. Sulh Ceza Hakimliği'nin toplatma kararı verdiği Hasan Cemal'in “Delila: Bir Genç Kadın Gerillanın Dağ Günlükleri” ve 'Çözüm Sürecinde Kürdistan Günlükleri' kitapları, gazeteci Tuğçe Tatari’nin “Anneanne Ben Aslında Diyarbakır’da Değildim” ve Müslüm Yücel’in “Abdullah Öcalan, Amara’dan İmralı’ya” adlı kitapları ile diğer birkaç kitabı Türkiye'nin en büyük online kitap satış sitesi olan İdefix'ten de kaldırıldı.
Konya'da ‘Mevlana Haftası’ Fırsatçılığı
Mevlana Haftası, Konya’daki fırsatçıları harekete geçirdi. Gecelik fiyatını 11 bin TL’ye kadar çıkaran bazı oteller Konyalıların tepkisini çekti. Turizmciler şehre kötülük yapıldığını belirtti.
Reklam
Öldüğünde Aileden Biriymiş Gibi Bize Karalar Bağlatan 21 Dizi Karakteri
etiket
Sıkı takipçisi olduğumuz dizilerde herkesin kendine göre sevdiği karakterler vardır. Kendimizde onlardan bir parça buluruz. Hatta bu iş ciddi hayranlıklara bile dönüşebilir. İzlerken ölümleriyle bir anda şoka girdiğimiz, kendimizi tutamayıp ağladığımız, içmeye başladığımız o karakterleri derledik.
Duvarında 'Vasiliy Kandinskiy' Tablosu Bulunan Evlerin 19 Özelliği
Vasiliy Wassilyevich Kandinskiy, ressam ve sanat kuramcısı. Teorileri ve uygulamalarıyla 20. yüzyılda etkin rol oynayan önemli bir kuramcı ve ressam olmuştur. Avrupa'da soyut sanatın öncülüğünü yapmıştır.Türkiye'de ise evlerde salonların, yatak odalarının baş tacı olmuştur. Neden bu kadar sevilir Kandinskiy? Cevabı soyut olmasında da arayabilirsiniz, eşyalarla renk uyumunu çok iyi yakalayan tablolarında da. Ama bildiğimiz bir şey var ki duvarında Kandinskiy tablosu olan evlerin kendine has özellikleri vardır.
Reklam
Reklam
Davutoğlu: 'Niyetleri İç Savaş Başlatmaktı, Operasyonlar Yarım Kalmayacak'
Güneydoğu’da yürütülen kapsamlı operasyonlarla ilgili konuşan Başbakan Davutoğlu, tüm ilçelerdeki operasyonların teröristler temizleninceye kadar kesintisiz devam edeceğini belirterek, 'Biraz daha gecikmiş olsaydık bunların niyeti çok daha kapsamlı bir iç savaşı başlatmaktı. Onlar böyle kapsamlı harekât yapacağımızı beklemiyordu' dedi. Ayrıca Davutoğlu, Cizre ve Silopi'deki öğrenciler ve okulların durumuyla ilgili ise, 'Çocuklarımız eğitimden geri kalmayacak. İddialı bir şey söylüyorum; alır onları ülkenin en iyi okullarında yatılı eğitim ile kayıpları telafi ederiz. İstanbul’un, Ankara’nın, İzmir’in en iyi okullarında yazın veya sömestr tatilinde alıp eğitimlerini yaptırırız. Gerekirse hepsine özel eğitim aldırırız' dedi.
ABD: Türkiye Başika'dan Çekilmeli
ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Irak'ın Musul kenti yakınlarındaki Başika kasabasında bulunan Türk askerlerinin 'bir an önce' bölgeden çekilmesi gerektiğini söyledi.
Reklam
Galaksinin En Muazzam Akıl Hocası Yoda'dan İş Hayatlarımıza Işık Tutan 6 Unutulmaz Hayat Dersi
- I don’t believe it.- That is why you fail.Kabul edelim ki tam 10 yıl aradan sonra 7’inci filmi ile beyaz perdeye dönen Star Wars, bir filmden çok daha fazlası. Efsane serinin tüm karakterleri birbirinden ayrı birer fenomen. Ama bilgelik söz konusu olduğunda, Yoda’nın eline kimseler su dökemez. 900 yıldır Jedi şövalyesi yetiştiren Usta Yoda, çılgın tavırları, devrik cümleleri, Çin ve doğu öğretilerinden beslenen felsefesi ile 40 yıldır tüm dünyaya ilham vermeye devam ediyor.Film için saatleri sayadururken; Yoda’nın tüm dünyadan insanlara iş hayatlarında ilham olacak sözlerinden bir derleme yapalım.
Veli Kavlak Sahalara Dönüyor
Şenol Güneş, bugünkü Karabükspor maçında sakatlığını atlatan Veli Kavlak'ı ilk 11'de sahaya sürmeyi planlıyor.
Reklam
Facebook'un Instant Articles Özelliği Artık Android'de
Facebook’un mayıs ayında duyurduğu ve ilk olarak iPhone kullanıcılarının hizmetine sunduğu Instant Articles özelliği Android için de yayınlandı. Bugünden itibaren Android kullanıcıları da Facebook’un anlık makaleler hizmetinden yararlanabilecek.
Jaguar Yarış Pistlerine Geri Dönüyor
Jaguar Land Rover, tamamen elektrikli otomobillerin yarıştığı Formula E şampiyonasına geri döneceğini açıkladı. Önümüzdeki yılın sonbaharında yarış pistlerine geri döneceğini duyuran Jaguar, şampiyonanın üçüncü sezonundan itibaren yarışlara dahil olacağını belirtti.
Android 6.1’in İlk Detayları Ortaya Çıktı
Henüz akıllı telefonların çok büyük bir bölümü Android 6.0 güncellemesini almış değil. Fakat Google‘ın hız kesmeye niyeti yok gibi görünüyor. Zira gelecek olan yeni güncellemeyle ilgili ilk detaylar ortaya çıkmaya başladı.
Reklam