Görüş Bildir
Beyin Ameliyatı Sırasında Saksofon Çalan Hasta
İspanya'nın Malaga şehrinde gerçekleştirilen ameliyatta bilinci yerinde 27 yaşındaki müzisyen adam ameliyat sırasında saksofon çaldı. Başarılı geçen operasyonun sonrasında adamın şu anki sağlık durumunun iyi olduğu söyleniyor.
Kolay Hasta Olan İnsanların Çok İyi Bildiği 17 Şey
Yaz, kış, sonbahar, ilkbahar fark etmez, her mevsimde, her havada hasta olma potansiyeline sahip insanlardan bahsediyorum. Bünyeleri zayıf olduğu için mi yoksa hastalıkları üzerilerine çektikleri için mi bilmiyoruz ama bu arkadaşları sürekli hasta görmeniz mümkün. Çünkü çok kolay hasta oluyorlar.
Reklam
UEFA'dan 4 Kulübe Uyarı
UEFA, Finansal Fair Play (FFP) kurallarını ihlal ettikleri gerekçesiyle Ukrayna, Azerbaycan ve Romanya liglerinde mücadele eden 4 kulübe uyarı gönderdi.
Reklam
League of Legends'in Yapımcısı Tamamen Satıldı
Dünyanın en çok oynanan oyunlarından biri olan League Of Legends’in yapımcısı Riot Games resmen satıldı. Daha önce de şirkette hissesi bulunan Tencent, geri kalan hisseleri de satın alarak Riot Games’in sahibi konumuna geldi.
Reklam
7 Star Wars Karakterine Gölgeleriyle Hayat Veren Yaratıcı İnsan
Yaptığı sıra dışı tasarımlarla tanınan Red Hong Yi, Youtube'da paylaştığı videoda yaprak, çiçek, kahve çekirdeği, kumaş ve bir çok farklı malzemelerden oluşturduğu düzenek ile Star Wars karakterlerinin nefes kesen gölgelerini oluşturdu.
Reklam
Kung Fu Panda 3'ün Son Fragmanı Yayınlandı
29 Ocak 2016 tarihinde vizyona girecek Kung Fu Panda 3'ün son fragmanı yayınlandı. Amerika ve Çin'in ortak 3D olarak ürettiği filmin seslendirme ekibinde Angelina Jolie, Dustin Hoffman, Jackie Chan, Lucy Liu gibi efsane oyuncular da yer alıyor.
Reklam
Kaygıyı ve Hoşa Gitmeyen Duyguları Önlemek İçin Yaptığımız 20 Savunma Mekanizması
Savunma mekanizmaları Freudian Psikolojiden ortaya çıkan bir konsepttir. Freud'a göre insan benliği üç kısımda incelenir:1. Id: Hayvansal, içgüdüsel istekler. Cinsellik, saldırganlık ve diğer ilkel işlemler.2. Ego: Mantıklı, dil temelli ve gerçekle bağlantılı eylemlerdir.3. Super-ego: vicdan, toplumca kabul edilebilir davranışlar ve etik yaklaşımlardır. Kişinin gelişiminin 5-9 yaş döneminde gelişmeye başlar.Savunma mekanizmaları ise ilkel Id ile cezalandırıcı Super-ego arasındaki çatışmaları yönetmek ve böylece kaygıyı ve hoşa gitmeyen duyguları önlemek için Egonun kullandığı temel araçtır. Bilinçli Bastırma (suppression) dışındaki tüm tepkiler bilinç dışı uygulanır. Aynı olaya verilen tepki zamanla değişebilir. Kişi bir olaya verdiği tepkiyi ancak geçmişe baktığında farkedebilir.Bu mekanizmaların bir kısmı alışmaya bağlı olduğu gibi diğer bir kısmı ise patolojiktir. Bir tepkiye patolojik denebilmesi için: Tek seferde çok fazla veya Çok uzun zaman süren bir yanıt olmalıdır. Eğer bu tepki kişinin çevresindeki dünya ile başa çıkmasını zorlaştırıyorsa bu tepkiye patolojik denebilir.Savunma Mekanizmaları 4 ana grupta incelenir. Bunlar en olgunlaşmamıştan (immature) en olguna (mature) sıralanmıştır.
Bu Hafta Mizahın Gündeminde Neler Var?
etiket
Mizah dergileri bu hafta, Güneydoğu'da Haziran seçimlerinden bu yana ilan edilen sokağa çıkma yasaklarını ve bu süreçte bölgede hayatını kaybeden sivilleri, öğretmenlere 'şehri terk edin' mesajı atılmasını, yarın gösterime girecek olan Star Wars 7: The Force Awakens'i ve hazırlanma aşamasında olan 'devlet sırrı yasası'nı kapaklarına taşıdı.
Reklam