Görüş Bildir
Aşk-ı Memnu Pençesinde Kıvranan İnsanların Çok İyi Bildiği 16 Şey
Aşk-ı memnu  deyince aklınıza hemen Ednan Bey, Behlül, Bihter, Vs. gelmesin, burada bahsettiğimiz “yasak aşk” yaşayan kimseler. Yasak aşkın çerçevesi çok geniş, ama onu salt “aldatma” olayıyla çevrelemek de biraz haksızlık. Çünkü aşk zaten doğası gereği ne zaman, nasıl geleceği belli olmayan bir duygu ve dahi önüne geçilmesi imkansız olan.O sebeple aramızda çok insan var yasak aşkın pençesinde olan. Gelin onların huzursuz, dalgalı dünyasına kısa bir göz atalım.
Lady Gaga'dan Muhteşem 'New York, New York' Cover'ı
Lady Gaga Las Vegas'ta Frank Sinatra'nın doğumunun 100. yılı şerefine gerçekleştirilen 'Sinatra 100' isimli Yıldızlar Grammy konserinde sahne alarak, 'New York New York' şarkısını söyledi. Gaga aynı zamanda sahnede Frank Sinatra'YI andıran kıyafetler giydi.
Can Dündar Bir Davadan Beraat Etti, Diğer İki Dava Ertelendi
Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, yargılandığı bir başka davalar nedeniyle bugün hakim karşısına çıktı. Dündar için, 'tekzip yayınlamama' davasında beraat kararı çıktı. Dündar'ın yargılandığı ikinci dava 3 Şubat'a, üçüncü dava ise 19 Şubat 2016 tarihine ertelendi.
Putin: ‘Türkiye'yle İlişkilerin Onarılması Konusunda Umut Görmüyorum’
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geleneksel yıl sonu basın toplantısında yaptığı konuşmada, 'Uçağımızı düşürdükten sonra Türkiye, NATO'nun arkasına saklandı. Türkiye'nin uçağımızı düşürmesini dostça bir adım olarak değil düşmanca bir adım olarak değerlendiriyoruz. Mevcut yönetimle anlaşmaya varmak zor olacak gibi görünüyor. İlişkilerin onarılması konusunda umut görmüyorum' dedi. Putin, Türk Akımı'nın akıbetiyle ilgili ise 'bize bağlı değil. Brüksel Türkiye için garantör olursa proje de gerçekleşir' dedi.
Kaliforniya’da Otonom Araçlara Yönelik Kurallar Oluşmaya Başladı
Kaliforniya’da sürücüsüz araçlara yönelik yönetmelikler yazılmaya başlandı. Kaliforniya Motorlu Taşıtlar Bölümü sürücüsüz araçların yollarda boy göstermelerinin ardından bu araçlar için yönetmeliklerin taslaklarını hazırlamaya başladı. Böylece üreticilerin bir adım ötesine geçerken, katı kurallar koyulduğu ve Google gibi araç üreticilerini tasarımlarını değiştirmeye zorlayabileceği yorumları yapıldı. Öyle ki, sürücüsüz araçların böyle bir gereksinimi olmamasına rağmen direksiyonda bir sürücünün olması, bu sürücünün üretici tarafından sürücüsüz araçların nasıl kullanılacağına dair eğitime tabi tutulması ve bunun karşılığında ehliyet verilmesi şart koşuldu.Google en son aldığı kararla direksiyonu prototiplerden kaldırmıştı ve son testler tüm kontrolün araçta olmasının daha güvenli olduğuna işaret etmişti. Bu gelişmeler ışığında firmanın hazırlanan taslaktan memnun kalmayacağı aşikâr. Google sözcüsü Courtney Hohne The New York Times’a “Güvenlik bizim en büyük önceliğimiz ve başardığımızda önemli bir motivasyon kaynağımız.” şeklinde konuşmuştu. Konuşmasının devamında Hohne hazırlanan yönetmelik taslağından dolayı duydukları hayal kırıklığını vurguladı.İnsan sürücüye ek olarak, getirilen taleplerden bir başkası da geliştirilen sürücüsüz araçların bağımsız organizasyonlarca testten geçirilmesi ve düzgün biçimde çalıştıklarının onaylanması oldu. Diğer bir istek de üreticilerin herhangi bir şekilde kullanıcılardan bilgi toplamaya yönelik özelliğini saklamaması/açıklaması. Şimdilik bu taleplerin taslak amacıyla hazırlandığını ve yürürlüğe girmesi için uzunca bir yol alması gerektiğini hatırlatalım.
Reklam
Reklam
100 Metre Yüksekliğindeki Uçurumda Gelin ve Damadın Fotoğrafını Çeken Çılgın Fotoğrafçı
etiket
Fotoğrafçı Jay Philbrick ve eşi Vicki New Hampshire Echo göl parkında bulunan bir dağın yamacında düğün fotoğrafı çekerek oldukça ilginç bir işe imza attı! Halatlar vasıtası ile gelin ve damadı yamaca indiren çift, çok güzel bir manzara eşliğinde fotoğraf çekti. '' Yapmak istediğim şey sadece o anı ölümsüzleştirecek fotoğraflar çekmek değil, aynı zamanda müşterilerime unutulmaz, farklı ve asla unutamayacakları bir deneyim yaşatmak. '' diyor Jay Philbrick. '' Bazı insanlar çektiğimiz fotoğrafların gerçek olup olmadığını sorguluyor. Biz de artık bu yüzden kamera arkası çekimlerine de ağırlık verdik. '' diye de ekliyor Jay'in eşi Vicki. Daha önceden profesyonel bir dağ rehberi olan Jay, bu çekimler esnasında bir başka fotoğrafçı olan arkadaşı Justin Macomber ve bir rehber olan Marc Chauvin ile birlikte çalışmış. O yüzden çekim sırasında herkesin emin ellerde olduğunu söylüyor.
Reklam
Google'ın Android’in Hangouts'unda SMS Özelliğini Kaldıracağı Söyleniyor
Phandroid'in haberine göre Google Android üzerindeki Hangouts mesajlaşma uygulamasından SMS ve MMS özelliklerini kaldırmaya niyetli gözüküyor. İddia edilen bu hareket için ise bir gerekçe sunulmadı.Şu anda Android kullanıcıları SMS ve MMS mesajlarını Mesajlaşma olarak bilinen ana mesajlaşma uygulamasına veya Hangouts'a yönlendirebiliyorlar. Eğer bu iddia doğruysa, bu özelliğin kaldırılması mesajlarını Hangouts'a yönlendiren kullanıcılar için üzücü olacak.Ancak, habere göre yapılan bu değişiklik Google Ses ile alınan mesajlara etki etmeyecek.Phandroid Google çalışanlarının şu anda daha az SMS içeren bir yapı üzerine çalıştığını iddia ediyor ancak bu yapının ne zaman halka sunulacağı kesin değil.
Brezilya'da Whatsapp'ın Yasaklanmasından Sonra Telegram Bir Günde 1 Milyon Kullanıcı Kazandı
Mahkemedeki bir yargıcın kararıyla Whatsapp Brezilya'da 48 saatliğine yasaklandı. Mesajlaşma servisinin korsan servisler kullanarak şirketin telekomünikasyon şirketlerini baltaladığı gerekçesiyle düzene sokulması gerektiği iddia ediliyor. Bahsi geçen yasaklama bu gece gerçekleşecek.Bu geçici yasaklamanın bir sonucu olarak, Telegram şimdiden Brezilya'dan 1 milyon yeni kullanıcı kazandıklarını duyurdu ve Whatsapp'ın bu geçici yasaklaması esnasında da bu sayının daha da artması bekleniyor. Bir kaç ay önce, Brezilya'daki telekomünikasyon operatörleri hükümete Whatsapp'ın işini doğru yapmadığını kanıtlamak üzere çalışmalarını sürdürüyordu. Reuters'ın haberine göre ülkedeki en büyük telekomünikasyon operatörleri Whatsapp'ın Brezilya'da neden olmaması gerektiği üzerine ekonomik ve yasal iddiaları sunan bir rapor hazırladı.Bu WhatsApp'ın ilk yasaklanması değil. Bu yılın başlarında, bir yargıç mesajlaşma servisini bir soruşturmaya iddiaya göre yardım etmediği gerekçesiyle geçici olarak yasakladığı biliniyor.
Türkiye 2015'te Google'da En Çok Neleri Aradı?
etiket
Yılın Arama Trendleri 2015’in Türkiye'de farklı kategorilerden oluşan trend listelerinde kişilerde Özgecan Aslan, şarkılarda “Bangır Bangır” (Gülşen), dizilerde de Kiralık Aşk yükselen aramalarda ilk sıralarda yer aldı. TV programlarında ise Survivor All Star ipi göğüsleyen isim oldu.
Reklam
Microsoft Skype for Business’ı Android'e Getiriyor
Yaklaşan toplantılarınızın gösterge tablosunun, kişilerinizin ve geçmiş konuşmalarınızın yeni bir arayüzü olan uygulamada aynı zamanda tam-ekran video özelliği ile birlikte mikrofonunuzu susturmak veya videoyu kapatmak gibi işlevler için büyük butonlar bulunuyor. Yeni bir arama çubuğu ile insanları isimleri, telefon numaraları veya eposta adresleri ile arayabilirsiniz. Bu arama çubuğu aynı zamanda grupları aramayı da destekliyor.Microsoft, Lync 2013 kullanıcılarının Android üzerindeki İş için Skype uygulamasına otomatik olarak güncelleme alacaklarını söyledi ve ilerleyen zamanlarda da düzenli güncellemeler yapacağının sözünü verdi.
Bu Egzersiz Bisikleti Pedal Çevirmeyi Sanal Gerçeklikteki Bir Yarışa Dönüştürüyor
Egzersiz yapmak bazen çok zor gelebilir. Ancak sanal gerçeklik sayesinde artık sanki bir video oyunu oynarmış gibi egzersiz yapabileceksiniz. Bugünden itibaren sanal gerçeklikteki bisikletin ön satışları yapılmaya başlandı. VirZoom Massachusetts eyaletinin Cambridge şehrinde olan bir sanal gerçeklik oluşumu. Bisikletin gidonunun uçları oyun kontrolcülerine benziyor ve Oculus Rift, PlayStation VR ve HTC Vive ile uyumlu. Ne kadar hızlı pedal çevirirseniz sanal gerçeklikteki oyunda o kadar hızlı gidiyorsunuz. VirZOOM takımı bu egzersiz bisikletiyle sanki onu dışarıda kullanır gibi hissetmenizi sağlayan bambaşka bir sanal gerçeklik oyun platformu oluşturdu. Kullanıcıların dikkatini 2 boyutlu ekran ile dağıtmak yerine takım sanal gerçeklik üzerinde daha çok çalışarak kullanan kişinin sanki egzersiz yaptığını anlamadan egzersiz yapmasını sağlıyor.Şimdilik oyunlar yüksek-hızda bir yarış oyunu, kement fırlatan bir kovboy oyunu ve tepelerde dört nala koşup süzülen bir Pegasusu kontrol ettiğiniz bir oyun ile sınırlı. Şirket bu bisiklete 'VR kontrolcüsü' adını verdi ve ürün 249.95 dolara satılacak. Erken sipariş verirseniz 199.95 dolara alabiliyorsunuz. Ayda ekstra 10 dolar öderseniz bir abonelik servisi alıyor ve katettiğiniz mesafeyi, yakılan kalorileri görme imkânını elde edip ilerde eklenecek üçüncü parti yazılımlara erişim sağlayabiliyorsunuz.
Reklam
Microsoft, Çin Hükümeti İçin Özelleştirilmiş Windows 10 Sürümü Hazırlıyor
Eylül ayında Çin’in Google’a cevabının ardından anlaşma imzalandıktan sonra, Microsoft bu sefer Windows 10’u doğrudan Çin hükümetine yönelik geliştirerek ülkedeki pozisyonunu güçlendirmek için çabalıyor. Öyle ki şirket, lisans, dağıtım, işletim ve devlet kurumlarının işletme sistemlerinin yeni sürüm ile optimize edilmesi için ortak bir girişimde bulunacağını duyurdu. Şimdilik C&M Technologies olarak adlandırılan Pekin merkezli bu ortak girişim, düzenleyici onayına bağlı olsa da, Microsoft, enerji, telekomünikasyon ve ulaşım gibi temel altyapı alanlarındaki kamu iktisadi kuruluşlarına hizmet verileceğini söylüyor.Microsoft, bu girişim için China Electronics Technology Group (CTEC) ile birlikte çalışıyor. Her iki kuruluş da Microsoft’un Çin’de tutunmasını güçlendirmek amacıyla Eylül’deki partnerlik anlaşmalarını duyurdu. Amerikan firmasının son 5 yıldır karlı Çin pazarında sürekli gelişen bir çizgisi var. Nitekim son yıllarda Tencent, Lenovo ve Xiaomi gibi Çin firmaları ile yapılan anlaşmaları biliniyor. Ancak yine de Windows’un korsan sürümlerini kullanan kişiler ile ilgili sorunlar varlığını sürdürüyor. Yabancı bir yazılım ile faaliyetlerin gözetlenmesi nedeniyle, NSA casusluk skandalından sonra Çinli tüketicilerin güvenlik endişeleri bulunuyor.C&M Technologies, bu sorunların önüne Çin hükümetinin özel Windows 10 sürümünün lisansörü ve devlete gerekli yamalar hakkında destek verecek. Buna karşılık olarak Microsoft, Çin’deki Windows 10 kullanımının artması ile daha fazla kazanç elde etmeyi planlıyor.
Hyundai İlk Full Elektrikli Aracı Loniq'i Piyasaya Sürüyor
Hyundai Ioniq elektrikli aracını önümüzdeki ay ilk kez sahneye alacak ancak bu model için oldukça özel olan bir şey var. Bu model yalnızca full-elektronik olarak gelmeyecek, aynı zamanda model gaz-elektrik ve prize takılan elektrik hybrid seçeneklerini de sunacak. Hyundai ilk defa bir aracın üç farklı çevre-dostu güç aktarma mekanizma seçenekleri olup satılacağını söylüyor. Bugün şirket bu ayın başlarındaki ilk tanıtımı takip eden iç ve dış değişiklikler içeren ikinci bir görünüm sundu.Şimdilik detayları pek bilmiyoruz ancak Hyundai Sedan'ın sınıfına öncülük eden özelliklerini rüzgara karşı olan dayanıklılığı maksimuma çıkaran Coupe tarzı bir dış tasarımla birleştirerek müşterilerini çekmeye çalışıyor. Hyundai aynı zamanda modelin baştan aşağı çevre-dostu maddelerden yapılacağını söyledi. Ioniq öncelikle önümüzdeki ay Kore'de, daha sonra Geneva Motor Show ve New York Auto Show'da mart ayında sergilenecek.
Reklam