Görüş Bildir
Haberler
Türkiye'deki Alman Temsilcilikleri Terör Tehdidi Nedeniyle Kapatıldı

Türkiye'deki Alman Temsilcilikleri Terör Tehdidi Nedeniyle Kapatıldı

Emre Ordu
14.09.2016 - 21:27 Son Güncelleme: 15.09.2016 - 10:36

Alman Bild gazetesi, Ankara'daki Alman Büyükelçiliği'ne yönelik saldırı tehdidi olduğunu ve Türkiye'deki tüm Alman temsilciliklerinin kapatıldığını yazdı. Ayrıca Ankara'daki Alman Büyükelçiliği, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda temsilciliklerin kapatıldığı bilgisini doğruladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Alman Bild gazetesinin edindiği bilgilere göre, Türkiye'deki Alman Büyükelçiliği ve tüm konsolosluk temsilcilikleri terör tehdidi nedeniyle kapatıldı.

Türkiye'de Kurban Bayramı tatilinin devam ettiğine işaret edilen haberde, hem diplomatik temsilciliklerin hem de Alman okullarının 16 Eylül'e kadar kapalı kalacağı ve temsilciliklere sınırlı ulaşım olacağı ifade edildi. 

Gazete, haberin kaynağı olarak da Almanya Dışişleri Bakanlığı'nı gösterdi.

Alman Büyükelçiliği de Twitter hesabından Türkçe olarak yaptığı açıklamada Alman temsilciliklerinin sınırlı hizmet vereceğini doğruladı.

"Ön tedbir alındı"

"Ön tedbir alındı"
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Haberde olası bir terör saldırısına yönelik işaretler olduğu, Alman temsilciliklerinin kapalı tutularak çalışanların, öğretmenlerin ve öğrencilerin güvenliğinin sağlanması ve bir ön tedbir alınmasının amaçlandığını kaydedildi. Ancak terör tehdidine ilişkin başka bilgi bulunmadığı da haberde vurgulandı.

Deutsche Welle Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
102
61
46
21
14
12
5
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
belut

Türkiyede artık Mitin yaptığı açıklamalara değil Elçiliklerin kapatılıp açılmasına bakar olduk yazık bize Bu Alman Elçiliği de olmasa yeriz ayvayı

Pasif Kullanıcı

Şunlar kapattılarsa durum fena. Dikkatli olun.

Burak Advan

bunlarda bokunu çıkardı hee.. cocuklar torpil patlatıyor olum korkmayın bayram harçlıkları biter yakında..