Görüş Bildir
ODTÜ'de 'Sokağa Çıkma Yasağı' Protestosu: İki Gözaltı
ODTÜ'de Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki sokağa çıkma yasakları ve operasyonları protesto etmek için Cumhurbaşkanlığı'na yürümek isteyen öğrencilere polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Polise havai fişeklerle karşılık veren gruptan 2 kişi gözaltına alındı.
Cizre'de 15 Yaşındaki Mevlüde İğdi'nin Vurulma Anı MOBESE Kamerasında
Takvimler 14 Aralık'ı gösterdiği gün, yani Cizre'de ilan edilen sokağa çıkma yasağı henüz başlamamışken Cizre'den 15 yaşındaki bir çocuğun kafasından vurularak ağır yaralandığı haberi geldi. Gelen haberler çelişkiliydi: Kimi haber kaynakları Mevlüde İğdi'nin polis tarafından hedef gözetilerek vurulduğunu duyururken kimileri ise 15 yaşındaki kız çocuğunun PKK'lılar tarafından açılan ateş sonucu ağır yaralandığı bilgisini verdi. AA bugün olayın gerçekleştiği ana ilişkin MOBESE görüntülerini yayınladı. Göçe terör engeli kameralara böyle yansıdı...
'Dizi Setlerinde 6 Aylık Bebeğin Biberonuna Uykusu Gelmesin Diye Kahve Konuyor'
etiket
Oyuncular Sendikası Başkanı Meltem Cumbul , dizi setlerindeki yaşanan ağır çalışma koşullarından bahsederek, yasal düzenlemeye ihtiyaç duyulduğunu söyledi. “6 aylık bebeğin saatlerce karda, uykusu gelmesin diye gerekirse biberonun içine kahve konarak sınırları zorlanması sadece bir örnek” diyen Cumbul, “Bizler işverenimizin dediği saatte, yerde ve şekilde çalışan insanlar olarak nasıl işçi değil de serbest çalışan olarak görülüyoruz?” diye sordu.
Reklam
Hrant Dink Dosyası Yargıtay'a Gönderildi
Hrant Dink cinayetiyle ilgili kamu görevlilerine açılan dava mahkemeler arasındaki uyuşmazlık nedeniyle Yargıtay’a gönderildi. Yargıtay 5. Ceza Dairesi davaya hangi mahkemenin bakacağına karar verecek.
Reklam
Koreli Dans Grubu Waveya'den PSY'nin Daddy Dansına Seksi Dokunuş
Daddy ile geri dönen PSY klibindeki dans koreografisi için geçtiğimiz günlerde çalışma görüntülerini yayınlamıştı. Dans konusunda orijinalliği elinden bırakmamaya özen gösteren PSY'nin o dansı Koreli dans grubu Waveya tarafından yeniden yorumlandı.
Reklam
Ekrem Dumanlı İçin Yakalama Kararı
Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliği, 'Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması ' ana soruşturması kapsamında eski Zaman Gazetesi İmtiyaz Sahibi Alaeddin Kaya ile eski Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın da aralarında olduğu 6 kişi hakkında yakalama kararı çıkardı.
Reklam
Dünya Teknolojisine Yön Veren Dev Şirketlerin Milyarder Sahipleri Hangi Arabalara Biniyor?
Uçan arabalar icat edilene kadar ne yazık ki eski usul otoyolda giden arabalar kullanmak zorundayız. Ama eğer çok büyük bir şirketin CEO'su veya kurucularından biriyseniz bu sizin için çok kötü bir haber olmasa gerek! Aralarında daha mütevazı tercihler yapanlar olsa da, genel itibariyle oldukça lüks arabalara sahip olan milyarderlerin böylece paralarını nelere harcadıklarını görüyoruz!
Reklam
550 Milletvekilinden 12'si ‘Açık’
Uluslararası Şeffaflık Derneği, ‘Siyasetin Finansmanı ve Şeffaflık Raporu’nu açıkladı. Rapora göre, seçim kampanyalarının finansmanı alanında yasal düzenlemeler eksik. Kampanyaların finansman kaynakları belirsiz ve seçim sonrası denetim yok ya da yetersiz. 550 milletvekilinin imzasına sunulan “Dürüstlük Taahhütnamesi’ni ise sadece 12 milletvekili imzaladı. İmzalayan milletvekilleri CHP ve HDP’li.
Bugün Mutlaka Okumanız Gereken 10 Köşe Yazısı
Normal şartlarda Singapur’da 2008’in Ağustos ayında kurulan iki şirketin bizi pek ilgilendirmemesi gerekiyor. Ama normal şartlarda değiliz. Şirketlerin isimleri havalı. Grand Fortunes Venture ve Lucky Venture. Aynı gün kurulmuşlar, adresleri de aynı. Adreste şirketleri boşuna aramayın. Singapur’da barlar sokağında bir binaya rastlarsınız. Zaten artık şirketleri Singapur’da da aramayın çünkü 2011’de şirketler nedense British Virgin Adaları’na taşınmış. Muhtemelen doktor, deniz havası almalarını salık vermiş. Yine 2011’de İstanbul’da Powertrans diye bir şirket kurulmuş. Kurulsun bize ne? Onu British Virgin Adaları’ndakiler düşünsün. Şirketin yarısı Grand Fortunes Venture’a, diğer yarısı da Lucky Ventures’a ait. Ne güzel işte yabancı sermaye istikrarı görmüş Türkiye’ye yatırım yapıyor. Hakikaten istikrarı görmüşler. 2011 seçimlerinden sonra istikrar dalga dalga memlekete yayılırken Kuzey Irak petrollerini taşıma imtiyazı da Powertrans şirketine verilmiş. Singapur’da kurulmuş sonra British Virgin Adaları’na taşınmış şirketlerin sahibi olduğu Powertrans’a kim genel müdür olmuş? Ahmet Şadi Güngör. Kendisini tebrik etmek lazım, dünyanın öbür ucundan gelen yatırımcılar Türkiye’ye gelir gelmez onu fark etmişler.
Erdoğan: 'Açtığınız Hendeklerde Yok Olacaksınız'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sarin gazının hammaddesinin Türkiye'den Suriye’deki IŞİD kampına verildiğini iddia eden CHP milletvekili Eren Erdem’e tepki gösterdi ve 'Bu nasıl ihanettir. Kendi partisinden niye ses çıkmıyor?  Bu şahsı partide barındıranlara yazıklar olsun' dedi. HDP'yi de sert sözlerle eleştiren Erdoğan, 'Açtığınız barikatlarda, hendeklerde yok olacaksınız' ifadelerini kullandı. İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları...
Reklam