Görüş Bildir
Haberler
ABD'de En Çok Merak Edilen Konu: Trump ve Clinton'ın Sağlık Durumları

ABD'de En Çok Merak Edilen Konu: Trump ve Clinton'ın Sağlık Durumları

ATKN
15.09.2016 - 11:42 Son Güncelleme: 15.09.2016 - 21:07

Hillary Clinton'ın doktoru, Demokrat Partili başkan adayının 'sağlık durumunun ABD başkanlığı yapmaya uygun olduğunu' söyledi. Trump ve Clinton'ın sağlık durumları, son bir hafta içinde ABD medyasında en fazla yer alan konulardan birisi oldu. Diğer yandan Trump da, televizyonda yayımlanan bir sağlık programında kendi sağlık kayıtlarını kamuoyuna duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Zatürre teşhisi konulan ABD'nin ilk kadın başkan adayı Hillary Clinton'un sağlık durumuyla ilgili yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, Clinton'un doktoru Lisa Bardack, Clinton'u çarşamba günü evinde muayene ettiğini ve sonucun 'normal' olduğunu belirtti. Clinton'un uzun dönem doktorluğunu yapan Dr. Bardack, Demokrat adayın 'zihinsel olarak mükemmel durumda bulunduğunu' kaydetti. 

Dr. Bardack açıklamasında ayrıca, 'Clinton sağlıklı kalmaya devam ediyor ve ABD başkanı olarak hizmet etmek için uygun.' ifadesini kullandı.

Clinton'un, yaşına göre sağlıklı olduğunu dile getiren Dr. Bardack, kan basıncının '100/70' ve kolestrolünün ise 'düşük' olduğunu aktardı. Dr. Bardack, Clinton'un tiroit ile kan inceltici haplar kullandığını açıkladı.

11 Eylül kurbanlarını anma töreninde fenalaşmış ve törenden erken ayrılmıştı...

11 Eylül saldırılarının 15. yılı anma töreninde rahatsızlanan Hillary Clinton'a zatürre teşhisi konulmuştu.

ABD Başkanlığı için şu ana dek mücadele eden en yaşlı adaylardan olan Clinton ve Trump, sağlık bilgilerini paylaşmaları için yoğun baskı altındaydı

ABD Başkanlığı için şu ana dek mücadele eden en yaşlı adaylardan olan Clinton ve Trump, sağlık bilgilerini paylaşmaları için yoğun baskı altındaydı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı 70 yaşındaki iş adamı Donald Trump'ın ve taraftarlarının hedefinde yer alan Clinton'un sağlık durumu, son bir hafta içinde ABD medyasında en fazla yer alan konulardan biri oldu.

Trump sağlık kayıtlarını paylaştı

Trump sağlık kayıtlarını paylaştı

Seçim kampanyası yetkilileri Clinton'ın güncellenmiş sağlık kayıtlarını yayımlarken, Cumhuriyetçi Partili rakibi Donald Trump da televizyonda yayımlanan bir sağlık programında kendi sağlık kayıtlarını kamuoyuna duyurdu.

Trump muayenenin bir sayfalık özetini 'The Dr Oz Show' programında Doktor Mehmet Öz'e verdi.

Trump, Mehmet Öz'e, doktoru Harold N Bornstein'ın kendisine verdiği 13 Eylül tarihli mektubu gösterdi.

Mektupta, Trump'ın sağlık durumunun 'mükemmel' olduğu vurgulanıyor.

Ayrıca başkan adayının kolestrol düşürücü ilaç kullandığı ve kilo fazlası olduğu ancak sigara ve alkol kullanmadığı belirtiliyor.

70 yaşındaki ve 1 metre 90 santimetre boyundaki Trump, 116 kilo.

Trump, Mehmet Öz'ün 'The Dr. Oz Show' adlı programında, 'Kendimi, 30 yaşımdaki kadar iyi hissediyorum' dedi.

Banttan yayımlanan televizyon programı sonrası başkan seçilmesi halinde uygulayacağı ekonomi politikaları hakkında bilgi veren Trump, özellikle vergileri azaltarak ABD'nin yılda yüzde 4 büyümesini ve önümüzdeki 10 yılda 25 milyon kişiye iş imkanı sağlamayı hedeflediğini söyledi.

AA ve BBC Türkçe

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
43
32
15
10
5
4
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Belphegor

Ülkende yabancı istemezsin,sağlık raporlarını onaylatmaya Türk'e götürürsün Trump reyiz.Karma,ilahi adalet,ele düşmek ne derseniz deyin,ben kakamel şokoban d... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Sen Trump'ı anlamamışsın.

trump'ın seçilmesi bir felaketi getirir.adam ırkçı,cinsiyetçi,islamafobik,homofobik vb. bir çok kötü özelliğe sahip.

Ser Can

cCc TRUMP BAŞKAN cCc xdxdxdxd