Görüş Bildir
Haberler
Suriye'de İnsani Yardıma Rejimden İzin Yok

Suriye'de İnsani Yardıma Rejimden İzin Yok

Suriye'de ateşkes ilanının ardından Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan çıkış yapan 40 yardım tırı, şoförlerin can ve mal güvenliği tehlikesi taşıdığı gerekçesiyle bekletiliyor. BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura da yardım konvoylarının ulaştırılmasıyla ilgili, 'Suriye hükümetinden beklediğimiz nihai izin, mektup henüz elimize ulaşmadı. Bu bir gerçek. Bilhassa esef verici bir durum bu' dedi

İçeriğin Devamı Aşağıda

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre Birleşmiş Milletler tarafından, ateşkes ilanının ardından Halep'e gönderilmek amacıyla Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Suriye tarafına geçiş yapan 40 yardım tırı, Türkiye-Suriye sınır bölgesindeki aktarma alanında bekletiliyor.

Şoförlerin can ve mal güvenliği tehlikesi taşıdığı gerekçesiyle bekletildiği öğrenilen tırlarla ilgili görüşmeler sürüyor.

BM yetkililerin, Suriye rejiminden yardım tırlarının geçişi için garanti istediği öğrenildi.

Dün 20 yardım TIR'ı daha Cilvegözü'nden Suriye'ye geçmişti

BM'den Suriye rejimine tepki

BM'den Suriye rejimine tepki

BM'nin yardım tırlarının acil yardım bekleyen bölgelere gitmek için hazır olduğunu vurgulayan Suriye Özel Temsilcisi Steffan de Mistura, 'BM, gitmek için hazır. Bu bölgelere ulaşmak için Suriye hükümetinden beklediğimiz nihai izin, mektup henüz elimize ulaşmadı. Bu bir gerçek. Bilhassa esef verici bir durum bu, çünkü zaman kaybediyoruz. Bugünlerde çatışma olmadığı için normalde izinlerin alınıp, insani yardım konvoyunun hareket etmiş olması lâzımdı' diye konuştu.

BM'nin yanı sıra, Rusya'nın da Suriye hükümetinin BM konvoyu için hâlâ izinleri çıkarmaması nedeniyle büyük hayâl kırıklığı yaşadığını aktaran de Mistura, Türk makamlarının ise konvoyun Suriye ulaştırılması için 'son derece büyük bir iş birliği içinde olduğunu' belirtti.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın