Görüş Bildir
Haberler
Kameramanın Çelme Taktığı Suriyeli Sığınmacının Aile Hasreti Bitiyor

etiket Kameramanın Çelme Taktığı Suriyeli Sığınmacının Aile Hasreti Bitiyor

ATKN
15.09.2016 - 14:19

Macaristan'da kucağında oğluyla polisten kaçarken bir kameramanın çelmesi sonucu yere düşmesiyle gündeme gelen ve bu olayın ardından iki çocuğuyla İspanya'da yaşamaya başlayan Suriyeli sığınmacı Osama Abdul Mohsen ile Mersin'de kalan eşi ve iki çocuğunun yaşadığı hasret, vize sorununun çözülmesiyle sona erecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Abdul Mohsen'in 7 ve 18 yaşındaki oğullarıyla 1,5 yıldır yaşadığı İspanya'ya Türkiye'deki eşi ve diğer iki oğlunu da getirmek için yaptığı girişimler olumlu sonuçlandı.

Çocuklarıyla ailesinden uzakta yaşamak zorunda kalan Mohsen'in Mersin'deki eşi ve iki çocuğu, vize probleminin çözüldüğünü öğrenince büyük mutluluk yaşadı.

'Savaşın verdiği acıları yan yana birlikte geçirerek unutabiliriz'

'Savaşın verdiği acıları yan yana birlikte geçirerek unutabiliriz'

Anne Muntaha Mohsen, vize problemi nedeniyle ailesinin ikiye bölündüğünü, problemin çözüldüğünü ve bayram sonu bir sıkıntı çıkmazsa İspanya'ya gideceklerini söyledi:

'Ben, Muhanned ve Dua Türkiye'deyiz. Eşim ve diğer çocuklarım Muhammed Zaid ve Usame ise şu anda İspanya'da. Zaid'i 1,5 yıldır görmedim. Zaid en küçük oğlum. Onların yokluğundan dolayı çok üzüntülüyüm. İki bayramdır birbirimizi görmüyor, görüşemiyoruz. Bu bayramı hüzün içerisinde geçiriyoruz.'

Çok mutluyuz. Birbirimizi en kısa zamanda görebilmeyi istiyoruz. Savaşın verdiği acıları yan yana birlikte geçirerek unutabiliriz. Biz çok acı çektik. Savaşın vermiş olduğu tramvayı atlatabilmiş değiliz. Vize probleminin çözülmesiyle inşallah aileme kavuşacağım.'

'Mutluluğumuzu tarif edemiyoruz'

'Mutluluğumuzu tarif edemiyoruz'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Mohsen'in en büyük oğlu Muhannet Mohsen (19) de babasına ve kardeşlerine kavuşacak olmanın kendilerini çok mutlu ettiğini anlattı.

Uzun zamandır babasını ve iki kardeşini görmediğini aktaran Mohsen, 'Vizenin çıkması bizim için büyük bir mutluluk oldu, çok sevindik. İnşallah İspanya'ya gittiğimizde de bu mutluluk aynısı orada ailemizle beraber yaşayacağız. Birbirimizi orada doya sarılacağız. Aynı sofradan yemek yiyeceğimiz gün olacak. Ondan dolayı mutluluğumuzu tarif edemiyoruz' dedi.

Macar kameramanın çelme taktığı o anlar böyle görüntülenmişti...

Macar kameramanın, bir yıl önce Suriyeli sığınmacı Osama Abdul Mohsen ve kucağındaki oğlunu çelme takarak yere düşürmesi dünya basınına yansımıştı.

Görüntüler, infial yaratmıştı.

Csongrad Başsavcılığı, Petra Laszlo adlı Macar kameramanın kamu huzurunu bozma suçundan yargılanacağını açıklamıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
210
68
40
26
17
12
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
1 Dakika

Kadına öyle bir tepesim geldi ki kafasını götüne sokacaksın o derece

Ali Paşa

3 milyon mültecinin akın ettiği "gerici" ülkemizde böyle bir tablo görmedik.

Pasif Kullanıcı

yok yaa

Boşluktaki Canlı

Suriyelileri isteme istememe mevzusunu geçin de şu orospu kadını çok fena öldüresim geliyor her izlediğimde. amk kaşarı