Görüş Bildir
Haberler
Tatilcilerin Dönüş Çilesi Başladı

Tatilcilerin Dönüş Çilesi Başladı

ATKN
15.09.2016 - 14:33 Son Güncelleme: 15.09.2016 - 14:44

Kurban Bayramı tatilinin sonuna doğru yaklaşılmasıyla tatilini tamamlayanlar dönüş yolculuğuna çıktı. Ege ve Akdeniz bölgelerinden İstanbul ve Trakya yönüne gitmeye çalışan tatilciler, feribot iskelesinde araç yoğunluğuna neden oldu. Sürücüler, bayram tatillerinde kazaların en çok dönüş yolculuğunda yaşandığı belirtilerek, dikkatli olmaları konusunda uyarılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kurban Bayramı'nın 3. gününde, akşam saatlerinde dönüş yolculuğuna çıkanlar, TEM Otoyolu'nun Kocaeli geçişi ile D-100 Karayolu'nda yoğunluğa sebep oluyor.

Kurban Bayramı tatilini Ege ve Akdeniz bölgelerinde tamamlayıp, İstanbul ve Trakya yönüne gitmeye çalışanlar, feribot iskelesinde araç yoğunluğuna neden oldu.

TEM Otoyolu'nun Kocaeli geçişi İstanbul istikametinde akıcı bir yoğunluk gözlenirken, zaman zaman meydana gelen maddi hasarlı kazalar ve araç arızaları nedeniyle trafikte aksamalar yaşanıyor.

Diğer yandan Çanakkale Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sabahın erken saatlerinden itibaren araç yoğunluğu nedeniyle İskele Meydanı'na çıkan bazı cadde ve sokakları trafiğe kapattı.

Çanakkale Boğazı ile adalar arasındaki deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ Deniz Ulaşım A.Ş. yetkilileri, araba vapuru ve feribotların tarifedeki saatlerini beklenmeden seferlerini sürdürdüğünü söyledi.

Kazalar en çok dönüş yolunda yaşanıyor!

Kazalar en çok dönüş yolunda yaşanıyor!
İçeriğin Devamı Aşağıda

Karayolları 13. Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada çoğu kazanın dikkatsizlikten kaynaklandığını belirterek, bayram tatillerinde dönüş yolculuğuna dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi ve şöyle dedi:

'Bayram tatillerinde en çok kaza dönüş yolunda yaşanıyor. Dönüş yolunda trafik yoğunluğu daha da artıyor. Sürücüler, yoğunluğun arttığı dönüş günlerinde hız sınırını aşmasın, şerit ihlali, hatalı sollama yapmasın, kurallara uysun çünkü en çok kaza, bu kuralların ihlallerinde yaşanıyor. 

Trafik yoğunluğunda sabretsinler. Acele etmesinler. Acele etmek, gidecekleri yere ulaşmalarında en fazla yarım saat fark eder. Mesaiye başlama, memlekete bir an önce ulaşma stresiyle hiçbir sürücümüz acele etmesin. Hız yaparak hem kendi canlarını tehlikeye atmasınlar hem de başkalarının.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
5
5
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın