Görüş Bildir
Haberler
Reklam Engelleme Platformu Adblock Plus, 'Kabul Edilebilir' Reklam Satacak

Reklam Engelleme Platformu Adblock Plus, 'Kabul Edilebilir' Reklam Satacak

ATKN
14.09.2016 - 16:44

Reklam engelleme platformu Adblock Plus, interneti reklamlardan tamamen arındırmak yerine rahatsız edici reklamları daha 'iyi' reklamlarla değiştirme yoluna gitti. Şirket, artık daha 'kabul edilebilir' reklamların satışını yapacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Teknoblog'da yer alan habere göre Adblock Plus, kullanıcıların karşısına daha fazla reklam çıkaracak yeni bir hizmet sunmaya başlıyor. İnterneti reklamlardan tamamen arındırmak yerine rahatsız edici reklamları daha “iyi” reklamlarla değiştirme yoluna giden şirket, bunun için bir reklam mağazası oluşturdu. 

Söz konusu mağazada bloglar ve diğer web sitesi yöneticileri, sayfalarında gösterilebilecek “kabul edilebilir” reklamları seçebilecek. Böylelikle siteyi ziyaret eden Adblock Plus kullanıcıları, site sahipleri tarafından seçilen “iyi” reklamlarla karşılaşacak.

'Kabul edilebilir' reklam kavramı yeni değil...

'Kabul edilebilir' reklam kavramı yeni değil...

LOG'un haberine göre aslında “kabul edilebilir” reklam kavramı yeni değil. Adblock Plus 2011 yılından beri bu projeyi geliştiriyor. Adblock Plus “kara listesinde” olmayan reklamlar, reklam engelleme aktif olsa da görüntülenebiliyor. 

Yeni dönemde yayıncılar Adblock Plus reklam satış ağı üzerinde yer alan kodları sitelerine yerleştirebiliyor ve “kabul edilebilir” reklam standartlarına uygun reklamları siteleri üzerinde yayınlayabiliyor. Yapılan açıklamaya göre 100 milyon Adblock Plus kullanıcısının %90’dan fazla kısmı “kabul edilebilir” reklamları “kabul etmiş” durumda.

Beta olarak dün başlayan reklam ağı üzerinde satış yapılan reklam gelirinin lütuf edilen %80’lik kısmı yayıncıya ait. %6’lık geliri Adblock Plus alırken geri kalan geliri diğer üçüncü partiler paylaşıyor.

Şirket, yanlış anlaşılmalara karşı Twitter hesabından 'hâlâ tüm reklamları engelleyebilirsiniz' diyerek açıklık getirdi:

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
124
57
8
7
7
4
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hakan Emir İlkhan

Yaw adamlar demişki yine tamamını engellersiniz sıkıntı yok diye millet uygulamayı siliyorum demiş mal mısın af edersin?

Mehmet Mert Akar

Uygulamada değişen bir şey yok ki. Ayarlardan yine eski haline getirebiliyorsunuz. Habere bakanlar okumadan negatif emojileri basmış bile.:D

Murat Atici

Hiç uğraşmayın bunlarla ComodoDragon kurun işlem tamam gizlilik takibi,reklam engelleyicisi ve virüs koruması kendi içinde.ABP sistemlerde Log tutuyor tavsiy... Devamını Gör