Görüş Bildir
Haberler
Savcı Nuh Mete Yüksel'e Kumpasın Ayrıntıları: 'Televizyona Gizlenen Kamerayla Kaydedildi'

Savcı Nuh Mete Yüksel'e Kumpasın Ayrıntıları: 'Televizyona Gizlenen Kamerayla Kaydedildi'

Onedio Medya
14.09.2016 - 16:15 Son Güncelleme: 14.09.2016 - 16:33

FETÖ’ soruşturmasında tutuklanan iş adamı Alaaddin Kaya'nın 1 Eylül’de verdiği beş sayfalık ek ifadesinde Nuh Mete Yüksel’e kumpasın ayrıntıları da yer aldı. Kaya, Yüksel’in görüntülerinin televizyona gizlenen kamerayla kaydedildiğini aktardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Milliyet’ten Tolga Şardan’ın haberine göre Alaaddin Kaya, ifadesinde Fethullah Gülen hakkında 2000 yılında soruşturma yürüten eski Devlet Güvenlik Mahkemesi savcısı Nuh Mete Yüksel’in ‘itibarsızlaştırmak’ için görüntülerinin çekildiğini söyledi ve şunları aktardı:

'Televizyon cihazının aynısı dışarıda temin edilmiş ve içine çekim yapabilecek özellikler taşıyacak tarzda teçhizat yerleştirilerek televizyonlar takas edilmiş...'

'Televizyon cihazının aynısı dışarıda temin edilmiş ve içine çekim yapabilecek özellikler taşıyacak tarzda teçhizat yerleştirilerek televizyonlar takas edilmiş...'

Alaaddin Kaya

'Nuh Mete Yüksel’in DGM Savcısı olduğu dönemde Fetullah Gülen ile ilgili hazırladığı soruşturma safhasında hatırladığım kadarıyla Yüksel’i itibarsızlaştırma amacıyla kumarhaneler kralı Sudi Özkan’ın avukatına ait Ankara’da yerini bilmediğim bir mekânda bir kadınla uygusuz haldeyken bir çekim gerçekleşmiştir. O gün Gülen cemaatinin emniyet imamı olarak bilinen Kemalettin Özdemir bana olayı şöyle anlattı: 

Bahse konu evde bulunan televizyon cihazının aynısı dışarıda temin edilmiş ve içine çekim yapabilecek özellikler taşıyacak tarzda teçhizat yerleştirilerek televizyonlar takas edilmiş, kapı açıldığında cihazın kayda gireceği şeklinde sistemin kurulduğunu bana samimi şekilde anlattı.'

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?
İçeriğin Devamı Aşağıda

FETÖ operasyonu çerçevesinde 7 Eylül'de tutuklanan Basri Aktepe'yle ilgili raporu 2002 yılında hazırlayan dönemin İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürü Adil Serdar Saçan, raporun hazırlanma talimatın veren isim de dönemin Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi Savcısı Nuh Mete Yüksel'di.

Nuh Mete Yüksel, 11 Ağustos 2000 tarihinde bir yılı aşkın süren Fetullah Gülen soruşturmasını tamamladı ve Gülen hakkında yasadışı örgüt kurmak ve yönetmekten iddianame hazırladı. Fetullah Gülen bu iddianameden önce 18 Mart 1999'da ABD'ye kaçmıştı. Yüksel, Gülen hakkında gıyaben tutukluluk kararı çıkarılması için başvurdu. Ankara 2 no'lu DGM, Gülen'in gıyaben tutuklanmasına karar verdi. Gülen'in avukatları 16 Ağustos'ta İstanbul 2 no'lu DGM'ye itiraz ettiler. Ankara DGM'nin kararı bozuldu. Bu olaydan 3 gün sonra Savcı Yüksel'in iddianamesini Ankara DGM kabul etti ve dava açıldı.

Yüksel'in "kaseti" çıktı, Saçan ise Ergenekon'dan tutuklandı...

Yüksel'in "kaseti" çıktı, Saçan ise Ergenekon'dan tutuklandı...
Yüksel'in "kaseti" çıktı, Saçan ise Ergenekon'dan tutuklandı...

Nuh Mete Yüksel ve Adil Serdar Saçan

Sözcü'den Aytunç Erkin'in haberine göre 3 Haziran 2002 tarihinde Ankara'da da Gülen duruşması beklenirken; İstanbul'da Terörle Mücadele Şubesi polisleri bir dernekte arama yaparken 'tesadüfen' kasetler buldu. Bu kasetlerde Gülen davasına bakan Savcı Yüksel'in görüntüsü vardı.

Bir dernekte bulunan ve Savcı Nuh Mete Yüksel'e ait olduğu iddia edilen kaset 22 Ekim 2002 tarihinde bir gazetenin sürmanşetinde 'Bir gecelik zevk uğruna” başlığıyla yayımlandı. 

23 Ekim günü de “O kadın Türk çıktı” manşetiyle devam etti. Fetullah Gülen dava duruşmasının yapıldığı 21 Ekim 2002'de Savcı Yüksel DGM savcılığından alındı.

Basri Aktepe başta olmak üzere FETÖ'cülerin raporunu yazan Adil Serdar Saçan ise ilk önce meslekten uzaklaştırıldı. Daha sonra ise 23 Eylül 2008 tarihinde Ergenekon kumpası kapsamında gözaltına alındı ve 16 ay hapis yattı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
10
7
6
2
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Şaşkaloz

Bu herifler şeylerine ..!hakim olamıyorlar mı ? Kendileri ile ilişki kurmak isteyen kadınlaın birer tuzak olduğunu anlayamayacak kadar apt....hadi saf mı di... Devamını Gör

onur olmaz

Senin beynin yanmis git bir degistir. "degistirdigin beynin amperi yuksek olsun, dikkat ederek yaptir. saniyideki esnafa yaptirtma, yoksa hepten yanar. git k... Devamını Gör

Kemal unçuvallayan

Cihat için seks. Ayrıtıları buradan okuyabilirsiniz. http://odatv.com/savciyla-sevis-peygambere-komsu-ol-2409161200.html