Görüş Bildir
Haberler
Suriye’deki Savaşta 15 Bin Çocuk Can Verdi

Suriye’deki Savaşta 15 Bin Çocuk Can Verdi

Onedio Medya
13.09.2016 - 17:31 Son Güncelleme: 14.09.2016 - 08:41

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Suriye’de savaşın başladığı 2011 yılından bu yana 300 binden fazla kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. İç savaşta 15 bin civarında çocuğun da öldüğü belirtildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BBC Türkçe'nin aktardığı verilere göre hayatını kaybeden 301 bin 781 kişiden 86 binden fazlası sivil. Yaşamını yitiren sivillerin 15 binden fazlası çocuk, 10 binden fazlası da kadın.

Gözlemevi, Suriye rejimine karşı savaşan muhaliflerden 52 bin 359 kişinin de öldüğünü duyurdu.

Ayrıca 59 binden fazla Suriye askeri ile Şam rejimi saflarında savaşan Irak, İran ve Lübnan gibi ülkelerden 48 binden fazla kişinin de öldüğü açıklandı.

'4 bine yakın kişinin kimlikleri tespit edilemedi'

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne göre ülkede ölenlerden 52 binden fazlası, IŞİD ve adını Fetih El Şam Cephesi olarak değiştiren Nusra Cephesi'nin savaşçıları.

Gözlemevi, ölenlerden 3 bin 645 kişinin kimliklerinin ise tespit edilemediğini bildirdi.

Suriye'de çatışmasızlık kararına 'büyük ölçüde uyuldu'

Suriye'de çatışmasızlık kararına 'büyük ölçüde uyuldu'

Suriye'de dün gün batımıyla başlayan çatışmasızlığın şu ana kadar olumlu sonuç verdiği ve ülke genelindeki çatışmaların büyük ölçüde durduğu belirtiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Suriye ordusu çatışmasızlığın tüm Suriye genelinde 7 gün boyunca uygulanacağını açıkladı. Ancak Beşar Esad yönetimi, ordunun saldırıya uğraması durumunda karşılık vereceğini de ekliyor.

Muhaliflerin önemli bir kısmı, çatışmasızlık anlaşmasını temkinli bir memnuniyetle karşılamış ancak anlaşmanın sürdürülebilir olmasından kuşku duyduklarını da dile getirmişlerdi.

'Suriye'yi kurtarmak için son şans'

'Suriye'yi kurtarmak için son şans'

ABD ve Rusya Dışişleri Bakanları John Kerry ile Sergey Lavrov tarafından Cuma günü açıklanan anlaşma, 'Suriye'yi kurtarmak için son şans' olarak nitelendirilmişti.

BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Melih Diker

2011 yılından beri bi sıkıntı var ülkede ve bunlar savaş mavaş fark etmeksizin birbirlerine nasıl bir şevhet duyuyorsa savaşın ortasında yapıpta çocuk mu dün... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

'Orospu çocuğu araplar hepsi ölsün' diyen gavatlar görün bunları.Amına koyduğumun nutellacıları sizi.İlla birine sövmek istiyorsanız gidin ABD ye batıya sövü... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Müslüman ülkelerinde eğitime önem vermediği için din ve devlet islerini birbirine karıştırdığı için tarikat ve cemaatlerin türemesine izin verip cahil bir ne... Devamını Gör

suriyeyi kurtarmak için son sans diyo bide fafasd savaşı ztn siz başlatınız isteseniz 1 günde ışidi yokedebilirsiniz saman altından su yürütüyolar

Pasif Kullanıcı

Bin Galatasaraylı On Bin Fenerliyi Yok Eder