Görüş Bildir
Haberler
400 Yıllık Mısır Çarşısı'nın Duvarlarını Yıkıp Büfe Yaptılar

etiket 400 Yıllık Mısır Çarşısı'nın Duvarlarını Yıkıp Büfe Yaptılar

Ulaş
13.09.2016 - 22:30 Son Güncelleme: 14.09.2016 - 10:14

İstanbul’da 400 yıllık geçmişe sahip Mısır Çarşısı’nın duvarları, orada bulunan bir dönerci tarafından servis alanı açmak için yıkıldı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul’daki tarihi Mısır Çarşısı, 2011 yılında İstanbul 4 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu kararı ile restore edilmeye başlanmıştı.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; dört bir tarafında restorasyon çalışmalarının sürdüğü çarşının Mahmutpaşa’ya bakan Çiçek Pazarı Sokağı kapısının girişindeki bir restorana ait döner büfesi, çarşının tarihi duvarının yaklaşık 10 metrekarelik kısmını yıktı. 

Bu kısma masa ve sandalyeler konularak büfe için yeni servis alanı yaratıldı. 

CHP'li Meclis Üyesi Hakkı Sağlam ve Hüseyin Sağ, tarihi duvarın yıkılmasıyla ilgili 4 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'na başvurarak şikayette bulundu.

Çarşıya ikinci kez zarar verildi

Çarşıya ikinci kez zarar verildi

Hüseyin Sağ, Mısır Çarşısı'nda 1998'deki patlamanın yaşandığı Bab-ı Hayat adı ile hizmet veren lokantanın yıllar önce Çiçek Pazarı kapısının önünde kalan tarihi duvarı yıkıp yeni bir giriş kapısı açtığını hatırlattı. 

Şimdi de büfenin arka tarafından kalan tarihi duvarın yıkılarak yeni bir servis alanı yaratıldığına dikkat çeken Sağ, “İşletmenin girişi çarşı içinden sağlanmaktaydı aynı işletme tarafından 2. defa esere zarar verilmiştir. Bu duruma göz yuman kamu görevlileri ve tarihi esere zarar verenler açısından hapis cezasına varan bir suçtur” dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1152
398
164
43
30
24
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mr Henip

Bu millet, bu topraklarda yaşamayı hak etmiyor...

Dighlighter

Welcome to the Çomarland bebeğim

Deneri

Osmanlıyı bi ufak eleştirsen sülalene sövecek olan insanlar Osmanlidan kalan bir tarihi eseri acimadan yikabiliyor ve bunu Osmanli torunuyuz diye yırtınmayan... Devamını Gör