Görüş Bildir
Demirtaş: 'AKP Türkiye’nin Bir Tür IŞİD’i'
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 'Biz IŞİD’den korkmuyoruz, halkımız IŞİD’den korkmuyor, asla. IŞİD bizden korkmalı. Biz bütün inançları, bütün kimlikleri, bütün değerleri savunuyoruz. Onlara sahip çıkıyoruz. Dolayısıyla partimiz önümüzdeki dönemde hem IŞİD’in dayattığı tekçi anlayışa karşı ideolojik bir mücadele yürütecek' dedi.
Çocukluğumuzun Çizgi Film Karakterlerinin Çizgi Romanlarda Belirdiği 25 Varyant Kapak
Çizgi roman dünyasının iki büyük şirketi olan Marvel ve Dc Comics zaman zaman çıkaracakları sayıların kapaklarına farklı temalar belirleyerek alternatif kapaklar çiziyorlar. Dc Comics'in geçtiğimiz ay yayınladığı varyant kapakların konusunu da çocukluğumuzun çizgi film karakterlerini çizgi roman karakterleriyle bir araya getirmekti ve bu ilginç çalışmalar ortaya çıktı.
Bugün Mutlaka Okumanız Gereken 10 Köşe Yazısı
Aralık güneşi nazlı, ürkek, sönük. Günlerdir çatıdan kafasını uzatıyor. Avlunun 7 metrelik duvarından sarı bir uçurtma gibi aşağı süzülüyor. Avluya insin de kavuşalım diye bekliyorum. Ama hayır, 3 metre kala haince geri çekiliyor.İnsan güneşe zıplar mı?Parmak uçlarımla olsun dokunmaya çalışıyorum; ne mümkün. Hızla telleri aşıp telaşla uzaklaşıyor.Sana kalan, gün boyu ıslıklı, soğuk, bir beyaz ışık yayan, florasan...Tutukluluğumun 22. gününde ilk kez Silivri dışına çıkarken güneşle buluşmayı, ona dokunup tenimde hissetmeyi hayal ediyordum.Ama kirli bir kış yağmuru, mendebur bir çehreyle karşıladı beni... Günlerdir çatıda oynaşan kış güneşi, nemrut bulutların ardına saklanmış.Ama kararlıyım!Hesap vermeyecek, hesap vermesi gerekenlerden hesap soracağım. Aynı araçtaki gencecik jandarma erine bakıyorum. Hesabını sorduğum şey onun parası, ülkesi, geleceği...
14 Çalışma İle Kendinizi Kuşlar Kadar Özgür Hissedeceğiniz Bir Sanat: "Tüy Sanatı"
Sizi kuş tüyleri kullanarak şaheserler ortaya koyan kadınla tanıştırayım: Kate MccGwire. Uluslararası İngiliz heykeltıraş.Norfolk Broads'da doğayla iç içe büyüyen sanatçı daha küçük yaşlarında kuşların karşı konulamaz cazibesini keşfetti. Doğayla olan bu bağı bir atık ürünü alıp onu sanat değerine yükseltmesine ortam hazırladı.'Ben harmanlıyorum, yeniden kullanıyorum, döşüyorum, yakıyorum, gözler önüne seriyorum, tekrarlıyorum, döküyorum, yerleştiriyorum, sorguluyorum, oynuyorum ve fotoğraflıyorum' diyen sanatçı bakmalara doyulamayacak sanatıyla karşımızda...
Reklam
İsimleriyle Kalpleri Fetheden 30 Karizmatik İsimli Futbolcu
etiket
Öyle futbolcular vardır ki, kariyerleri bir yana dursun; isimlerini telaffuz etmek bile insana büyük bir keyif verir. Sizlere sorarım sevgili okurlar; şöyle ağzı doldura doldura 'Antonio Di Natale' demekten haz almayan futbolsever var mıdır? Yoktur elbette. Bu içerikte sizler için, isimleri de en az kendileri kadar karizmatik 30 futbolcuyu derledik.
Norveç, Finlandiya’ya Dağ Hediye Ediyor
etiket
Norveç‘te başlatılan bir kampanya, Finladiya'nın bağımsızlığının 100. yılı şerefine komşuya dağ hediye etmeyi amaçlıyor. Norveç'in sınırını 200 metre içeri çekmesi ile Finlandiya‘nın en yüksek noktası olacak Halti dağının tepesini hediye etmesini isteyen kampanya halktan da büyük ilgi gördü.
Reklam
Beyaz Show'dan Konuklarına Haber Bültenli Sürpriz
Beyazıt Öztürk’ün sevilen talk- show programı 'Beyaz Show'da bu hafta; oyuncuların oyuncusu Demet Akbağ, usta yönetmen Çağan Irmak, 'İşte Benim Stilim'in en stil kadını Öykü Serter, kusursuz bir güzellik Simge Sağın ve şarkılarıyla yüreklere dokunan bir ses Buray konuk oldu. Beyazıt her hafta olduğu gibi bu hafta da konuklarına bir sürpriz hazırladı.
Sur'da Çatışma: 1 Şehit
Diyarbakır'ın sokağa çıkma yasağı bulunan merkez Sur İlçesi'nde çıkan çatışmada, PKK'lıların keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateşte 1 uzman çavuş şehit oldu, 1 uzman çavuş yaralandı.
Reklam
Algınızı Olduğu Yerden Alıp Bambaşka Boyutlara Taşıyacak 13 Psikedelik Resim
Olağanüstü şuur hallerinin yansıtıldığı psikedelik resim alanında sadece Türkiye içinde değil, dünya çapında da başarıyı yakalamış Hakan Hısım'ın çalışmaları kişinin algısını alıp bambaşka boyutlara taşıyabiliyor. Sanatçı, aydınlanma, meditasyon, trans ve buna benzer temaları en iyi şekilde yansıtmak için dijital alanı seçti. Bugün mevcut olan en saf resim yapma yolunun ışık ve elektrik olduğuna inanıyor. Boya, tuval ve pigment gibi fiziksel sınırlamalardan kurtulmak, deneysel yaratıcı özgürlüğü tetikleyip kişiyi yaratıcılığın bambaşka boyutlarına götürüyor.Avustralya'da büyüyüp orada resim eğitimi aldıktan sonra Türkiye'ye dönen sanatçı, resimleriyle etrafını her geçen gün daha da aydınlatmaya İstanbul'da devam ediyor.
Reklam
100 Yıl Öncesinin Paris'ini Yansıtan Eşine Az Rastlanır Güzellikteki 30 Renkli Fotoğraf
Bitmek tükenmek bilmeyen siyah-beyaz fotoğraf serilerinin oldukça popüler olduğu zamanlarda, Fransız bankacı Albert Kahn, bu işe el atmaya karar verdi. 1909 yılında 4 fotoğrafçıyı tüm dünyadan kameralarını almaları ve Autochrome Lumière (eski dönemlerdeki fotoğraf renklendirme süreci) kullanarak gördüklerini renkli olarak çekmeleri için görevlendirdi. Listedeki şehirlerden biri Paris'ti ve 1914 yılında Leon Gimpel, Stephane Passet, Georges Chevalier ve Auguste Leon çalışmalarına başladı. Parlak kırmızı vitrinlerin ve renkli fotoğraflarla dolu duvarların olduğu fotoğraflar, Paris'teki günlük hayatın hayal ettiğimizden daha renkli olduğunu kanıtlar nitelikte.
Reklam
'Putin'in Açıklamalarını Ciddiye Almak Hakaret Olur'
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Rusya Lideri Putin’in Türkiye’ye ilişki açıklamalarıyla ilgili “Bu açıklamaları ciddiye almak hakaret olur” dedi ve “Sovyetik zihniyet” olarak nitelendirdiği bu tutumunu “KGB günleri geride kaldı” olarak tanımladı.
BM'den Musul Kararı: Kendi Aranızda Çözün
Türkiye ile Irak arasında krize yol açan Musul yakınlarındaki Başika Kampı'nda bulunan Türk askerleriyle ilgili olarak toplanan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Türkiye ve Irak'a ikili görüşmeleri sürdürmeleri ve konuyu kendi aralarında çözmeleri yönünde tavsiye kararı aldı.
Rusya'da Kar Maskeli Banka Teftişi
Rusya-Türkiye arasındaki uçak krizi yeni bir boyuta taşındı. İki ülke arasındaki gerginliğe bugüne kadar kapsam dışı bırakılan finans sektörü de eklendi. Rusya’nın 4’ü Türk 20 bankaya kar maskeli güvenlik güçleri ile baskın yapıp, Türk müşterilerin banka hesaplarını incelemesi büyük yankı buldu. Yetkililer ‘Hedef bankalar değil, Türklerin para trafiği’ derken, Rus medyası Levent Endam adlı bir işadamının karapara aklamaktan gözaltına   alındığını duyurdu.
Reklam