Görüş Bildir
Okul Öncesi Eğitimin Ailelere Faturası 1,2 Milyar Lira
Türkiye'de geçen yıl hane halklarının okul öncesi eğitime yaptıkları harcama tutarı, devletin bu alandaki harcamasından yüzde 45 fazla oldu, devletin yükseköğretime harcadığı tutar ise vatandaşın harcamasının 4,3 katına ulaştı.
Reklam
Türkiye'nin En Büyük Feribotu Van Gölü'nde Deneme Seferine Çıktı
Van Gölü Feribot Müdürlüğü tarafından, Bitlis’in Tatvan ilçesinde yapımı tamamlanan iki feribottan ilki olan Türkiye’nin en büyük feribotu deneme seferine çıktı. Tatvan İskelesi'ndeki tersanede dört yılda inşa edilen ve geçen aylarda tamamlanan feribot, Van Gölü'ndeki ilk deneme seferini başarıyla yaptı.
Reklam
Chelsea'nin Yeni Hocası Hiddink
İngiltere Premier Lig takımlarından Chelsea, Portekizli teknik adam Jose Mourinho'dan boşalan teknik direktörlük koltuğuna Hollandalı Guus Hiddink'i getirdi.
Reklam
Amerikan Pop Kültürünü Pin-Up Tarzı Karakterlerle Yansıtan Takvimden 13 Harika İllüstrasyon
etiket
Rus sanatçı Andrew Tarusov'un, pin-up tarzı illustrasyon çalışmalarına sitemizde daha önce de yer vermiştik. Bu çalışmaları dikkatli okuyucularımız hemen anımsayacaktır. Sanatçı bu kez de yeni yıl hazırladığı takvimle karşımızda. Çalışmanın en dikkat çekici yanı, Tarusov'un bu kez Amerikan rüyası olarak adlandırdığımız olguya daha derinlikli ve eleştirel bir açıdan bakıyor oluşu. Zira bu olgu hemen hemen tüm görsellerde kendini gösteriyor. Takvimle ilgili bir diğer dikkat çekici husus ise, henüz 4 yıldır Amerika'da yaşayan bir sanatçının, ülkenin kültürel dokusu ve toplum yapısıyla bu denli başarılı bir bağ kurabilmiş olması. Velhasıl Tarusov, bizi yine kendisine hayran bırakmayı başardı. Umuyoruz sizler de beğenirsiniz. Son olarak tüm okuyucularımıza, yeni yılın sağlık, şans ve mutluluk getirmesini diiyoruz.
Reklam
2015 Yılının En Çok Dinlenilen ve Akılda Kalan 25 Yabancı Şarkısı
etiket
2015 yılında da yüz milyonlarca görüntülenme alan ve herkesin aklına kazınan pek çok şarkı çıktı. Her sene olduğu gibi tanıdık isimler bu listeye girerken, yeni çıkan ve yükselişte olan yeni isimler de şaşırtıcı derecede yüksek görüntülenme aldı. Görüntülenme sayılarını baz alarak ve aynı isimden 2 şarkıya ver vermeyerek hazırladığımız içeriğimize, en çok dinlenilen ve akılda kalan şarkıları derledik. Keyifli dinlemeler.Not: Aynı isimlerin de listeye girdiği '2015 yılının en çok dinlenilen ve akılda kalan 50 şarkısı' listesi, içeriğin sonunda yer almaktadır.
Genelkurmay: Operasyonlar Sürecek
Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçesinde sokağa çıkma yasakları sürerken Genelkurmay Başkanlığı, güvenlik güçlerinin dört gündür süren tank destekli operasyonlarının devam edeceğini duyurdu.
Reklam
Artısıyla Eksisiyle Bilgisayar Oyunlarının Bireylere Etkisi
Bilgisayarın bizlere sunduğu imkânlarla sanal ortamda sosyal medyanın ve bilgisayar oyunlarının kullanımı giderek yaygınlaşıyor. Birçoğumuz için bilgisayar kullanımı iş, günlük hatta özel hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Özellikle bilgisayar oyunlarının bağımlılık, agresyon, obezite ve duruş bozukluğu gibi olumsuz etkilerinin olduğu bilinirken diğer yandan bilgisayar oyunu oynayan kişilerin gerçek hayatta cinsiyet, dış görünüm, yaş ya da kültürel nedenlerle ifade edemediği şeyleri deneyimlemesine olanak sağladığı da belirtiliyor.
Star Wars Konseptli Düğün: "Güç Sizinle Olsun Gençler"
Bir önceki gece vizyona girdiği andan itibaren Star Wars çılgınlığı devam ediyor. Adres bu kez Los Angeles'ta filmin gösterildiği bir sinema salonunun önüydü. Avustralya'dan filmi izlemeye gelen çift, filme girmeden önce Star Wars temalı düğün töreniyle dünya evine girdi.
Reklam