Görüş Bildir
Haberler
BM Suriye'ye İnsani Yardımları Askıya Aldı

BM Suriye'ye İnsani Yardımları Askıya Aldı

Batuhan
20.09.2016 - 13:36

BM, Halep'e yardım götüren konvoya düzenlenen saldırının ardından Suriye'ye insani yardım konvoyu göndermeyi durduklarını açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Suriye'nin Halep kentindeki Urum el Kubra bölgesinde yardım götüren bir konvoya saldırı düzenlenmişti. 12 Kızıl Haç görevlisinin hayatını kaybettiği saldırıda, 31 araçlık konvoydaki 18 araç da kullanılamaz hale gelmişti.

Jens Laerke: "Karar 'acil güvenlik önemli kapsamında' alındı"

Jens Laerke: "Karar 'acil güvenlik önemli kapsamında' alındı"

Anadolu Ajansı'nın haberine göre saldırının ardından bir açıklama yapan BM, Suriye'ye insani yardım konvoyu göndermeyi askıya aldıklarını duyurdu. Cenevre'de gazetecilere açıklamalar yapan BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi Sözcüsü Jens Laerke, kararın 'acil güvenlik önemli kapsamında' alındığını kaydetti. 'Suriye ve dünyanın dört bir yanındaki insani yardım çalışanları için çok, çok karanlık bir gün' diyen Laerke, saldırının bağımsız şekilde incelenmesi için de çağrıda bulundu.

Hedef alınan konvoya ilişkin bilgi de veren Laerke, araçlarda gıda başta olmak üzere 78 bin kişi için insani yardım malzemesinin taşındığını kaydetti.

'Yardım konvoyunu biz vurmadık'

'Yardım konvoyunu biz vurmadık'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Diğer yandan Halep'e giden BM insani yardım konvoyunun Rus jetleri tarafından vurulduğuna dair iddialara yanıt veren Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, 'Rusya ve Suriye uçakları, Halep'in güneybatısında BM'ye ait insani yardım konvoyuna ateş açmadı. Konvoyun güzergahı, militanların kontrolündeki bölgelerden geçtiği için Rus gözlem merkezi, konvoyun geçişini insansız hava araçları aracılığıyla izledi' ifadelerini kullandı.

Sputnik'in haberine göre tüm insani yardım 13:40'ta teslim edildikten sonra takibin sona erdiğini belirten Konaşenkov, 'Konvoyun sonraki hareketleri Rusya tarafından izlenmedi. Sadece bu bölgeleri kontrol eden militanlar, konvoyun konumu ile ilgili bilgilere sahipti' dedi.

Konaşenkov, görüntülerin incelenmesinin ardından konvoyun vurulduğuna dair bir emare bulmadıklarını bildirdi.

BBC Türkçe'nin haberine göre Suriye devlet televizyonu ise askeri kaynaklara dayandırdığı bir haberde, yardım konvoyunun Suriye ordusuna ait uçaklar tarafından vurulmadığı ifade etti.

Suriye ordusundan bir yetkili 'Konvoyun Suriye ordusu tarafından hedef alındığı yönündeki iddialar tamamen gerçek dışı' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
38
7
5
4
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Eddy Ga

BM'nin mavi miğferlileri ne işe yarıyor amk, saldırı varsa BM Askeri diye de birşey var. Haahh pardon onlar etliye sütlüye dokunmaz, sadece barış elçisi onla... Devamını Gör

yorumsuz

Yok o askerler anca kıbrıs'ta ki rumları korusun.Sanki bizimkilerin adayı ele geçirecekleri var.

qetum

o vurmadı bu vurmadı kimse vurmadı ben vurdum amk :|

itsasin

Savaşta verilen ilk kayıp gerçektir