Görüş Bildir
5 Başlık ile Tarımda 2015 Tablosu
Tarım sektörü açısından 2015 yılı oldukça hareketli geçti. Peki son 1 yılda tarım sektöründe neler yaşandı? Neleri tartıştık ve konuştuk? Hangi ürünler cebimizi yaktı? Sektörün hangi sorunları öne çıktı? İşte 'tarımda 2015'.
9 Maddede Ofis Gammazlarının İtibar Savaşı: Kahraman mı, Düşman mı?
Hemen söyleyelim; Türkçe'de kullandığımız olumsuz anlamıyla 'gammaz', bu başlıkta kastedilen arkadaşları tam olarak tanımlamıyor. İngilizce'de whistleblower diye isimlendirilen 'gammaz'ları Türkçe'de karşılayan bir sözcüğümüz de bulunmuyor; ve kendilerini genellikle ispiyoncu, muhbir, jurnalci gibi sıfatlarla niteliyoruz.
Türkiye AİHM'de Açılan 101 Davanın 94'ünü Kaybetti
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi aleyhinde açılan davaları ve verilen kararları derleyerek Türkiye’nin profilini çıkardı. Son verilere göre AİHM 2014 yılında, Türkiye’den yapılan 2 bin 945 başvuruyu inceledi. Bu başvuruların 114’ü kabul edilirken, 101’i hakkında karar verildi. 101 karardan 94’ü şikâyetçiler lehine sonuçlanırken Türkiye yalnızca 7 davayı kazandı. 2015’in ilk altı ayında ise bin 144 başvuru işleme alındı.
Reklam
İnsanı Hüzne Boğan 25 Aniden Bad Trip Paylaşımı
etiket
En keyifli anlarınızda sizi hüzne sokan, modunuzu düşüren olaylar elbette başınıza geliyordur. 'Bir kahve keyfi yapayım' deyip su ısıtıcıyı çalıştırdığınızda sigorta atar ya hani, en sevdiğin çorabının delindiğini tam da bir ev ziyaretinde fark edersin ya, son sigaranı içerken üstüne kahve döker de murdar edersin ya sigarayı; uzaklara dalar gidersin. İşte öyle beklenmedik bir anda, aniden oluşan 'bad trip' paylaşımlarını sizler için derledik.
Reklam
CHP'li Kadın Vekiller Sur İçin Diyarbakır'da
CHP'li vekiller halen çatışmaların yaşandığı Sur ilçesi için Diyarbakır'da. Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, Sur İlçesi'nde çatışmalı sürecin aşılması gerektiğini belirtti.
Kış Aylarının Olmazsa Olmazı: 18 Maddede Kış Klişeleri
etiket
Kış ayları kimimizin çok sevip hasretle beklediği, kimimizinse 'abi böyle soğuk mu olur ya yaz gelsinnn' diye söylendiği bir mevsim. Ancak sevsek de sevmesek de hepimizin yaşadığı veya gördüğü belli klişeleri vardır bu mevsimin de. Sizler için bu klişeleri derledik.
Bugün Mutlaka Okumanız Gereken 10 Köşe Yazısı
Anonymous 5 gün önce dediği gibi bir şey oldu ve bugün bankalara saldırıldı[1]. Saat 16:00 sonrasında bankalara, 11:00 itibariyle de Turkiye.gov.tr ve Ulaştırma Bakanlığa sitelerine erişim ancak, yurtdışına olan bağlantılar kesilince sağlanabilir hale geldi. Ancak sitelere erişim hala zorlanıyor. Ziraat Bankası, Garanti Bankası, İşbankası yanında Noterler Birliğinin, Ulaştırma Bakanlığı başta çeşitli devlet sitelerinin de çöktüğü görülüyor.Noter Bilgi Sistemindeki sorunun saldırı mı, yoksa bir arıza mı olduğu bilinmiyor. Noter Bilgi Sistemi kapalı bir sistem. Sabah 11 itibariyle meydana gelen olayın sonrasında, Türkiye genelindeki tüm noterlerde araç alım-satımları durdu.Daha önce mesai saatlerinde düzenlenen saldırılar bu sefer mesai saati bitimine denk geldi ya da sıkıntı çekildiği nokta bu oldu. Henüz büyüklüğü konusunda bir bilgi veremiyoruz ama bankaların, devlet sitelerinin de saldırı altında olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü sitelere erişimde zaman zaman sıkıntı var ve hatta bazen ulaşılamaz oluyor.
Reklam
Rusya: Türkiye - Irak Sınırında 12 Bin Petrol Tankeri Tespit Ettik
Rusya Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Korgeneral Sergey Rudskoy, 'Rus istihbaratı Türkiye-Irak sınırında, Zaho yakınlarında yaklaşık 12 bin petrol tankeri tespit etti. Petrol taşıyan tırların da hâlâ Suriye-Türkiye sınırından geçiş yaptığını gözlemliyoruz' dedi.
Başrollerinde Şehirlerin Bulunduğu Eşsiz 14 Film
Öyle filmler var ki, bazen oyuncuları izlemeyi, konuyu takip etmeyi bırakıp filmdeki mekanlarda, sokaklarda kayboluyoruz. Bu filmlerin baş rolünde şehirler yer alıyor. Kah Roma’ya gidiyoruz, kah Venedik’e. Bazen Barcelona’da bir cafe’de buluyoruz kendimizi, bazen Paris’te gece yarısı bir sokakta… İşte baş rolünde şehirlerin bulunduğu filmlerden küçük bir kesit.
Reklam
Reklam
Taybet İnan'ın 7 Gündür Sokak Ortasında Duran Cenazesi Bugün Kaldırıldı
Şırnak'ın Silopi ilçesinde 19 Aralık Cumartesi günü komşusundan evine dönerken vurularak yaşamını yitiren 11 çocuk annesi 57 yaşındaki Taybet İnan'ın cenazesi 7. gününde sokak ortasından kaldırıldı. Taybet İnan'ın oğlu Mehmet İnan, amcasının yardıma koşarken evin avlusunda vurulduğunu ve 20 saat boyunca ambulans beklediğini ve kan kaybından öldüğünü söylemişti. Babası Halit İnan'ın da annesinin cenazesini sokak ortasında almaya giderken yaralandığını söyleyen Mehmet İnan, babasından günlerdir haber alamadıklarını belirttmişti. HDP'li vekil Aycan İrmez Başbakan Davutoğlu tarafından cevaplanması istemiyle soru önergesi vermişti. HDP Şırnak milletvekili Ferhat Encü sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Taybet ve Yusuf İnan'ın cenazelerinin alındığını açıkladı. DİHA cenazelerin Silopi Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığını bildirdi. 
Reklam