Görüş Bildir
Ofisiniz ve Çalışma Masanız İçin Başarı Getirici ve Özgüven Verici 11 Feng Shui Önerisi
Feng Shui, bir mekanın çevreyle uyumunu sağlamaya ve uzayda mekanın ayarını yapmaya yönelik, eski bir Çin yerleşim uygulaması. Bu terimin kaynağının 'Rüzgârlar vahşi, Güneş ılık, Su berrak, Ağaçlar gür' şiirinden geldiğine inanılıyor. Kısacası Feng Shui evde mutluluğu, bereketi, şehveti, huzuru; iş yerinde veya çalışma odasında ise başarı ve kendine güveni sağlamaya yönelik bit takım öğretiler içeriyor. Hong Kong, Çin ve Singapur'da bir çok şirketin ofis tasarımlarını Feng Shui esaslarına göre planladıkları biliniyor. Hatta uzak doğu ülkelerinde ofisler için Feng Shui danışmanlığı yapan danışmanlık ve iç mimarlık şirketleri oldukça yaygınOkuyunca fark edeceksiniz ki zaten bizim içgüdüsel olarak yaptığımız,  içimizin ve gözümüzün daha rahat ettiği bir takım pratikler aslında.  Aman dikkat; çok inanmak da takıntı getirebilir. Zaten genel mantığı anlamak, kendi yorumlarımızı ortaya çıkarmaya yetecektir. Tek bir evde bütün öğretileri uygulamak imkansız gibi gözükse de, bize düşen ilham almak...
Adım Adım İntihara Sürüklenen Nüdist Feminist Sürrealist Fotoğrafçı: Francesca Woodman
13 yaşında fotoğraf çekmeye başlayan, 23 yaşında intihar etmesiyle kariyeri sona eren ve geriye sergilenmiş 120 fotoğraf bırakan Woodman son dönemlerde “fotoğrafın Sylvia Plath’i” diye tarif ediliyor. Her fotoğrafına intiharını nakşeden ve bu yolda emin emin adımlarla ilerleyen 'nihilist' ablamız ilginç bir miras bıraktı geriye.Pek çok insan nü çalışmalar yapıyor, bir kısmı da kendini model olarak kullanıyor. Nedir bu kadını bu kadar özel yapan şey?10 yıllık kariyeri boyunca sona yaklaştığı her gün bir önceki günden daha fazla karamsar olduğunu, hiçliğe  ve intihara adım adım ilerlediğini bu fotoğraflardan gözlemleyebiliyoruz. Woodman, bedenini bir araç, bir nesne gibi kullanırken bir yandan da nesneleri vücudunun bir parçası gibi kullandı.  Bazı çalışmalarından intihar teşebbüsü, şiddet mağduru, taciz mağduru olduğu okunabiliyorsa da yazılmış biyografilerde bununla ilgili kesin bir bulgu da bulunmamakta.Kendisini fotoğraf sanatında bir sınıfa dahil edeceksek sürrealist-feminist-nüdist diye tanımlayabiliriz.
Ziyan Edilmiş Fikirler Atlasına Kapak Olabilecek 11 Yabancı Dizi
TV dünyasında 'pilot bölüm' diye bir gerçek vardır. Orijinal bir fikrin vardır, yapımcın hazırdır, oyuncuların özenle seçilmiştir, kafanda dizinin gideceği yerle ilgili milyon tane fikir vardır. Anlaştığın ya da anlaşmaya çalıştığın kanal da pilot bölümü yayınlayıp izleyiciyi yoklar, duruma göre dizi yayınlanmaya devam eder ya da hali hazırda çekilmiş bölümler yayınlanır ve dizi yayın hayatına 'babba, dedde' diyemeden veda eder. Bazen de diziler gümbür gümbür başlar, beklentiler tavana vurur fakat senaryo öylesine saçmalar ki dizi ziyan olur.İşte karşınızda TV dünyasının ziyan edilmiş fikirler atlasına kapak niteliğindeki diziler:
Reklam
Reklam
Aziz Sancar: "Kendimi Bildim Bileli Galatasaraylıyım"
Galatasaray Dergisi'nin Ocak ayı sayısına röportaj veren Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar 'Kendimi bildim bileli Galatasaraylıyım' derken Galatasaray'ın özellikle 1990'lardaki başarılarının kendisini çok gururlandırdığını ifade etti.
NBA'de Gecenin En Güzel 10 Hareketi | 2 Ocak
Yeni yılda da NBA heycanı tüm hızıyla devam ediyor. NBA'de Cumartesi gecesi zevkli maçlarla geçti. NBA, bu muhteşem gecenin en iyi 10 hareketini sizler için derledi.
Reklam
Reklam
Clippers Galibiyet Serisini 6 Maça Çıkardı
Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) Philadelphia 76ers'ı 130-99 yenen Los Angeles Clippers, galibiyet serisini 6 maça çıkardı. Los Angeles Clippers, sakatlığı süren all-star forveti Blake Griffin'den yoksun çıktığı 5. maçını da kazandı.
Reklam
'Özyönetim Yanlış Bir Şey Değil, Başkanlık Gibi Tartışılabilmeli'
Usta tiyatrocu Metin Akpınar, son dönemde tartışma konusu olan DTK'nin özyönetim kararına ilişkin olarak, 'Özyönetim yanlış bir şey değil. Bu ülkede başkanlık sistemi önerilip tartışılabiliyorsa özerklik sistemi de önerilebilmeli ve tartışılabilmeli parlamentoda' görüşünü dile getirdi.
Reklam