Görüş Bildir
Haberler
Ankara'dan Sonra Gaziantep'te de Her Türlü Eylem ve Etkinliklere Yasak Kararı

etiket Ankara'dan Sonra Gaziantep'te de Her Türlü Eylem ve Etkinliklere Yasak Kararı

Deniz Gök
17.10.2016 - 22:38 Son Güncelleme: 18.10.2016 - 16:25

Başkent Ankara'nın ardından Gaziantep'te de her türlü eylem ve etkinliklere yasak kararı geldi. Gaziantep Valiliği'nden yapılan açıklamada, 31 Ekim'e kadar açık yer toplantısı, basın açıklaması, stant kurma, imza kampanyası, bildiri dağıtma, pankart asma, çadır kurma, oturma eylemi vb. etkinliklerin yasaklandığı belirtildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gaziantep Valiliği'nin resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada 31 Ekim'e kadar açık yer toplantısı, basın açıklaması, stant kurma, imza kampanyası, bildiri dağıtma, pankart asma, çadır kurma, oturma eylemi vb. etkinliklerin yasaklandığı belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi:

'Terör örgütlerinin faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik sürdürülen çalışmalarda; 

  • DHKP/C Örgütünün OHAL uygulamasına karşı olduğu ve mücadele kararı aldığı, çeşitli kademelerdeki idari ve siyasi şahsiyetlere saldırı düzenlemek amacıyla istihbarı çalışmalar yaptığı, son zamanlarda yapılan gözaltı ve tutuklamalara tepki olarak eylemsellik sürecini hızlandırmaya çalıştıkları.

  • PKK/KCK terör örgütünün sözde üst yönetimi tarafından Ekim 2016 içerisinde  örgüt mensuplarının Türkiye’nin özellikle batı şehirlerinde bombalı araç ve silahlı saldırı şeklinde fedai eylemler gerçekleştirmek üzere görevlendirildiği.

  • 16.10.2016 günü DAEŞ terör örgütü üyelerine ait hücre evlerine yapılan operasyonlarda örgütün Gaziantep sorumlusu Mehmet Kadir Cabael ile birlikte bir canlı bombanın öldürülmesi ve bir örgüt üyesinin de yakalanmasıyla örgüte ağır darbe vurulması nedeniyle güvenlik güçlerimizce yapılan bu operasyonlara misilleme olarak eylem hazırlığında oldukları.

  • Yine DAEŞ terör örgütüne yönelik gerek Suriye’de yürütülen Fırat Kalkanı operasyonu, gerekse 15/10/2016 tarihinde Koalisyon güçleri ile birlikte Irak yönetimi tarafından örgütün kontrolünde bulunan Musul’a yönelik başlatılan operasyonlarda ülkemizin sıcak bölgenin içerisinde olması ve her iki ülke ile en büyük sınır hattına sahip olması nedeniyle DAEŞ, PKK, DHKP/C, PYD, FETÖ/PDY vs. terör örgütleri üyelerince yapılmakta olan operasyonlara misilleme olarak ülkemizde de sansasyonel eylemler arayışı içerisinde oldukları, yapılacak etkinlikleri provokasyon ederek eylemlerine dönüştürebileceği değerlendirilmiştir.

  • Yukarıda belirtilen konularla ilgili olarak 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanununun 11/m ve 14/c maddeleri ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/c maddesi gereğince 18-31 Ekim 2016 tarihleri arasında yapılacak olan açık alanlardaki “Açık Yer Toplantısı, Basın Açıklaması, Stant Kurma, İmza Kampanyası, Bildiri Dağıtma, Pankart Asma, Çadır Kurma, Oturma Eylemi vb.” etkinlikler, genel asayiş ve kamu düzenin korunması amacıyla yasaklanmıştır.'

Başkentte de toplantı, gösteri ve yürüyüşler 30 Kasım'a kadar yasak

Başkentte de toplantı, gösteri ve yürüyüşler 30 Kasım'a kadar yasak

Ankara Valiliği, umuma açık alanlarda toplantı, gösteri ve yürüyüşleri güvenlik gerekçesiyle 30 Kasım'a kadar yasakladı. 29 Ekim ve 10 Kasım'da yapılacak törenlerin akıbeti ise şu an için belli değil.

Ankara Valiliği, kentte 30 Kasım'a kadar toplantı, yürüyüş ve gösterileri terör istihbaratı nedeniyle yasakladığını duyurdu.

Valiliğin duyurusunda 'Valiliğimize ulaşan istihbarı bilgilere göre, yasa dışı terör örgütlerinin ilimizde eylem arayışı içinde oldukları ve bazı hazırlıklar yaptıkları tespit edilmiştir' ifadeleri kullanılarak şunlar aktarıldı:

'Özellikle insanların toplu olarak bulundukları açık ve kapalı alanlarda toplantı, gösteri yürüyüşleri ve benzeri faaliyetlerde eylem yapılmak istendiği tahmin edilmektedir.

Bu nedenle, can ve mal güvenliğinin sağlanması, kamu düzenini ve esenliğinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, hak ve özgürlüklerin korunması amacıyla Ankara il sınırları içinde;

2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında yol, meydan, cadde, sokak, park gibi umuma açık alanlarda yapılacak her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşleri ve 2559 sayılı Polis Vazife ve Salahiyetleri Kanununun Ek 1 inci maddesi kapsamında umuma açık alanlarda düzenlenecek oyun, temsil, açıklama ve çeşitli şekillerdeki gösteriler 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanununun 11 inci maddesinin verdiği yetkiye istinaden 17 Ekim 2016 tarihinden başlamak üzere 30.11.2016 tarihine kadar yasaklanmıştır.

Kamu kurum ve kuruluşlarının umuma açık alanlarda yapacağı etkinlikler, Valilik iznine tabidir.

Yukarıda belirtilen emir ve yasaklamalara uyulmaması halinde, ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde adli ve idari işlem yapılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.'

Peki 29 Ekim ve 10 Kasım törenleri?

Peki 29 Ekim ve 10 Kasım törenleri?
İçeriğin Devamı Aşağıda

Valiliğin bu toplantı ve yürüyüş kararı, 29 Ekim ve 10 Kasım tarihlerini de kapsıyor. Ancak açıklamada Cumhuriyet Bayramı ile Atatürk'ü Anma törenleriyle ilgili nasıl bir program izleneceği belirtilmedi. 

Sosyal medyada da 29 Ekim ve 10 Kasım ile ilgili eleştirel paylaşımlar yapıldı. Onlardan bazıları şu şekilde:

Ankara Valiliği bir kaç gün önce de kentteki cemevlerine gönderdiği tebliğde Muharrem ayı boyunca toplu aşure etkinliklerinin olası bir terör saldırısı nedeniyle yasaklandığını duyurmuştu. 

Tepki çeken kararın daha sonra kaldırıldığı belirtilmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz Twitter hesabından 'Sayın Valiyle şimdi konuştum. Hassasiyet gösterdi, yanlışın düzeltileceğini, kapalı mekanlarda anma ve aşurenin yasak olmadığını belirtti' mesajını paylaşmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
343
181
43
25
13
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Deneri

Ya burasi muz cumhuriyeti mi? koruyun ulan 29 ekime kadar didik didik edin Ankarayi buldugunuzun sıkın kafasina 15 temmuzdan 16 agustoslara kadar 1 ay halk h... Devamını Gör

görüncek adam

Tabi laan . Yoksa bu kısıtlama 10 Kasım ve 29 Ekim için olur mu ? Akp kongresinde , tayyipgillerin düğünlerinde hiç bir sıkıntı yok ama Cumhuriyet bayramları... Devamını Gör

Enise

Siz mitingler yaparken terör yok biz kutlama veya anma töreni yaparken terör var. E tabi o mitinglere gelen korumalar bizim törenlerimizede gelse bizimde kic... Devamını Gör