Görüş Bildir
Ryan Donk Resmen Galatasaray'da
Galatasaray, Ryan Donk transferini resmen açıkladı. 2.5 yıllık sözleşme imzalanan Hollandalı oyuncu, yıllık 1.5 milyon Euro sabit ücret ve maç başına 15 bin Euro kazanacak. Sarı-kırmızılı takım, Kasımpaşa kulübüne ise 2.5 Milyon Euro bonservis bedeli ödeyecek.
20 Örnekle Türk Resim Sanatında "Çıplaklık"
Küratörlüğünü Ahu Antmen'in yaptığı 'Üryan, Çıplaklık, Nü' sergisini Pera Müzesi'nde 7 Şubat 2016 tarihine kadar görebilirsiniz. Size bu sergiye gitmeniz için sebepler sunuyoruz. Uyarı: Haliyle çıplaklık var.
Reklam
Mesut Özil, İngiltere'de Ayın Futbolcusu Seçildi
İngiltere Premiere Lig takımlarından Arsenal’de forma giyen Mesut Özil, ayın futbolcusu seçildi. Mesut, İngiltere Profesyonel Fulbolcular Derneği’nin her ay taraftarlara sunduğu oylama sonucu, Aralık ayının en başarılı futbolcusu seçildi.
Yahoo, Gönderdiği Spam Kısa Mesajlar Yüzünden Mahkemelik
Yahoo, yeni kullanıcılarına “Yahoo Messenger”a hoşgeldiniz demek amacıyla izinleri dışında gönderdiği, 500.000 den fazla spam kısa mesaj yüzünden mahkeme ile karşı karşıya. Açılan davada, bir kullanıcı Yahoo’ya kayıt olmasının hemen ardından “hoşgeldiniz” mesajı aldığını iddia etti. Bugün, dava Chicago federal mahkemesi tarafından grup davası olarak nitelendirildi. Gerekçe olarak da “istenmeyen reklam amaçlı mesajlar” gösterildi.Bir başka benzer dava da 2014 yılında gündeme gelmişti. Bir kullanıcı ikinci el T-Mobile akıllı telefon almıştı ve cihaz diğer Yahoo kullanıcılarına mail göndermeyi sürdürmüştü.Görülecek olan davada, Yahoo günümüz kanunlarına göre yargılanacak. Yapılan suçlamalar ise istenmeyen reklam içerikli mesaj gönderme olarak tespit edildi. Davacılar ise mesaj başına 1500 dolara kadar tazminat isteyebilecekler.Aynı sebepten daha önce açılan dava Ekim ayında reddedilmişti.Sadece Sprint network kullanıcılarının bu durumdan etkilendiği belirtildi. Buna karşın pek çok istenmeyen mesaj şikayeti geldiği öne sürülüyor. Yahoo’nun yüklü bir miktar tazminat ödemek zorunda kalacağı konuşulan senaryolar arasında.
Reklam
Nvidia CES 2016'da Otonom Araçlar İçin 'Süper Bilgisayarını' Anons Etti
CEO Jen-Hsun Huang otonom araçlar için yeni süper bilgisayarını tanıttı. Bu yeni süper bilgisayarın adı ise Drive PX2 olarak geçiyor. 12 adet CPU çekirdeği bulunan Drive PX2'nin işlem gücünün 150 MacBook Proya eşit olduğu belirtildi. Bunlara ek olarak Drive PX2 su soğutma sistemi ile birlikte geliyor.Nvidia otonom araçların güçlü işlemci gücüne ihtiyacı olduğuna inanıyor ki tüm sensorlar, kontroller ve öğrenme buluta bağlı kalmadan tamamen otomatikleştirilebilsin. Jen-Hsun Huang otonom araçların zor olduğunu ve Nvidia'nın onların üstesinden nasıl gelineceğini bildiğine inanıyor. Nvidia'ya göre PX2, 12 adet video kamerasını, radarı ve ultrasonik sensoru işleyebiliyor. Volvo Nvidia'nın ilk partneri olacak ve birkaç otonom araç testi yapacak.Nvidia ayrıca 'Nvidia Drivenet' adında yeni bir test platformu duyurdu. Platformun şimdiden otonom araç testlerine başlamış durumda. Ayrıca Nvidia sunumunda bir de etkileyici demo gösterdi. Bu demoda otonom araç, çok karlı koşullarda arabaları belirleyebildi.Nvidia ayrıca sistemlerini test etmek için Audi ile çalışıyor. Bunlara ek olarak Daimler, BMW ve Ford sistemi kendi otonom araçlarını üretmek için kullanıyor.
Reklam
İşte Ses Yerine Koku ile Uyandıran Çalar Saat
Dünyada en çok nefret edilen ses, sabahları çalan saat alarmının sesidir. Peki ya sabahları hoş bir kokuyla uyandırılsaydınız? Sensorwake'in arkasındaki düşünce tam olarak bu. İçerisinde altı adet koku bulunduruyor. Bu kokular; okyanus, orman, kruvasan, kahve, çikolata, nane ve özlü koku. Bu sayede sabahları seçtiğiniz aromayla uyanıyorsunuz.Sabahları alarm sesiyle kalkmaktan nefret eden bir Fransız genç tarafından geliştirilen Sensorwake Kickstarter'da geçen yılın başlarında başlattığı kampanyada 200.000 dolar topladı. Sensorwake ayrıca şu an Google'ın Başarılı Ürün programının bir parçası. Geliştirici Rolland, 'Uyanmak için kişiselleştirilmiş Sensorwake sabahları uyanmanın daha iyi bir yolu' dedi. Ayrıca görünüşe göre kokuyla uyandıran alarm, insanları uyandırmada yüzde 99 başarı oranı yakalamış.Şu an Sensorwake hala gelişim aşamasında. Farklı kokular için Givaudan firmasıyla partnerlik yapıyorlar. Ürünün fiyatı 109 dolar olarak belirlenmiş durumda (ancak şu an özel ön-sipariş sayesinde 89 dolara satılıyor) ve ürünler Mayıs'ta gönderilmeye başlanacak.
Atiba Hutchinson: "Şampiyonluk İçin Daha Çok Çalışmamız Gerekli"
Beşiktaş'ın başarılı orta saha oyuncusu Atiba Hutchinson, takımının Antalya kampında basın toplantısı düzenledi. Hutchinson, ilk devrede iyi performans gösterdiklerini ancak şampiyonluk için önlerinde daha uzun bir süreç olduğunun altını çizerken takım arkadaşı Oğuzhan Özyakup için ''harika bir futbolcu'' tanımlamasını yaptı.
Volvo Araçları Ses ile Kontrol Edilecek
Volvo, giyilebilir teknolojiler kapsamında kullanıcılarına kolaylıklar sunmaya devam ediyor. Microsoft ve Volvo işbirliği sayesinde aracınızı sesle kontrol edebileceksiniz.
Reklam
Umut Tacirleri 'Finans Sistemi' Kurmuş...
Ege Denizi'nde her yıl yüzlerce insanın ölümüyle sonuçlanan yasa dışı geçişleri organize eden insan kaçakçılarının uluslararası işleyen bir 'finans sistemi' oluşturduğu ortaya çıktı.
Reklam
2015'te En Az 1730 İşçi Hayatını Kaybetti
İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi'nin (İSİG) verilerine göre Aralık ayında en az 137 işçi, iş kazalarına bağlı olarak yaşamını yitirdi. 2015 yılında hayatını kaybeden işçi sayısı ise 1730'a ulaştı.
Reklam