Görüş Bildir
Haberler
Bingöl'deki PKK Saldırısında Yaralanan Bir Polis Daha Şehit Oldu

Bingöl'deki PKK Saldırısında Yaralanan Bir Polis Daha Şehit Oldu

Onedio Medya
23.10.2016 - 09:02

Bingöl’ün Genç ilçesinde dün akşam PKK’lı teröristler tarafından kaymakamlığın yakınına bırakılan bomba yüklü araç, zırhlı polis aracının geçişi sırasında infilak ettirildi. Saldırıda 1 polis şehit oldu, 6’sı polis 20 kişi de yaralandı. Durumu ağır olan polislerden biri daha bugün kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit sayısı 2'ye yükseldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bingöl’ün Genç İlçesi Kaymakamlık binası önünde teröristlerin bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda, meydana gelen patlamada 1 polis şehit olurken, 6’sı polis, 14’ü sivil vatandaş olmak üzere 20 kişi yaralandı. Yaralılar, Genç İlçe Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk müdahalelerin ardından Bingöl Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Durumu ağır olan bir polis memuru ise helikopterle Malatya’ya sevk edildi.

Şehit sayısı 2'ye yükseldi

Yaralılardan durumu ağır olan ve Bingöl Devlet Hastanesi’ne sevk edilen polis memuru Murat Yıldırım, yapılan müdahalelere rağmen şehit oldu. 28 yaşındaki Yıldırım’ın evli ve eşinin 3 aylık hamile olduğu öğrenildi.

Patlamanın yarattığı hasar gün ağarınca anlaşıldı

Patlamanın yarattığı hasar gün ağarınca anlaşıldı

Patlamanın meydana geldiği bölgede çok sayıda ev ve iş yerleri de hasar gördü. Saldırıda, kaymakamlık lojmanı, kültür merkezi ve çevredeki bir okulun camları kırılırken, çok sayıda ev ve iş yerinde hasar oluştu. Patlamanın şiddeti gün ağarınca ortaya çıkarken çevredeki ağaç ve elektrik direklerinin de devrildiği görüldü.

Hasar Tespit Komisyonu kurulacak

Hasar Tespit Komisyonu kurulacak
İçeriğin Devamı Aşağıda

Dün gece bombalı saldırının ardından giriş çıkışlara kapatılarak inceleme başlatılan bölgede, incelemelerin ardından giriş çıkışlara yeniden izin verilmeye başlandı. Esnaf ve işyerleri zarar gören dükkanlarını toparlamak için uğraşırken Kaymakamlığın zararların karşılanması için Hasar Tespit Komisyonu kuracağı da öğrenildi.

DHA,AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın