Görüş Bildir
İnsan Ruhunun En İyi Psikoloğu Victor Hugo'dan Olağanüstü 17 Tespit
Yıl, 1887… Gazetecinin biri, Victor Hugo’ya soruyor: “Eserleriniz ve siz bugüne dek çok olumlu eleştiriler aldınız, çok övüldünüz. Bunlar arasında sizi en çok hangisi hoşnut etti?” Hugo anlatıyor: “Karlı bir kış gecesiydi. Eş dostla yiyip içmiştik. Mesafe kısa diye, evime yaya olarak dönüyordum. Fena halde sıkışmıştım. Hızlı adımlarla, malikanemin bahçe kapısına vardım. Kapı kilitliydi. Var gücümle uşağıma seslendim: ‘İgooooooor!’ Defalarca haykırmama karşın İgor’un beni duyduğu yoktu. Sidik torbam Atlas okyanusu büyüklüğüne ulaşmıştı. Altıma kaçırmak üzereydim. Yaşlılık işte. Çaresiz, bahçe duvarına yanaştım, etrafa bakındım, görünürde kimse yoktu, fermuarımı indirdim ve su dökmeye başladım. Tam o sırada arkamda bir at arabası durdu. Hiç kıpırdamadan, sessizce işiyordum. Arabacı nefret dolu bir sesle ‘seni haddini bilmez, buruşuk o… çocuğu! O işediğin, Sefiller’in yazarı Victor Hugo’nun duvarıdır!’ dedi. İşte, hayatımda duyduğum en iltifat dolu söz buydu.”26 Şubat 1802 de onun doğum günü idi.Söylemleriyle yolumuzu aydınlatmak için en güzel bir gün...
‘Gizlemeye Çalıştıklarını Bütün Dünya Duydu, İstesek Bu Kadarını Yapamazdık’
MİT TIR’ları haberleri nedeniyle casuslukla suçlanıp 92 gün cezaevinde yatan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara temsilcisi Erdem Gül, tahliyelerinin ilk gününde gazete binası önünde açıklama yaptı. Dündar, 'Sayın Cumhurbaşkanı'na teşekkür etmek istiyorum, bizi birbirimize yakınlaştırdı. Gizlemeye çalıştıkları sırrı bütün dünyanın bilmesini sağladı. Gerçekten biz istesek bu kadarını yapamazdık' dedi. Erdem Gül ise, 'Aslında muhalif gazetecilik diye bir şey olmaması lazım, gazetecilik zaten bir denetleme faaliyetidir. İktidarı denetler. İktidar varken, güçlüler varkem herhalde daha zayıfları denetlemeyecektir. Denetleyen bir faaliyet olduğu için muhalif gazeteci, iktidarın gazetecisi diye bir ayrım olmaması gerekir' ifadelerini kullandı.
Hocalı Katliamının 24. Yılında 'Kaybolan Saadet' | Belgesel
Azerbaycan’ın Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında 24 yıl önce, 26 Şubat’ta bir katliam yaşandı. Aralarında yaşlı insanlar, kadınlar ve çocukların da olduğu 613 Azeri Ermeniler tarafından katledildi. Esir düşenler, hâlâ kayıp olan Azeriler var. Al Jazeera belgeseli ‘Hocalı-Kaybolan Saadet’, katliamdan kurtulan ancak pek çok yakınını kaybeden Azerilerin yaşadıklarını, hâlâ içlerinde taşıdıkları acıyı ve bugünkü sürgün hayatlarını anlatıyor.Aljazeera
AB'de Mülteci Krizi Türkiye'de Düğümlendi
Avrupa Birliği yetkilileri, Türkiye'nin 7 Mart itibariyle Yunanistan'ı geçerek kuzeye hareket eden mülteci sayısını azaltmak üzere harekete geçmemesi durumunda Avrupa'nın çok değer verdiği serbest seyahat hakkının askıya alınabileceğini belirtiliyor.
Bu Senenin Oscar Adayı Filmlerine Bir de Çocuk Gözünden Bakın
etiket
Minik minik, tatlış çocuklar her yıl Oscar adayı filmlerin bir sahnesini kendi meşreplerince canlandırmaya çalışıyor. Bu eğlenceli çalışmayı bu yılki Oscar adayı filmler için de yapmışlar. İşte o çocuk sevimliliğindeki filmler ve sahneler. Ben hepsini göreceğim diyenler buraya bakabilir.
Reklam
Prof.Dr. Bedia Akarsu Hayata Veda Etti
İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü emekli öğretim üyesi Prof.Dr. Bedia Akarsu 25 Şubat Perşembe günü 95 yaşında, 2008 yılından beri yaşadığı Darüşşafaka Rezidans’a bağlı hastanede hayata veda etti. Akarsu’nun cenazesi 27 Şubat Cumartesi günü öğle vakti Teşvikiye Camisi'nden uğurlanarak Merkezefendi Mezarlığı'ndaki aile kabristanında toprağa verilecek.
Reklam
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan Dündar ve Gül'ün Davasına 'Wikileaks' Benzetmesi...
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara temsilcisi Erdem Gül'ün tahliye kararına ilişkin Assange ve Snowden örneklerini verdi ve 'Bu karar bir tahliye kararı ve dava devam ediyor. Dünyanın başka ülkelerinde bu tür casusluk davaları yapılıyor. Hukuka uygun şekilde devam etmesi esastır, biz de bunu yanından takip edeceğiz' dedi. 
Boğaziçi Üniversitesi'nde 'Şüpheli Araç' Muamması
İstanbul Boğaziçi Üniversitesi kampüsünde dün şüpheli araç paniği yaşandı. Olaya ilişkin çelişkili ifadeler kafa karışıklığı yarattı. Bazı kaynaklar, yapılan ihbar üzerine olay yerine gelerek inceleme yapan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, 'bomba düzenekli şüpheli aracı bulduğunu' aktarırken, Anadolu Ajansı konuyla ilgili haberinde 'şüpheli bir araçta bomba düzeneği yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi' dedi. Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü ise, yaptığı açıklamada 'emniyet yetkililerinin incelemeler sonucunda bomba ihbarının asılsız olduğunu, araçta bomba düzeneği vb. tehlike arzeden bir durumun olmadığını ifade ettiğini' söyledi.
Kafesi Kırılan Küfürbaz Kakadu'nun Keyfi Yerinde
Geçtiğimiz günlerde kırılan kafesine verdiği tepki ile tanıdığımız küfürbaz kakadu yeni videosunda keyfi yerinde gözüküyor. Derin bir sohbet içerisinde olan sevimli hayvanın o anlarını izliyoruz...
Reklam
Ömrümüzü Tüketen Taksici Kaprisleri 'O Tarafa Gitmiyorum Abla'
Taksicilik zor meslek. Bütün gün trafikte, acelesi olan, derdi olan, sıkıntısı olan, derdi olmayıp sadece deli olan bir sürü insanla uğraşırsınız. Fakat hemen hepimiz bazen öyle bir taksiciye denk geliriz ki; o taksiye binmiş olmaktansa Tuzla'ya giden son otobüse binip 6 saat ayakta kalmayı tercih ederiz. Bir türlü yaranamadığımız bu taksici türlerinin kaprisleri neredeyse hep aynı.  Bu kaprisleri çekmek için ne suç işledik bilmiyoruz. İstediğimiz tek şey, huzurla gideceğimiz yere bırakılmaktı. Otobüse mi binsek acaba?
Reklam
Tayyip Erdoğan'ın Doğum Günü Vesilesiyle Osmanlı Padişahlarının Doğum Günü Kutlamaları
Doğum günü kutlamaları her zaman tartışma konusu olmuştur. Dinen günah mı? Geleneğimizde var mı? vs vs Bugün Recep Tayyip Erdoğan'ın doğum günü. Biz de Osmanlı'da padişahların doğum günü kutlamalarına bir göz attık. Bakalım geleneğimizde var mıymış yok muymuş?Yararlanılan kaynaklar: 1) Babam Sultan II. Abdülhamit, Ayşe Osmanlıoğlu2) Osmanlı Padişahlarının Doğum Günü Kutlamalarına Bir Örnek, Prof. Dr. Fatmagül Demirel
Başarılı Erkeklerin Arkasındaki Güçlü Kadınların 15 Özelliği
Her ne kadar başlıkta aksini yazmış olsam da, bu konuya 'başarılı erkeklerin arkasındaki değil yanındaki kadınlar' diye yaklaşmak isterim. Erkeklerin yıllarca emek verip elde ettiği başarıların arka planını incelediğimizde mutlaka yanında yürüyen ve onunla birlikte her soruna göğüs geren güçlü bir kadın görüyoruz.
Reklam
Devreler Yanmasın: Stres Yönetimi Hakkında Hepimizin Bilmesi Gereken 15 Faydalı Gerçek
Duygularımızı kontrol altında tutmanın ve baskı altında sakin kalabilmenin performans üstündeki etkisi yadsınamaz! Sıfır stresli bir meslek de henüz icat edilmedi. Ve inanmayacaksınız ama bu iyi bir şey; çünkü bir miktar stres iş yaşamı için son derece gerekli😐TalentSmart'ın bir milyondan fazla çalışanla yaptığı anketlerin sonucuna göre, stresin gerekliliği ve kontrol altında tutmanın yöntemlerini sizin için sıraladık! 👇
Trabzonspor TFF Tahkim Kuruluna Gidiyor
Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Çubukçu, PFDK'nın bordo-mavili futbolculara verdiği cezaların indirilmesi veya ertelenmesi için TFF Tahkim Kuruluna başvuruda bulunacaklarını söyledi.
Reklam