Görüş Bildir
Haberler
Başbakan Yıldırım'dan 'TEOG' Açıklaması: 'A Şıkkı B Şıkkı Falan Yok, Açık Uçlu Sorular Sorulacak'

etiket Başbakan Yıldırım'dan 'TEOG' Açıklaması: 'A Şıkkı B Şıkkı Falan Yok, Açık Uçlu Sorular Sorulacak'

Batuhan
29.09.2017 - 12:49 Son Güncelleme: 29.09.2017 - 16:30

Liseye girişte TEOG yerine gelecek yeni sistemin detayları parça parça ortaya çıkmaya devam ediyor. Başbakan Yıldırım, her yılın yıl sonu başarı ortalamasının alınacağını, ayrıca 8. sınıfta bir sınav olacağını söyledi. Yıldırım, ''Sorular test değil. Sınıfta yaptığı klasik sorular olacak. Açık uçlu sorular sorulacak'' dedi. Ancak ölçme ve değerlendirme aşamasının nasıl olacağı yönünde soru işaretleri meydana geldi. Açıklama henüz çok yeni, ilerleyen günlerde bakalım uzmanlar ne diyecek? 

Detaylar haberimizde...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi akademik yılı açılışında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, TEOG yerine geçecek sitemle ilgili açıklamalarda bulundu.

Yıldırım konu ile ilgili olarak “Bunu öğrenciler ve veliler üzerinde oluşturduğu stres var. Sınav kalkıyor. Her yılın yıl sonu başarı ortalaması alınıyor 5-6-7-8 bu bir veri. Ayrıca derslerdeki öğrencinin ilgisi ne tarafa gidiyor? Spor mu sanat mı matematik mi? Buralar tespit ediliyor buna belirli oranda katkı yapan 8. sınıfta sınav yapılıyor. O sınavın soruları soru bankasından geliyor. Her okul kendine göre yapmıyor. Okuma sistemi de dışarıda okunuyor. Mezuniyet puanı çıkıyor o puana göre öğrenci istediği yere yerleşiyor. Sorular test değil. Sınıfta yaptığı klasik sorular olacak. Açık uçlu sorular sorulacak. Sosyal bilgiler şunu anlat. A şıkkı B şıkkı falan yok” şeklinde konuştu.

Üniversiteye girişte de sınavların basitleştirileceğini söyleyen Yıldırım, ortaokul ve liseden gelen başarı ile sınavın gerçekleştirileceğini belirtti.

Üniversiteye girişte de sınavların basitleştirileceğini söyleyen Yıldırım, ortaokul ve liseden gelen başarı ile sınavın gerçekleştirileceğini belirtti.

Üniversite sınavlarının da basitleştirileceğini söyleyen Başbakan Yıldırım “Bir sınav olacak tek bir sınav bir müddet daha ama bu da esasında ortaokuldan, liseden gelen başarıyla birleştirilerek bu sınav gerçekleştirilecek. Bu sınav tek başına belirleyici bir sınav olmayacak” dedi.

Başbakan Yıldırım'ın yeni sisteme ilişkin açıklamaları elbette sosyal medyanın da gündeminde 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1729
852
330
59
57
39
25
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Aklıma ne geldi bak. zamanında lisedeki geometri hocamız bir sınav yapmıştı. Bir sorunun cevabı da 1/2 idi. Neyse bi baktım benim sınav sonucu düşük gelmiş. ... Devamını Gör

Beyza

orospu hoca

Binali bey, ebeni eşşekler kovalarsa sence nereye kaçar? a şıkkı b şıkkı yok, ucu açık, cevapla bakalım!

Ankhe

Yani şair burada diyor ki; "Benim türbanlı bacılarım en iyi okullara yerleşecek."