Görüş Bildir
Fitch Türkiye'nin Notunu Değiştirmedi
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin 'BBB-' ile 'yatırım yapılabilir' seviyede bulunan kredi notunu ve 'durağan' not görünümünü değiştirmedi
Zorluklarla Dolu Bir Geçmişi Olan İnsanların Hayatı Çok Daha İyi Yaşadığının 6 Kanıtı
Kim olduğumuzu belirleyen şey geçmişimiz ise, insanı olgunlaştıran bir geçmiş en iyisidir. İnsanlar, çok fazla yara almış ve zorluklarla dolu bir geçmişe sahip potansiyel partnerlerden uzak durmaya meyillidir. Oysa hepimizin yaraları var; Mitch Albom'ın dediği gibi: 'Gençlik, el değmemiş bir cam gibi, kendisine bakanların bıraktığı izleri taşır. Bazı ebeveynler camın islenmesine, bazıları ise çatlamasına yol açarken; bazıları da çocukluğu tamir edilemez şekilde kırıp, küçük sivri parçalara ayrılmasına neden olurlar.' Peki, geçmişte çok yara almış olan insanların hayattaki avantajları nelerdir?
Kosova'da Olaylı Cumhurbaşkanlığı Seçimi
Kosova Meclisi'nde yapılan oylamanın üçüncü turunda, Kosova Demokratik Partisi Genel Başkanı ve Dışişleri Bakanı Haşim Taçi, ülkenin yeni cumhurbaşkanı seçildi. Meclis'te muhalif milletvekilleri seçimi engellemek için genel kurul salonuna gaz bombası attı. Polisin, milletvekillerine müdahale edip dışarı çıkarmasıyla olaylar meclis dışına taşındı.
Anayasa Mahkemesi'nden Uludere Başvurusuna Ret
Anayasa Mahkemesi (AYM), Uludere'de çoğu çocuk 34 kişinin savaş uçaklarının bombardımanında öldürülmesi ile ilgili ailelerin yaptığı bireysel başvuruyu 'eksik evrak' gerekçesiyle reddetti.
Reklam
Reklam
Başakşehir 1-0 Kayserispor
Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasının açılış maçında Başakşehir, evinde Kayserispor'u konuk etti. Başakşehir, Bekir İrtegün'ün attığı golle maçı 1-0 kazanarak 3 puanı hanesine yazdırdı. Bu skorla Başakşehir puanını 39'a çıkartırken Kayserispor 23 puanda kaldı.
Reklam
Beşiktaş, Gerede'de 20 Yıllığına Otel Kiraladı
Beşiktaş Kulübü, Bolu'nun Gerede ilçesinde bulunan bir oteli 20 yıllığına kiraladı. İhale şartnamesine göre kulüp, 1987'de hizmete açılan otelin tesislerin yenileme, tamirat ve restorasyon çalışmalarını da yapacak.
Oscar Tarihindeki En Politik 8 An
etiket
88. Akademi Ödülleri, nam-ı diğer Oscar’lar bu pazar sahiplerini bulacak. Lakin pek çok kişi, Oscar’ı asıl hak edenlerin, etnik kimlikleri, cinsel yönelimleri ya da toplumsal cinsiyetleri nedeniyle görmezden gelindiğini düşünüyor. İki sene üst üste büyük ödüllerin hepsine beyazların aday gösterilmesi, bu sene siyahları anlatan filmlerin neredeyse hiç adaylık alamaması, iki kadının aşkını anlatan “Carol”ın en iyi film dalında aday gösterilmemesi ve daha nice gelişmenin sonucu, Oscar tarihinin en ateşli kavgaları yaşanıyor. Akademi’nin, çoğunlukla beyaz erkeklerden oluşan üyelerini çeşitlendirmeye yönelik ciddi adımlar atacağını açıklaması bile sinemaseverlerin sakinleşmesi için yeterli olmadı. Sadece Oscar’lar değil, BAFTA Ödülleri de bu sene ırkçı seçimleri nedeniyle protesto edildi. Pazar günkü töreni kimlerin boykot edeceği hâlâ belirsiz ancak tartışmaların törenden sonra da devam edeceğine hiç şüphe yok.
Reklam
Karşılaştırmalı Olarak Amerikan Kadın ve Erkeğinin 100 Yıl İçindeki Güzellik Anlayışları
Cut geçtiğimiz günlerde yayınladığı Amerikan erkeklerinin güzellik anlayışları ile daha önce yayınladığı Amerikan kadınlarının güzellik anlayışları videosunu bu defa karşılaştırmalı olarak yayınladı. 100 yıl içerisinde değişen modaya ayak uydurarak güzellik anlayılşarı değişen insanların kadın-erkek karşılaştırılmalı görüntülerini izliyoruz.
Sur'da Açılan Koridordan Yine Çıkan Olmadı
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK mensuplarına yönelik yürütülen operasyonlarda son kez 'güvenlik koridoru' oluşturuldu. Operasyonlara bir süre ara verilmesine rağmen bölgeden herhangi bir sivil ya da terörist çıkış yapmadı.
Reklam
Yardım Standı Size Emanet Edilseydi Bağışlanan Parayı Cebinize Atar mıydınız?
Parayı alın ya da dürüstçe yerine bırakın! Sosyal deney olarak kaydedilen görüntülerde, bağış toplamak için kurulan stand kısa bir süreliğine oradan geçen birilerine emanet ediliyor. Emanet olarak başında beklenen standa ise vatandaşın birisi para bırakmak istiyor. Ancak o an için etrafta kimse yok ve vicdanınızla baş başasınız, parayı kasaya mı koyardınız yoksa cebinize mi atardınız?
Kızına Vardy İsmini Vermek İçin İmza Topladı
İngiltere Premier Lig'in bu sezonki sürpriz takımı Leicester City'nin tutkulu bir taraftarı, haziran ayında doğacak kızına takımın parlayan yıldızı Vardy'nin ismini koymak için imza kampanyası başlattı. Kampanyada 5 bin imza hedefini tutturan Ashley Marriott, eşini isim konusunda ikna etti.
Cinselliği ve Korkuyu Aynı Potada Eritmeyi Başarmış Kadın Sanatçıdan İlginç Çalışmalar
etiket
Sanat yapıtları bizi çok değişik şekillerde etkiler. Konusu, teması, kişileriyle ayrı ayrı etkiler bırakırlar üzerimizde. Her çeşit sanat yapıtına uygulanan ilkeler ve onları sanat yapıtı konumuna yükselten bir güç vardır. İşte bu güçtür bizi büyüleyen, kendimizden geçiren.demiş Boris Posternak. Pek çok insan gibi sığ düşünmeyen, zihninin sınırlarını zorlayan insan işidir sanat. Farklı açılardan bakabilen, olayı kendi algılarıyla başka boyutlara taşıyabilen kişilerin harcıdır.Tıpkı kadın sanatçı Shary Boyle'un yaptığı gibi.
Reklam