Görüş Bildir
Haberler
Emrah Serbes Suçlu Bulunursa Ne Kadar Ceza Alacak?

etiket Emrah Serbes Suçlu Bulunursa Ne Kadar Ceza Alacak?

Twitter'dan yaptığı itirafla bir anda Türkiye'nin gündemine oturan Emrah Serbes'in ne kadar ceza alacağı konusunu irdeleyeceğiz bugün...

Twitter'dan yaptığı itirafla bir anda Türkiye'nin gündemine oturan Emrah Serbes'in ne kadar ceza alacağı konusunu irdeleyeceğiz bugün...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Emrah Serbes, 22 Eylül’de İzmir-Aydın otoyolunda önünde seyreden bir otomobile çarparak aynı aileden 3 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

Emrah Serbes, 22 Eylül’de İzmir-Aydın otoyolunda önünde seyreden bir otomobile çarparak aynı aileden 3 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

Serbes, kazadan hemen sonra suçunu kabul etmemiş ve yan koltukta oturan arkadaşı Kenan Doğru suçu üstlenerek Serbes’in yerine cezaevine girmişti. Serbes ise olaydan 6 gün sonra Twitter’dan kazayı kendisinin yaptığını itiraf etmişti.

Olayla ilgili olarak sosyal medyada ve gazetelerde Serbes’in kaza sırasında alkollü olduğu ve 6 gün sonra teslim olmasının sebebinin alkolün vücuttan atılmasını beklemek olduğu iddia edildi.

Kaza ile ilgili soruşturmayı derinleştiren cumhuriyet savcısı, Serbes ve arkadaşının çelişkili ifadelerinden şüphelenip sürücü koltuğu ile yolcu koltuğundan ve hava yastıklarından alınan DNA örneklerini ve diğer delilleri Adli Tıp Kurumuna gönderdi.

Aracı Serbes’in kullandığını gösteren delillerden en önemlilerinden biri ise Serbes’in vücudundaki emniyet kemeri izi. Kaza sırasında emniyet kemeri kaynaklı oluşan yara izi kişinin sağda veya solda oturmasına göre değişmekte; şoför yanında oturan yolcudaki kemer izi sağ omuzdan aşağı doğru çapraz inerken, şoför mahallinde oturan kişideki iz sol omuzdan başlayıp aşağı doğru çapraz inmekte. Serbes’in sol omzunda emniyet kemeri izinin tespit edilmiş olması, şoför mahallinde Serbes’in olduğunu gösteren en önemli delillerden.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Serbes’in kaza sırasında alkollü olduğu yönündeki şüpheleri güçlendiren delillerden diğeri, kaza sonrası araçları kaldırmaya gelen çekici şoförünün “araçta viski ve bira şişeleri gördüğünü” söylemesi.

Serbes, kaza yerine gelen 112 ekiplerince tedavi edilmeyi kabul etmedi ve daha sonra kendi imkanlarıyla gittiği Surp Pırgiç Ermeni Hastanesinde 1,25 promil alkollü olduğu tespit edildi. Bu ise yasal sınırın (0.5) 2,5 katı.

Peki Emrah Serbes suçlu bulunması durumunda ne kadar ceza alacak ve ne kadar süre hapiste kalacak?

Peki Emrah Serbes suçlu bulunması durumunda ne kadar ceza alacak ve ne kadar süre hapiste kalacak?

Serbes, suçlu bulunması durumunda, 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 85/2 hükmüne göre 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası alabilir ve mahkemece Serbes’in “bilinçli taksir” ile hareket ettiğine kanaat getirilirse yine Türk Ceza Kanunu’nun 22/3 hükmüne göre Serbes’e verilecek olan ceza, üçte birden yarısına kadar artırılabilir.

Emrah Serbes, 5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun’un 107. Maddesi gereği mahkum olduğu hapis cezasının üçte ikisini infaz kurumunda çektikten sonra “Koşullu Salıverilme”den faydalanabilir. Aynı Kanun’un 105/A maddesinde yer alan “Denetimli Serbestlik” hükümleri gereği de “Koşullu Salıverilme”sine bir yıl kala “Denetimli Serbestlik” tedbirleri uygulanarak cezaevinden çıkabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Örneğin, Emrah Serbes’e 9 yıl hapis cezası verildiğini farz edelim. Serbes, 9 yıllık hapis cezasının üçte ikisini, yani 6 yılını hapiste geçirdikten sonra “Koşullu Salıverilme”den faydalanıp cezaevinden çıkabilir. Dahası, “Koşullu Salıverilme”den faydalanmasına bir yıl kala, yani 9 yıllık hapis cezasının 5 yılını hapiste geçirdikten sonra “Denetimli Serbestlik” hükümleri kapsamında cezaevinden tahliye edilebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
237
72
38
19
11
10
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

şu kadar şerefsizliğinin arkasından 2 yıl ya yatar ya yatmaz bi de çıkınca da samimiyetsiz kitaplarında ikiyüzlülükle ahkamlar kesmeye devam eder. bu işi dah... Devamını Gör

Girsin,çıksın,yazsın yine okurum. Ne şeref yoksunu insanların kitabını okudum,bunu da okurum. Siz taraflı okumaya devam edin. Böyle böyle kültür seviyesini y... Devamını Gör

Kutsal Ateist

3 kişiyi öldür 5 sene yat çık.Oohh mis.