Görüş Bildir
Estonya'dan 'Online Fırsat': İnternet Üzerinden Oturum Hakkı
Dünyanın, ücretsiz interneti anayasal bir hak olarak tanıyan tek ülkesi olan ve hayatın hemen her alanında işlemlerin kağıt yerine internet üzerinden yürüdüğü Estonya, internet üzerinden yapılan işlemlere bir yenisini daha ekledi. 1.3 milyon nüfuslu Kuzey Avrupa ülkesi, bu uygulamayla birlikte  'dijital oturum' hakkı dağıtmaya başladı.
Bugün Mutlaka Okumanız Gereken 10 Köşe Yazısı
Dün Türk siyasetinde bir ilke daha şahit olduk.Ülkenin başbakanı, görevinden istifa etmeden iktidar partisini olağanüstü kongreye götürme kararı aldı.O kongrede aday olmama ihtimali de yüksek.Hal böyle olursa bir başka ilk daha yaşanacak.İlk defa bir başbakan Meclis’te gensoru, ya da istifa, ya da seçim kaybetme yoluyla değil, kendi partisi içindeki bir –hadi darbe demeyelim- hamle sonucu görevinden uzaklaşmış olacak bu durumda.Ama bir başka ilginç durum daha var dün itibarıyla Türk siyasetinde.Artık o AK Parti kongresinde ister Başbakan Ahmet Davutoğlu, ister bir başka isim genel başkan seçilsin, onu seçtiren irade Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olacaktır.Olduğu sürece ve Erdoğan cumhurbaşkanı kaldığı sürece de Türkiye’de artık başbakanın kim olduğu önemli değildir.
Demirtaş: 'Darbeye Karşı Hayır' Kampanyası Başlatıyoruz
HDK ve DTK’nın çağrısı ile bir araya gelen 250’nin üzerinde örgüt dokunulmazlıkların kaldırılmasına karşı deklarasyon yayınladı. Deklarasyona ilişkin açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş 'Darbeye karşı ‘Hayır’ kampanyası başlatıyoruz. Bu parlamento ile sınırlı kalmayacak ve Türkiye’nin geleceği için hayırlı olacak' dedi. 'Ne demişti Davutoğlu? 'Ülkeyi kimin yöneteceğine halk karar verir.' Hadi çık tekrarla bakalım. Halk mı seçiyor, Saray'daki mi?' ifadeleri ile Davutoğlu'na seslenen Demirtaş, AKP'nin olağanüstü kongreye gitme kararının ardından her an bir erken seçimin gündeme gelebileceğini kaydetti.
Reklam
FT: ‘Erdoğan, Davutoğlu'nu Hayal Kırıklığına Uğrattı’
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu arasında dün yapılan kritik görüşmeyi değerlendiren İngiliz Financial Times gazetesi, 'Erdoğan'ın Davutoğlu'nun yetkisini sınırlandırma girişimleri Başbakanı hayal kırıklığına uğrattı' yorumunda bulundu.
Reklam
Morgan Freeman Çatalhöyük’te Tek Tanrılı Dinlerin Doğuşunu Araştırdı
etiket
Amerikalı ünlü aktör ve çiftçi Morgan Freeman’ın Çatalhöyük’te geçtiğimiz yıl yaptığı çekimlerle ilgili olan bölüm, National Geographic kanalında yayınlandı. “İnancın Sırları” isimli program kapsamında, Freeman her bölümde, inançla ilgili büyük bir sorunun cevabını arıyor.  Programın “Yaratılış” isimli dördüncü bölümünde, insanların tek tanrılı dine geçişi ile yerleşik hayata geçişi arasında bir bağ olup olmadığı araştırıldı.
Reklam
8 Maddede Erdoğan ile Davutoğlu Arasındaki Kırılma Noktaları
etiket
Beştepe'de gerçekleşen kritik Erdoğan-Davutoğlu görüşmesinin ardından, CNN Türk Ankara Temsilcisi Hande Fırat canlı yayında AKP'nin olağanüstü kongreye gideceğini aktardı. AKP'ye yakınlığıyla bilinen yazar Abdülkadir Selvi de kongrenin Ramazan Bayramı'ndan önce gerçekleşeceğini ve Davutoğlu'nun aday olmayacağını söylemişti. Ahmet Davutoğlu 16 aylık Başbakanlığı'nda Genel Başkanlık ve Başbakanlık koltuğunu devraldığı Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir dizi görüş ayrılığı yaşadı. Bunların bazıları kamuoyuna 'ufak krizler' olarak yansıdı, bazıları hiç yansımadı. Bazıları kırılma noktası diyebileceğimiz nitelikteydi.
7-8 Mayıs'taki 'Yaşam Alanıma Dokunma' Sempozyumuna Gitmek İçin 20 Neden
Doğanın talan edilişine dur diyebilmenin yollarını arayan yüreklerin çabasının; belgelerle, fotoğraflarla, videolarla hatta şarkılarla, türkülerle anlatılacağı iki gün boyunca 'Yeşil Yol'un ne demek olduğu anlaşılacaktır. Resmi prosedürler, bugüne kadar yapılmış eylemler, yazılmış; yayınlanmış yazılar üzerinden bilgilendirilerek ülkede yaşayan bölgeye hakim veya değil herkesi yakından ilgilendiren bu talana, dur demenin ne demek olduğunu öğreneceksin canım kardeşim.
İsrail'de Gözaltına Alınan BBP Heyeti Serbest
Kudüs ve Mescidi Aksa'ya ziyarette bulunduğu belirtilen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve beraberindeki heyetin bir süre İsrail'de gözaltına alındığı duyuruldu. BBP Genel Başkan Mustafa Destici ve beraberindeki heyeti getirecek uçağın bugün saat 13.30 sıralarında Ankara Esenboğa Havalimanında olacağı belirtildi.
Reklam
Cruz'dan Sonra Kasich de Yarıştan Çekildi, Trump Başkan Adaylığını Garantiledi
ABD'de başkanlık yarışında Cumhuriyetçi Parti'nin adayı olmak için yola çıkan Cruz adaylığı bıraktığını açıkladı, böylece Trump adaylığa bir adım daha yaklaştı. 'Elimizden geleni yaptık ancak seçmenler başka bir yolu tercih etti.' diyen Cruz'un konuşmasının ardından kürsüden inerken eşi Heidi Cruz'un yüzüne yanlışlıkla dirsek atması ise sosyal medyada çok konuşuldu. Cruz'un çekilmesinin ardından Cumhuriyetçi Parti içinde Trump'ın tek rakibi olarak kalan  Ohio Valisi John Kasich de adaylıktan çekildi. Böylece Donald Trump ABD başkan adaylığını garantiledi. Demokrat Parti cephesinde ise iki adaydan Hillary Clinton, Indiana'daki ön seçimi Bernie Sanders'a kaybetti.
Türkiye'nin Gündemi: 'AK Parti Olağanüstü Kongreye Gidiyor'
etiket
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu arasındaki görüşme sona erdi. Bir gün öne çekilen görüşme yaklaşık 40 dakika gecikmeli başladı ve 1 saat 40 dakika sürdü. Meclis grup toplantısında yaptığı açıklamalar sonrası Başbakan Davutoğlu'nun istifa edebileceği iddiaları ortaya atılmıştı. Görüşmeye bu nedenle büyük önem atfediliyordu. Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından yapılan açıklamada, ‘’Haftalık olağan kabul sona erdi, açıklama yapılmayacak' denildi.  Öte yandan Davutoğlu'nun yarınki MYK toplantısının ardından bir basın toplantısı düzenleyeceği belirtildi. CNN Türk Ankara Temsilcisi Hande Fırat da canlı yayında 'AK Parti olağanüstü kongreye gidiyor' dedi. Fırat bu bilgiyi AK Parti kulislerinden edindiğini söyledi. AK Parti'ye yakınlığıyla bilinen gazeteci Abdulkadir Selvi de bu iddiaları doğrulayarak kongrenin Haziran ayında, Ramazan Bayramı'ndan 1-2 gün önce yapılacağını ve Ahmet Davutoğlu'nun aday olmayacağını söyledi.
Reklam
Bu Hafta Mizahın Gündeminde Neler Var?
etiket
Mizah dergileri bu hafta, dokunulmazlıkların görüşüldüğü Meclis Anayasa Komisyonu toplantısında vekillerin dokunulmazlıklar kalkmadan birbirlerine 'dokunmasını', Davutoğlu'nun parti il ve ilçe başkanlarını atama yetkisinin elinden alınmasını ve Erdoğan ve Davutoğlu'nun arasının açık olduğu iddialarının yeniden gündeme gelmesini kapaklarına taşıdı.
Reklam