Görüş Bildir
Haberler
Anadolu Ajansı Kuruluşunun 99. Yılında Atatürk'ü Anmadı ve Kendisini Böyle Tanımladı: 'Güvenilir Haber Kaynağı'

etiket Anadolu Ajansı Kuruluşunun 99. Yılında Atatürk'ü Anmadı ve Kendisini Böyle Tanımladı: 'Güvenilir Haber Kaynağı'

Bugün Anadolu Ajansı'nın kuruluşunun 99. yıl dönümü. AA buna dair hazırladığı haberinde kurucusu Atatürk'ün adını anmazken, kendisini 'güvenilir haber kaynağı' olarak nitelendirdi. AA bu haberi ile sosyal medyanın gündemine oturdu. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Anadolu Ajansı 6 Nisan 1920'de, Türkiye'nin bağımsızlık savaşı verdiği günlerde, bu mücadeleyi dünyaya doğru bir şekilde duyurabilmek için bizzat Atatürk'ün direktifleri ile kuruldu. Anadolu Ajansı da kuruluş yıl dönümünde bugüne özel haber hazırladı ve bazı bilgiler aktardı.

Haber infografi üzerinde de aktarıldı:

Haber infografi üzerinde de aktarıldı:

Ancak Anadolu Ajansı kuruluş yıl dönümüne ilişkin hazırladığı haberde kurucusunun adını anmadı. Atatürk'e haberde yer verilmedi. 

AA, son yıllarda tek taraflı yayıncılık yaptığı eleştirilerine maruz kalırken, özellikle seçim akşamlarında manipülasyon yaptığı iddiasıyla yoğun olarak eleştiri oklarının hedefinde.

AA ayrıca haberinde kendisini 'güvenilir haberin kaynağı' olarak tanımladı. Bu ifadeler sosyal medyanın da gündemine oturdu.

Anadolu Ajansı'na sosyal medyadan eleştiriler geldi...

Anadolu Ajansı'na sosyal medyadan eleştiriler geldi...
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
862
416
63
22
14
14
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Onur Savaş

anlayamıyorum Atatürk ne yapmış bu insanlara bu ülkenin parasını pulunu ekmeğini yeme fırsatı vermiş yani ülkeyi kurtaran stratejiler yapmış dinimizi daha iy... Devamını Gör

Metin

Laik devletin, cumhuriyetin vatandaşları varken anadolu ajansıydı, şimdi ak ajans oldu. Keşke adı değişse de anadolu ajansı ismini kirletmese orada çalışan a... Devamını Gör

Beste kafkar

şaşırmadım. Diyanet’te anmıyor . çünkü tasmalarını tutan tayyip babaları. orul orul o.çocuğusunuz.