Görüş Bildir
Haberler
Elazığ'da 5,2 Büyüklüğünde Deprem

Elazığ'da 5,2 Büyüklüğünde Deprem

Elazığ'da merkez üssü Sivrice ilçesi olan Richter ölçeğine göre 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerde de hissedildi. Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, depremde can kaybı yaşanmadığını bildirdi. Bazı köylerdeki binalarda hasarlar oluştuğu öğrenildi. 

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı'ndan alınan bilgiye göre saat 20.31'de merkez üssü Elazığ Sivrice ilçesinde Richter ölçeğine göre 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 

Yerin 9.4 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, Elazığ ve ilçelerinin yanı sıra çevresindeki Malatya, Diyarbakır, Bingöl ve Tunceli'de de hissedildi.

Kandilli de depremin büyüklüğünü 5.2 olarak açıkladı

AFAD Başkanı: "Depremin hissedildiği şehir ve köylerle irtibata geçtik"

AFAD Başkanı: "Depremin hissedildiği şehir ve köylerle irtibata geçtik"

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Mehmet Güllüoğlu,  'Elazığ'da ilk belirlemelere göre 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Hissedilen şehirler ve köylerle irtibata geçtik. Gelişmeleri takip ediyoruz. Geçmiş olsun.' ifadelerini kullandı.

Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, "Ekiplerimiz bölgeye intikal etmiştir" dedi.

Elazığ Valisi: "3 köyde hafif hasar oluştu"

Elazığ Valisi: "3 köyde hafif hasar oluştu"

Depremin merkez üssüne yakın Uslu, Doğanbağı ve Kavak köylerinde incelemelerde bulunan Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, ölen ya da yaralananın olmadığı depremde söz konusu köylerde bazı evlerin duvarlarında hafif çatlaklar oluştuğunu söyledi.

Kaldırım, AFAD, UMKE, Jandarma ve 112 Acil Sağlık ekiplerinin depremin merkez üssündeki köylerde çalışma yaptığını ifade ederek gerekli bütün tedbirleri aldıklarını sözlerine ekledi.

Vatandaşlar kendilerini sokağa attı

Sivrice ilçesinde meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki depremin merkez üssüne yakın Uslu, Doğanbağı ve Kavak köylerindeki hasar tespit ve arıza giderme çalışmaları devam ediyor.

Hasar gören enerji hatları onarılarak evlere elektrik verildi. Bazı vatandaşların, yaşadıkları korku nedeniyle evlerine girmeye çekindikleri görüldü.

Bölgede incelemelerde bulunan Vali Kaldırım, yaptığı açıklamada, köylerde hasarlı binaların olduğu bilgisinin alınmasının ardından köyleri ziyaret ettiğini söyledi.

Köylerde ikamet eden vatandaşların kış aylarında genellikle şehir merkezlerine gitmeleri nedeniyle evlerin çoğunlukla boş olduğunu dile getiren Kaldırım, 'Yıkılma yok, çok şükür. Binalarda duvarlarda çatlama, sıvalarda dökülmeler var. Deprem erken saatte olunca vatandaşlarımız da kendilerini dışarı attı.' ifadesini kullandı.

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mak

geçmiş olsun.

Jey

1 hafta içinde 4. deprem haberi mi bu?